Adam gibi adam sevgilisi sahiplenir, adam gibi adam sözünde durur... gibi bir çok beylik sòz duyuyoruz. Peki siz de kadın gibi seven ile ilgili bir söz ya da görüş bırakır mısınız?
Kadın gibi sevmek sizce ne demektir? Bir kadın sevdim mi sizce nasıl sever?
Necip Fazıl'ın adamlık cinsiyet değil şahsiyet meselesidir sözü aklıma geldi. O yüzden adam gibi kadın gibi gibisinden kalıp sözlerle değil de insan gibi sevmek, karşılıksız, çıkarsız ve yalansız sevmek olsun😊
Kadınlar bir şey hissetmezlerse bir şey yaşamazlar ve bir kadın istemezse ona yaklaşmak mümkün değildir. Ne ellerine ne de ruhuna.. Öncelikle bu gerçeği kabullenmek gerekir. Diğer yandan hassas varlıklardır kadınlar. Biz bakar görürüz, onlar bakar ama görmez. Bunun gibi bir şeydir bahsi geçen konu. Onlarda iktidar, hırs kavgası yoktur ilişkilerinin çoğunda. Sadece yaşar, hisseder ve benimserler. Benimsedikleri adamı bir çırpıda hiç etmezler. Bizler ise hırsımız ve iktidar (söz geçemesi babında) ortalığı ateşe veririz.Kadın anlaşılmak ister, ruhuna dokunulmasını ister. Zaten bu sebeple esir alınır cümleleri, yaşamları, bu denli yapıcı ve duygusal oldukları için kimilerimiz onların hayatlarını esir alırız "miş' gibi," mış "gibi yaparak. Aramızdaki farklar bunlardır, hiç etmemiz gereken hırsımız ve sözümüz geçsin diye verdiğimiz meydan savaşları biterse kadın gibi bakar ama görmeyiz..
benden yaşça büyük kadının eşleriyle neden evlendiklerini vs. sordum. onlara bir erkekte bir kadın gözünden ne güzel durur dedim. cevaplar her zaman olduğu gibiydi: ben onun esprili yapısını ve rahatlığını seviyorum dedi bir tanesi, öbürü ben onun bana ilgi göstermeyip kendini kapalı kutuda tutmasını sevdim dedi. aslında bu kadar basitiz kadınların gözünde. erkeğin güzeli mi olur?
sevdiği kişi kendisini sevmese bile onu sevmeye devam eder bir beklenti düşünmez o kişi kendisine bir şey de katmaz , fish love değildir yani sevgisi uzun yıllar sever ama her güzel şeyin bir sonu vardır ve kadın artık sevmeyi bırakır
Boş şeyler. Şöyle sevmek böyle sevmek yok öyle yapar şöyle yapar. Tek bir standart yok işte. Herkes kendisi gibi sevenle olsun bir zahmet. İnsanlar ne her şeye anlam yükleme meraklısıymış ya 🤮