• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aşk İlişkileri

Toksik ilişki ne demektir?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor

İlişkimin toksik olduğunu nereden anlayabilirim?

Toksik ilişki ne demektir?
İlişki Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • mervesse_
    mervesse_ Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Toksik İlişki Nedir? Toksik İlişkide Olduğumu Nasıl Anlayabilirim?

Toksik ilişki. Son dönemde her yerde bu kavramı görüyoruz, herkesin dilinde toksik ilişkiler var. Sağlıklı bir ilişkinin neleri içerdiğinden Bir İlişkiyi Sağlıklı Kılan 6 Unsur yazımızda bahsetmiştik. Bu sefer sizi spektrumun öbür ucuna götüreceğiz ve sağlıklı ilişkilerin tam zıttında bulunan toksik ilişkilerden bahsedeceğiz. Bir ilişkiyi toksik kılan nedir? Hayatımıza mutluluk ve huzur getirmesini umduğumuz ilişkilerin bizim için zararlı bir hal almaya başladığını nasıl anlarız?

En temel haliyle kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlaması gerekirken olduğunuzdan daha kötü hissetmenize sebep olan ilişkilere toksik ilişkiler deniyor1. İyilik haliniz duygusal, psikolojik veya fiziksel olarak sürekli tehdit altındaysa toksik bir ilişki içindesiniz diyebiliriz. Toksik ilişkileri sadece romantik ilişkiler bağlamında düşünmeyin. İş yerinden oyun alanına sınıftan yatak odasına ilişki içinde olduğunuz herhangi bir alanda toksik ilişki deneyimliyor olabilirsiniz. Aile bireylerinizle, arkadaşlarınızla, partnerinizle veya patronunuzla kurduğunuz ilişki size zarar veren bir ilişkiye dönüşmüş olabilir. Toksik ilişki içerisindeyken hiçbir şeyi doğru yapamıyormuş gibi hissedersiniz. Her şey her zaman karşınızdaki kişiyle ilgilidir. O insanla birlikteyken güzel anların keyfini çıkaramadığınızı fark edersiniz. Onun yanındayken kendiniz gibi olmakta zorlanırsınız ve o ilişki içinde değişmek ve büyümek için kendinize bir alan bulamazsınız2. İçerisinde sözel, fiziksel ya da cinsel istismar bulunan ilişkiler tahmin edeceğiniz üzere kesinlikle toksik olarak tanımlanıyor. Fakat bunların yanı sıra bir ilişkinin toksik olabileceğini gösteren, fark etmesi her zaman o kadar kolay olmayan belli işaretler de bulunuyor1:

Toksik bir ilişkide her zaman aldığınızdan daha fazlasını verirsiniz, bu da kendinizi değersiz ve tükenmiş hissetmenize sebep olur.
    Size saygı duyulmadığını ve ihtiyaçlarınızın karşılanmadığını hissedersiniz.
    Öz güveninizin zamanla zarar gördüğünü fark edersiniz.
    Desteklenmediğinizi, yanlış anlaşıldığınızı, alaya alındığınızı ve saldırıya uğradığınızı hissedersiniz.
    O kişiyle vakit geçirdikten veya konuştuktan sonra kendinizi depresif, öfkeli ve yorgun hissedersiniz.
    Birbirinizin içindeki en kötünün ortaya çıkmasına sebep olursunuz.
    O kişinin yanında en iyi halinize ulaşamazsınız.
    Onun yanındayken zehirli sözlerinden kaçınmak için her hareketinizi, sözünüzü defalarca düşünmek zorunda kalırsınız.
    Onun neşesini yerine getirmek için çok fazla zaman ve enerji harcarsınız.
    Her zaman suçlu siz olursunuz. Karşınızdaki kişi işleri tam tersine çevirebilir; böylece onun yanlış yaptığını düşündüğünüz şey birden sizin hatanıza dönüşür.
    İlişki araştırmacısı Gottman’a göre eleştiri ve aşağılama ilişkiler için yıkıcı olabiliyor3. Sevdiği biri tarafından sürekli eleştirilmek, yaptığı her şeyde bir hata aranması bunu deneyimleyen kişi için bir hayli yıpratıcı ve yorucu. İlişkiler için bir başka yıkıcı davranış ise partnerin sürekli kaçınma davranışı göstermesi olabilir. Bir sorun yaşadığınızda partnerinizin fiziksel teması keserek sizi cezalandırmaya çalışması, pasif-agresif davranışlar sergilemesi, sorunu çözmek için konuşmaya çalıştığınızda ortadan kaybolması… Bunların her biri toksik kaçınma davranışlarına örnek oluşturuyor. Bu davranışlar hem ilişkiye hem de bunlara maruz kalan kişiye büyük zarar veriyor. Bir ilişkinin toksik olup olmadığına karar verebilmek için ilişkide genellikle sergilenen davranışlara bakmak faydalı olabilir1:

Sağlıklı ilişkide partner:

özverili
    sevgi dolu
    olumlu
    fedakar
    cesaretlendirici
    motive edici
    güvenilir
    şefkatli
    saygılı
    Toksik ilişkide partner:

kıskanç
    negatif
    bencil
    eleştirel
    güvenilmez
    saygısız
    aşağılayıcı
    istismarcı
    şüpheci

Bu işaretler toksik ilişkilere dair uyarıcı niteliği taşıyabilir ve hali hazırda böyle bir ilişkide olan kişilerin bir şeyleri fark etmesini sağlayabilir. Yine de kişinin içinde bulunduğu ilişkinin toksik olduğuna karar vermesi, ilişkisini o şekilde adlandırabilmesi güç olabilir. Bir adım atmak ve ilişkinizi anlamak istiyorsanız şu ipuçları size yardımcı olabilir4:

Duygularınıza güvenin. O kişiyle birlikteyken nasıl hissediyorsunuz?

Bu soruya cevap vermek için acele etmeyin ve içten bir cevap verdiğinizden emin olun. Onun yanındayken kendinizi sevilmiş ve mutlu mu hissediyorsunuz yoksa kontrol ediliyor ve eleştiriliyor mu? Yapıcı eleştiriler yardım etme amacı taşırlar ve sevgiden doğarlar. Karşıdaki kişiyi küçümsemek ise onu güçsüz kılmayı hedefler.

Siz bu ilişkide destekleniyor musunuz yoksa eleştiriliyor ve küçümseniyor musunuz?

Kendiniz gibi olun. Sağlıklı bir ilişkide kendiniz gibi olabilmek kolaydır. Herkesin düşünceleri, istekleri önem taşır ve değer görür. Açık ve dürüst bir iletişim kurulur. Toksik ilişkide kişi kendini önemsiz hisseder; kurduğu hayaller ve hedefleri küçümsenir, yok sayılır. Kişinin gerçek benliği reddedilir.

Sezgilerinize güvenin. Durumlar ve kişiler hakkında çoğu zaman iç sesimiz bize bir şeyler söyler. Fakat içimizden gelen o his isteklerimizle uyuşmadığında onu susturmaya, onun söylediklerinin aksini destekleyen kanıtlar bulmaya meyilli oluruz. Haklı olduğunuza inanmanıza rağmen kendinizi sorguluyor ve kararlarınızdan şüphe duyuyorsanız size zarar veren bir ilişki içinde olabilirsiniz. Unutmayın, toksik bir partner sizin elinizdeki gücü alarak kendi gücünü artırır.

Kendinize karşı dürüst olun. Evet belki bu ilişkiye çok fazla zaman, emek ve enerji harcadınız. Belki bu ilişki adına çok umutluydunuz fakat eğer yukarıda bahsettiğimiz işaretleri ilişkinizde görüyorsanız bu ilişki size iyi gelmiyor demektir. İki taraf da inanmadan ve tam bir çaba harcamadan bir gün değişecek düşüncesine kapılmak, yalnızca toksik ilişkiden kaynaklanan korku hislerinin ve potansiyel depresyon ihtimalinin artmasına sebep olacaktır. Toksik bir ilişkinin işaretlerini fark etmek, bunları kabul etmek ve kabul etmeye devam etmek size o ilişkiden ayrılmanız için gereken gücü verebilir.

1
    2 Yorumla
    • mylittepony
      mylittepony
      +1 yıl

allah razı olsun asdfghjhgfd

Yorumla
    • mervesse_
      mervesse_
      +1 yıl

@mylittepony Teşekkürler sjsjsjsjjs

Yorumla

En İyi Cevaplar

• evladiye
    evladiye Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 30
    +1 yıl

Toksik İlişki Ne Demek?

Toksik ilişkiler en basit haliyle kişiye tükenmişlik ve mutsuzluk hissi veren ilişkilerdir. Toksik ilişki olması için illa romantik ilişki olması gerekmez aileniz, arkadaşlarınız hatta patronunuz ile de toksik bir ilişki içinde olabilirsiniz.

Toksik İlişki Belirtileri Nelerdir?

Hakkında milyonlarca şarkı, kitap ve senaryo yazılmış toksik ilişkilerin belirtileri tükenmişlik ve mutsuzluk ile başlar peşine destek göremediğini hissetme, iletişimsizlik, kıskançlık, kontrol altında tutulma (neredesin, kimlerlesin), kin tutma, dürüst olmamak (sizi kontrol altında tutmak isterken o yalanları sıralar durur.), göz ardı etme (sizin için önemli olan şeyleri unutur, aklından çıkar), ekonomik sorunlar (sizin harcadığınıza laf eder ya da sizin kazandığınız parada hak belirtir), sürekli stres, ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi umursamama, başkalarıyla olan ilişkilerinizi kısıtlama ve pasaklılaşma (toksik ilişkinin verdiği tükenmişlik hissi ile kendinize ilgi göstermeye mecaliniz kalmaz).
    Toksik ilişki de kendiniz için değil onun için yaşarsınız aman gönlü olsun diye diye kendinizi harap edersiniz.

Toksik İlişki Düzelir Mi?

Karşıda ki kişi eğer sorumluluk almaya devam etmezse, ilişkiyi iyileştirme çabasında bulunmazsa, sizi anlamaya ve yardım almaya açık olmazsa ilişki ne yazık ki düzelmez. Siz kendinizi yormaya ve üzmeye devam edersiniz bununla birlikte öz saygınız azalır kendinizi kocaman bir tükenmişlik hissi ve mutsuzluk denizinde bulursunuz.

Toksik İlişkiden Kurtulma Yolları Nelerdir?

Öncelikle toksik ilişkiden ayrılmanın zor olduğunu bilmeniz gerek bunun nedeni de ilişkiye verdiğiniz emek ve zaman. İlişkiden kurtulmak için öncelikle kendinize destek hattı yaratın (Aile, arkadaş çevresi) bu destek hattı sayesinde ilişkiyi daha sağlıklı bir psikoloji içinde atlatabileceksiniz. Kararınızın arkasında durun, karşı taraf size düzeleceğini artık eskisi gibi olmayacağını söyleyecektir düzelecek olsaydı düzelirdi bunu unutmayın. Her türlü iletişimi kesin, sosyal medya bu konuda en önemli adım. Kendinize saygı duyun daha iyisini hak ettiğinizi fark edin. Ayrılıklar kolay değildir ama toksik ilişki ayrılıkları daha zordur bu konuda psikolojik destek almaktan çekinmeyin. Ve son olarak ayrıldıktan sonra da kararınızın arkasında kalın, daha iyi birisi olup geri dönmesini beklemeyin.

1
    0 Yorumla
  • şurdadursun
    şurdadursun Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

*Toksik bir ilişkide her zaman aldığınızdan daha fazlasını verirsiniz, bu da kendinizi değersiz ve tükenmiş hissetmenize sebep olur.
    *Size saygı duyulmadığını ve ihtiyaçlarınızın karşılanmadığını hissedersiniz.
    *Öz güveninizin zamanla zarar gördüğünü fark edersiniz.
    *Desteklenmediğinizi, yanlış anlaşıldığınızı, alaya alındığınızı ve saldırıya uğradığınızı hissedersiniz.
    *O kişiyle vakit geçirdikten veya konuştuktan sonra kendinizi depresif, öfkeli ve yorgun hissedersiniz.
    *Birbirinizin içindeki en kötünün ortaya çıkmasına sebep olursunuz.
    *O kişinin yanında en iyi halinize ulaşamazsınız.
    *Onun yanındayken zehirli sözlerinden kaçınmak için her hareketinizi, sözünüzü defalarca düşünmek zorunda kalırsınız.
    *Onun neşesini yerine getirmek için çok fazla zaman ve enerji harcarsınız.
    *Her zaman suçlu siz olursunuz. Karşınızdaki kişi işleri tam tersine çevirebilir; böylece onun yanlış yaptığını düşündüğünüz şey birden sizin hatanıza dönüşür.
    NOT : Alıntıdır.

0
    0 Yorumla
  • hiçmutludiilim
    hiçmutludiilim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 93%
    +1 yıl

toksik kelimesinin tam olarak anlamına gelirsen zehir , zehirli vb yani zarar veren o ilişkiden zarar görüyorsan eksileri artılarından fazla ise o ilişki toksik bi ilişkidir.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

8

Cevap

• denizlerinprensi
    denizlerinprensi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 28
    +1 yıl

BİZE DAYATILAN BU SAÇMA ANLAYIŞI YIKMA VAKTİDİR!!! Bu kimseye bir soru değil fakat düşüncelerim hakkında herkesin görüşünü merak ederim.

Günümüzün en kötü ve en arsız altı boş eşitlikçi propagandası Özgür bir Hayat Özgür tercihler. İki insanın kalben ruhen ve dış görünüş olarak baya baya birbirlerini tatmin ettiği ve yaşadıkları aşkın yerini bir zamandan sonra rutin saygılı bir hayat almaya başlar. Fakat insanlar iç yüzlerini daha iyi tanımaya başlarlar bir çoğu görürler ki okey karşımdaki insanı hayatım boyunca çekebilirim ve onu Seviyorum. İşte ilişkinin tamda bitme noktası bu oluyor. Artık sevgiye dayanarak istenilen ( ister siz ister karşı taraf) abartılı istekler beklentiler arzular rayına oturtulamadığı için kavgalara sebebiyet vermesi kimsenin gözünden kaçmamalı. Bahsettiğim propagandada aslında tamda budur. Anlaşamıyorsan ayrıl. Eskiden kalan kahır çekme bedel ödemeler ve bir çocuğun tek analı babalı büyüme imkanı kaldı mı artık? Bu neyin özgürlüğü? Neyse gelelim hallolmayan tartışmalara ve isteklere. İnsanlar aşkından kendi kırmızı çizgisini belirleyemez hale geliyor bu iki taraf içinde geçerlidir. Bu dönem içerisinde etrafınızdaki insanların (ANNE-BABA-Akrabalar- Arkadaşlar) öğütleri sizleri etkilemesi ve internette gördüğünüz, sevgiliniz narsist mi? Narsistten nasıl kurtulursunuz? Ona en iyi cevabı böyle verirsin! ALFA erkek şöyle olunur, özgür kadın şöyle olmalıdır videoları paylaşarak gaza getirdiğiniz o insanları sadece önce acı çektirip sonra daldan dala atlatmaya çalışmalarından başka hiçbir faydası ve hedefi yoktur. HAA en önemliside arkadaşım sandığın ama hayatında bi kere olsun aşık olamamış sevgiden anlamayan sınırı hiçbir konuda olmayan Kızlar veya erkeklerin özgür yaşantısına özenmenin verdiği körlük güzel zamanın ve emeklerin çöpe gitmesini sağlar. Aslında Manipülasyon dediğimiz şey tamda budur. Kısacası ilişki dışındaki etkenler için davulun sesi uzaktan hoş gelir. Siz sadece siz olun ve kim olursa olsun iyi veya kötü kendi kararınızı kendiniz verin. İyi ki ayrıldım Allah belasını versin diyen veya sizi ayrılığa teşvik eden insanların çoğunluğu zamanında başramamanın verdiği kuyruk acısıyla sizde başaramayın isterler. Siz siz olun sizi yutmaya çalışan bu Kapitalist sisteme direnin. Toksik ilişki sağlıklı mıdır? Kesinlikle hayır ama çözüm ayrılmak mıdır veya ömür boyunca susmak mıdır? Maalesef ki yine hayır. Çünkü sizi bugüne kadar birinizde tutan şey aranızdaki aşk sevgi ve bağlılıktır. Toksik ilişki sağlıklı bir şekilde nasıl kurtarılır? Öncelikle bu hayattan gerçekten be istediğinizi nasıl yaşamak istediğinizi belirlemek zorundasınız. Örneğin Bu konu kadınlar için Kıyafet vs. gibi şeylerin kısıtlanmamalı ve erkekler için Arkadaşlarıyla takılmalar olabilir. Olmazsa olmazınız nedir önce bunu belirlemek zorundasınız bedeli ne olursa olsun kendi içinizde belirlemelisiniz. Aşkınızı sevginizi bi kenara bıraktığınız tek konu bu konu olmalıdır.

Gelelim zurnanın zırt dediği yere. Belirledikten sonra karşındaki insana onun bir an önce olmazsa olmazlarını belirlemesini ve bu konuları artık ebediyete kadar son bulmasını istediğinizi söyleyin. Masaya detaylıca yatırın ve o malum maddeler haricinde her konuda esneklik sağlamayı göze alın çünkü seven insan kendi kişiliğinden değil hayatındaki önemsiz şeylerden feragat etmelidir. ve son olarak bu maddelerin pazarlığı olmadığını ve bu maddelere saygı duyulmadığı sürece bu ilişkinin imkansız olduğundan hemfikir olun. Emin olun gerçekten seven insan huzurunuz ve mutluluğunuz için esnek olacak ve saygı duyacaktır eğer duymayacaksa o masada söylemelidir bunu ve işte tamda o noktada bitecekse saygı çerçevesinde bitmelidir çünkü o an bişeyi karşılıklı tespit etmiş olacaksınız ve her şey saygı çerçevesinde gerçekleşir sonuç ne olursa olsun.

0
    0 Yorumla
  • MuratTheDev
    MuratTheDev Takip Et
    Xper 1 Yaş: 35
    +1 yıl

Seni olağanın üzerinde yoruyorsa, üzüyorsa, yıpratıyorsa, mutsuz ediyorsa, depresif ediyorsa, değersiz hissettiriyorsa kim haklı kim haksız önemi yok, uyumsuzluk vardır ve o ilişki bitirilmelidir...
    Maddelersek uzun sürer ama sonuçlara bakarak hareket edilebilir.

0
    0 Yorumla
  • Külyutmaz22
    Külyutmaz22 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 77%
    +1 yıl

Kan testi yaptır toksikse kanında çıkar herhalde

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kısıtlamalar artık hat safhada ise ve bu ikinizde de boğulma hissi yaratıyorsa güvenmiyorsanız bitmiştir zorlamaya gerek yok😊

0
    0 Yorumla
  • heeyyselammm
    heeyyselammm Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

umursanmıyorsan, daha çok değer veren sen olup kendini değersiz hissediyorsan, samimiyetsiz olduğunu düşünüyorsan vesaire :)

0
    0 Yorumla
  • HeavenlyWolf
    HeavenlyWolf Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

Toksik iliski efendim, benim ve sevgilimin yasadigimiz iliskidir. saygilar

0
    0 Yorumla
  • nedenbenaw
    nedenbenaw Takip Et
    Xper 3 Yaş: 27
    +1 yıl

Hiçbir şeyi alttan almıyorsa. herşeyine karışıyorsa toksik bir ilişkin var demektir

0
    1 Yorumla
    • CecilOtel
      CecilOtel
      +1 yıl

bahsettiklerinin tersini yaptığım için ilişkim bitti

Yorumla
  • 0piraye0
    0piraye0 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı.

Şahısları kötü etkileyipe, yormasi.

0
    0 Yorumla
  • Akrep-Bir_Adam
    Akrep-Bir_Adam Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.

devamlı kavga ve huzursuzluk

0
    0 Yorumla
  • SasukeGaara
    SasukeGaara Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 79%
    +1 yıl

ToksiT

0
    0 Yorumla
  • nabukadnazardeğdi
    nabukadnazardeğdi Takip Et
    Xper 1 Yaş: 38
    +1 yıl

Karın tokken şaapılan 🤔🤔

0
    0 Yorumla
  • Salvodor35
    Salvodor35 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

İlişki seni kötü etkiliyordur mesela

0
    0 Yorumla
  • itfaiyefinizsv
    itfaiyefinizsv Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Hard

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Toksik ilişki ne demektir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Toksik ilişki ne demek? 30 cevap verildi
Toksik ilişki ne demek? 19 cevap verildi
Toksik ilişki nedir? 24 cevap verildi
Toksik ilişki nedir? 12 cevap verildi
Toksik ilişki nedir? 8 cevap verildi
Toksik ilişki nedir? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Hayatınızdaki insanları kullanmak için mi hayatınızda tutarsınız?
  • Erkek övgüyle, kadın ilgiyle, çocuk sevgiyle yaşar. Siz ne kadar yaşayıp, yaşatıyorsunuz?
  • Ben çay içerken üstündeki kıyafet bende olsaydı, ne giymiş olurdum?
  • Saçlar anıları saklar mı?
  • Bir günlüğüne tarihten biri olsan kim olurdun?
  • Vay... Be Bunu bilmiyordum!" Yüksek bir yerden bakınca benim Ruhum Çekiliyor gibi oluyor, Dizlerimin bağı çözüldü" Dedirten Nedir?
  • TÜİK güncel verileri açıkladı! At ve eşek sayısındaki büyük düşüş sizce neden kaynaklanıyor?
  • Hindistan Başbakanı "Temizlik doğamız haline gelecek, dünyanın en temizi biz olacağız" dedi! Sizce başarabilirler mi?
  • CHP'li vekilin 'taytla geziyor' dediği vali görevden alındı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
  • Kardeşinizin çocuğu olmuyor diye kendi çocuğunuzu evlatlık verir miydiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨