Ben bu konuda insanların yeteri kadar dürüst davrandığını düşünmüyorum, mesela ben bedensel engelliyim şunu her zaman için biliyorum ki her ne kadar bir kadın bunu problem etmem diyorsa da, bedensel engelli olmayan biriyle birlikte olmayı öncelikli olarak tercih ediyorlar sadece karşısındaki insanı kırmamak için azı ufak tefek yalan söylüyorlar işte problem olmaz kalbi sakat olmasın yeter gibi sözler geçiyor.
Bu sözler kesinlikle insanın kendini avutmak için uydurduğu yalan sözlerdir çünkü ben arkadaşımdan biliyorum kendisi bedensel engelli olmayan bir adamla evlenmişti birkaç ay sonra çeşitli problemler yaşamışlar ve boşanma durumunda şu anda, dolayısıyla kadınlar gene bir şekilde tolere edebiliyor eğer gerçekten seviyorsa ama erkekler bu konuda yeterli sahurda olmadığını düşünüyorum.
İnsanların çoğu davul bile dengi dengine diyerek hareket ediyor.
Davul bile dengi dengine mantığı bir bedensel engelli olan kişinin bir başka bedensel engelli olan kişi ile evlenmesidir, buda pek çok açıdan mümkün değildir. Yani bazen bedensel engelli kişiler görüyoruz gönlümüz düşüyor hoşlanıyoruz, ancak işler hoşlanmak ile bitmiyor, onunla evlenmek için mutlak sadakat, mutlak vefa, mutlak sorumluluk, ve mutlak bir azim sabır gerektirir yani zorunlu değil gönüllü olarak bir ömrü böyle sürdürmek için. Ancak pek çok kişi sizinde dediğiniz gibi diliyle insan olsun kalbi temiz olsun yeter diyor. Sonra o kişinin en kusursuz bir eş aradığına şahit oluyorsun.
Merhaba, Bence de dediğiniz gibi kii siz olsanız siz de böyle düşünürdünüz. Her zaman bize daha uygun olanı seçmeye çalışırız bu yanılmayacağımız anlamına da gelmiyor. Hatta şöyle düşünüyorum dediğiniz gibi avutma sözlerinin daha incitici olduğunu düşünüyorum.
Şöyle örnek vereyim; iki insan var. İkisi de gayet iyi karakterlere sahip yalnızca biri daha yakışıklı/güzel %100 lük eminlikle söylüyorum hepimiz "madem ikisi de iyi, e bir de yakışıklı/güzel olanı seçeyim" deriz. Bu da öyle bir şey bence şimdi her bireyin sağlık sorunu olsaydı biz yine daha az sorunu olanı seçerdik. Doğruları söylediğimi düşünüyorum. Bunun kabul edilse bile şu sebeplerden olacağını düşünüyorum; 👉Kişiyi tanıyordur; ısınmıştır ve engelini de engel görmüyordur. 👉Kişi sağlıklıdır fakat işte hayatına girdikten sonra bir sorun olmuştur ve kalıcıdır. Gerçekten seven yine yanında kalır, sevmeyen gider zaten.
Bunun dışında bile isteye tercih edildiğini sanmıyorum. Edilebilir, eden vardır da belki ama dediğiniz gibi öncelik olmayabilir.
Evet severim. Cunku kimin ne olacagi belli olmaz simdi saglikliyiz ilerde ne olur bilemem. Biriyle baslarken hep dusunmek gerekiyor bu adam hasta olsa/ engelli olsa cebinde 5 kurusu kalmasa yine de severmiyim diye. O yuzden saglikliyken sevdigim adami engelli olsada severim
Dinimizde evlenen insanların denk olması ile ilgili fıkhı konu var. Bu yüzden engelli olan insanların o arkadaşın gibi ileriye yönelik sorun yaşamaması için yine kendi gibi engelli olan denk birisiyle evlenmesi daha doğru. Aşk ile ne kadar evet evlenirim dese de insanlar yarın aşk sevgiye dönüşmezse engelli olunan nokta karşı için ne yazık ki kusur haline gelir ve sonucu mutsuz bir evlilik veya boşanmaya gider. Ama ne yazık ki insanoğlunun bu konuda hem kendisinin hem de ebeveynlerinin bu konuda bencil olduğunu düşünüyorum. Benim oğlum/kızım engelli ama ben engeli olmayan birisini isterim ona! Sanki engel kusur gibi! ki varsayalım öyle ise dediğim gibi yine bencillik diz boyu. Velhasıl, hayatta her şey aşktan ibaret değildir. Mantık aklı başında olan herkes için var olmak zorundadır. Bu yüzden engelli olan insanların kendi gibi hayatı paylaşıp birbirini bu konuda daha iyi anlayacağı insanlarla evlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
İki engelli aynı evde zor olur sağlam birisi de engelliyi eş olarak görmez. Bunu bir engelli olarak yazıyorum. Biz engellilerin işi hep çıkmaz sokağa giriyor. Allah a şükür tabi sabır zor şey
Fiziksel Engelliyim O Yüzden Ne Sevgilim Oldu Ne De Doğru Dürüst Arkadaşım. İnsanların Ön yargısı Çok Fazla Var. Yürürken Ayaklarım İçe Doğru Dönüyor Ve Sağ Elimin Kasları Zayıf Onun Dışında Normal Araç Kullandım, Sporcu Olup Ağırlık Kaldırdım, Yüzme Kursundan Sertifika Aldım, Dansçı Oldum Festivallere Katılıp Onlarca Kızla Dans Ettim, Dans Gecelerine Katıldım Kızları Dansa Kaldırdım Yeri Geldi Onlar Beni Dansa Davet Etti. Ama Bir Türlü Olmadı İlk Adımı Atmayı Beceremedim. @rt-i-ici
Kendini üzme dostum her şey nasip kısmet hayatında birisi olan insanlar de çeşitli zorluklar ve sıkıntılar yaşıyor hiçbir şey aman Tanju dezavantaj değildir
Kardeşim Ben de aynıyım ama sen çok fazla dert ediyorsun bu mevzuları emin ol ki rekmez sağlığın yerinde yiyecek ekmeğin varsa hayatında birinin olup olmaması önemli değil senin de nasibin bir şekilde bir yerlerde var Allah'a bol bol dua et
Mesela ben sana şöyle bir şey diyeyim herkesin belli bir vakti ve belli bir nasibi var herkes onu beklemek zorunda olmasa da olmuyor diye üzülmeyin ki garantisi yok çünkü bu dünyada ölümlü insanlarız en fazla 50 yıl daha yaşa boş şeyler için canını sıkıp moralini bozma film izle kitap oku başka şeylerle ilgilen hayatında illa bir kadın olması gerekmiyor
Karşıma engelli biri gelip dese kadınlar engelli birine aşık olur mu alınsa bile doğruyu söylerim yalan söyleyen iyi biri gibi görünüyor gerçeği söyleyen kötü eminim çoğu engelli bireyde öyle düşünecek dobra dobra konuştuğum için ben engelli birine sahte umutlar vermek istemiyorum umudun olmaması daha can yakar yoksa umutlanıp sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşaması mı
Evet çoğu kadın asla tercih etmiyor olabilir diyenlerin çoğunluğu yalan söylüyor inanmıyorum ama gerçekten seven kadınlar da var ama çoğu değil zaten sahte sevecekse hiç sevmese daha iyi değil mi sevenler az olsada onlarda hakiki seviyor
Benim duygularımı oynayan çok kız öldü öyle sevgi olmaz olsun bari insana umut aşılamasınlar bunun nasıl bir his olduğunu iyi bildiğim için gördüğümü söylerim benim yaşadığım iç acısını yaşamasın diye doğru olanı söylerim
Bana bir sorumluluk yüklemeyecekse engeli sorun değil. Tabii engele de bağlı. Aşık olduğum kişi sonradan engelli olsa benim için bi şey değişmez ama engelli birine o şekilde aşkla bakabilir miyim bilmiyorum. bana muhtaç değilse bi şey değiştirmez de muhtaçsa hayatımı o şekilde geçirmemeyi seçerim.
Apartmanımda asansör olmadığından dolayı, görme engelli veya tekerlekli sandalyeye bağlı bedensel engelli birisiyle evlenmem zor. Yaklaşık 5 sene önce aldığım sıfır evimi mecburiyetten satıp, 40 yaş üzeri eski tek katlı müstakil ev almak zorunda kalırım. (Etrafta yeni tek katlı evler kalmadı) İşitme engelli, ortopedik engelli veya herhangi birisi olabilir.
Ben de işitme engelliyim. Kafa dengi biriyim. Çoğu benimle arkadaş olabiliyor, sevebiliyor. Sadece sessiz ve küçük konuşulanları anlamıyorum. Ben şahsen evlenmeyi düşünmüyorum. Engel olacaksa kalbinizde olmasın..
Benim çevremde de tanıdıklar da bedensel engeli olanlar var, mesela dilsiz se eside dilsiz, gözleri görmüyorsa eside aynı şekilde, yürüyemiyorsa eside o şekilde oluyor. Yani eş seçimlerini kendilerine göre yapıyorlar doğrusu
davul bile dengi dengine örneğin ben bazı sporlar yapıyorum bedensel engelli birinin yapamayacağı birçok aktivitem var ve partnerimin bana eşlik edebilmesini isterim. bedensel engeli olan biri zaten kendisini kötü hisseder bana katılamadığı için o yüzden herkes dengiyle olmalı bence ya da gerçekten dürüstçe bedensel problemleri tolere edebilecek olan varsa onlar tercih etmeli iyi düşünmek gerek bir ömür böyle yaşanır mı diye karşı tarafı üzmemek gerek
Sorduğun soru çok saçma geldi. İnsan inansın kalbini sever, fiziksel özelliklerini ya da görünüşünü değil. Ama insan olan gerçek bir insan bunu yapar. Kusura bakmayın. Bu kadar saçma bir soruya cevap veremem.
Sevgi görsellik değildir kalben sevilir lakin severek sorun etmeden evlenilse dahi engelli olan taraf herşeyi yanlış anlayabilir ve sorun çıkabilir evet ben sakatim ondan böyle davrandin veya başka şeylerde yük hissedebilir buda aralarında sorun çıkarabilir onun dışında bence sorun olmayacaktır sonuçta sağlıklı insaninda garantisi yoktur.
Evet, haklısınız.. Çoğu şey sözde söylenir, pratikte uygulanmaz.
Herkes, sizin dediğiniz gibi söz olarak; evet evlenirim, neden olmasın... vs. cevaplar verir. Ama, pratikte tan tersi olur. Ve bunu da engelli insandan başkası bilemez..
Imm biraz nasıl bir engeli olduğuna ve karakterine çekiciliğine bağlı. Çekilicik kısmı ile seksi olmakla bağdaştırılmasın. Onda insanı çeken bir şeyler olmalı işte :b
Ablam gibi olan bir kadın var onun eşi konuşamıyor mesela ama 5 yıldır evliler gayet mutlular 😊 Böyle şeylere takılmayın elbet sizi siz olduğunuz için sevenler olur
Engeli bilmiyorum ama hastalık bile sorun olabiliyor. Bir insanın çilesini çekmek demek bu. Bunu tolere edecek ne olabilir? Bunun cevabı ilişkiye yön verir.
Bunu çok açık yüreklilik ile söylüyorum belki inanmazsiniz ama kendimi ve sevdigim adamin engelli kaldigini düşündüm (Allah korusun) ve bana diyo ki ya beni sev ya git ben gercekten onu engellide olsa severim çünkü ben onu canimdan cok sevip tüm kusurlari ile kabullenmisim neden engelledi kaldiginda kenara atayim onun yerinde bende olabiliridm önemli olan engelleri asabilmek belki ileride engelini asar eskisi gibi olurum ha olmasak omur boyu engellide olsa ben sevdigimi yine birakmam
Dürüst olayım engelsiz birini daha ön planda tutarım tabiki ama evlenmem diye de bir şart yok iyi biriyse beni gerçekten seviyosa olur niye olmasın
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim arkadaş var tekerlekli sandalyede karısı var bir güzel Valla helal olsun diyorum o kadına kocasına bırakmıyor Bende engelliyim ama uzaktan gören engelli demez de ayaklara çok yük verirsem 10 dakika kadar toparlayıp geçiyor
Buna net bir cevap veremem çünkü onu ne kadar sevdiğime ve o an ki hislerime bağlı.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bilmiyorum, çok zor bir durum. Benim teyzem hem bedensel hem zihinsel engelli ve bu yüzden ne düşüneceğimi pek bilmiyorum. Zorluklarının çok iyi farkındayım, istediği yere gidemiyor, araba süremiyor, her istediğini yapamıyor vs.
Bu konuda kadınların daha dürüst olduğunu düşünüyorum. Çünkü erkeklerin ilk dikkat ettiği şey dış görünüş. Ama kadınlar büyük oranda içselliğe önem veriyor.
Severim neden sevmiyim bi insana aşık olacaksan onu vucudu icin degil kalbi için seveceksin ne kirli insanlar var karakterden yoksun onlarla olacagima engelli kalbi guzel bir adama ömrümü bile veririm.
Bir çok kişi; evet, neden olmasın yazmış. Garip dünyanın garip insanları işte, ben de bir şeyler söylerdim elbette, ama malesef 9. köyden de kovulmak istemiyorum.