İnsanın her şeyi o olur; sırdaşı , hayatı, arkadaşı , ailesi... Kısacası evet mümkün...
Sevgili olmasak bile olurdu. En yakın arkadaşım olabilirdin mesela. Hiç olmazsa senden uzak kalmak zorunda olmazdım. Hep yanında olurdum. Birlikte eğlenirdik. Ben yine severdim seni, gizliden. Sinemaya giderdik birlikte, izleyeceğimiz filmleri sen seçerdin. Sokaklarda bağıra bağıra dolaşırdık. Sen gülerdin ben hayran hayran seni izlerdim, korkmadan hem de. Birlikte ders bile çalışabilirdik. Mutsuz olduğum bahanesiyle seni arardım konuşurduk saatlerce, o kimselerin duymamasını istediğim sesin bana huzur verirdi. Deli gibi mesajlaşırdık. Hem sevgilim olmadığın için kaybetmekten de korkmazdım seni. Keşke en yakın arkadaşım olsaydın. Bazen sevgili olmasan da arkadaş olabilirsin
Değil arkadaşlık herşeyi bile olabilir... Yani neden mümkün olmasın? Bu tamamen kendine bağlı bir durum... Derdini, sorununu, sevincini, sinirini, kıskançlığını herşeyini "acaba ne tepki verir" sorusu olmadan paylaşabilmek önemli bu konuda...
Konu ne olursa olsun; iş olur, para olur, sağlık olur, bu gibi sıkıntıları eşinle paylaşmazsan veya tuttuğun takımın o akşam yendiği veya yenildiğinde yaşadığın duyguları eşinle paylasmiyorsan karşındaki insandan sana arkadaşlık yapmasını bekleyemezsin...
Oturup sağlıklı düzgün bir şekilde konuşmuyor, tartışıp fikir alışverişinde bulunmuyorsan, sadece bağırıp çağırıp emir verip veya küsüp susarsak mümkün olmaz tabi...
İnsanın karşısındaki insanı nasıl ve ne olarak gördüğü önemli...
Gerçekten çok güzel bir soru sormuşsunuz tebrik ediyorum,
Ben okuduğum meslek lisesi döneminden bir arkadaşımı tanıyorum kendisi kadın aynı okulda okuduk ikimiz de bedensel engelliyiz, nereden baksanız 15 senedir tanışıyoruz kendisinin başından evlilikler ve bir takım ilişkiler geçti ama ona karşı hiçbir şekilde duygu ve düşüncelerim değişmedi, hala kendisini fazlasıyla aşığım seviyorum. Ama şöyle bir şey söylemek isterim bu aşk ve sevgi belli bir süre sonra arkadaşlığa dönmeyi başardık. Çünkü bazı sevgiler vardır aşktan ve sevgili olmaktan önce gelir evet ben bir insanda hem dostu hem arkadaşlığı hem aşkı buldum ama dostluk ve arkadaşlık aşktan önce geldi.
Pek mümkün olmuyor. Birine aşıkken arkadaşlıklarınızda gösterdiğiniz rahatlığı , toleransı ona gösteremiyorsunuz. Bundan dolayı da arkadaş ortamı kadar eğlenceli olmuyor beraberlikler.. Hep beklentiler, hep bir kasma , stres gerginlik.. Halbuki hayat arkadaşı dediğimiz şeyin ta kendisi aşk
Zaten ikisi aynı anda olduğunda devamı geliyor hem de çok güzel bir şekilde. Çok sevdiğim bir söz var; ''İşin en zor kısmını geçtik, zaten çok iyi birer arkadaşız'' diye.
Zaten önce arada uyum ve ortak noktalar olmalı bu da arkadaşlığı beraberinde getiriyor tabiki mükemmel olur ama nadir olan bir şey kimi insan sevdiği insan olduğu için çoğu şeyini arkadaş gibi paylaşmaktan cekinebilir zamanla evlilikten sonraki yıllarda bunun tam anlamıyla olacağını düşünüyorum 🤗
Kendim olabilmeliyim ve arkadaşlarımın yanında kendim olabiliyorum bu sebebten hem aşık hemde arkadaş gibi okunduğu zaman birlikte gelişirsin ve başarılı olursun çift olarak ☺️ Bence bunu bulmak mümkün Aşkların en guzeli derim ve bulunca kaçırma derim 😉
Bir insanda hem arkadaşlığı hem de aşkı bulmak mümkündür. Düşünsenize; beraber sevdiğiniz şeyleri keşfediyorsunuz. Birbirinize karşılıklı güzel şeyler katıyorsunuz. Doyasıya eğleniyorsunuz. En önemlisi anlaşıyorsunuz. Sonra da bir eksiklik hissediyorsunuz ve en tepeye de aşkı koyuyorsunuz. 9 şiddetinde deprem olsa yıkılmaz😏
Bulunur tabiki, sizi anlamaya çalışıyorsa, ortak hobileriniz, üzerine konuşabileceğiniz seyleriniz varsa neden olmasın. Aşk demek sadece cinsel hevesi alıncaya kadar birlikte olup sonrasında da "aa aşk denen şey bitti"artık denilecek kadar basit bir şey değildir bence. İnsan birini gerçekten sevince iki kişi tek bir ruh olarak hareket eder, arkadaş da, eş de, evlat da, ebeveyn de hep o tek kişi olur.
Böylesi biriyle hem aşk hem de dostluk bulmuşken baş tacı olur. Zaten en sevdiğim de bu'dur. Kimi zaman sadece dertleşeceğim, kimi zaman sığınacağım, kimi zaman huzuru bulacağım aşk hücrelerime işler böyle.. En yaşanılası aşkta bu'dur zaten..
Mümkün. Zaten sadece aşk olursa hayvani üreme amaçlı bir ilişki demektir. Çocuk yapıp yapmamanız önemli değil altta yatan hayvani istekler önemli. Kimse de böyle bir ilişki istemez diye düşünüyorum umarım yani.
Mümkün elbet ve bence bunlar bir birliktelik için mutlaka olması gerekenlerden. İnsan hem arkadaş hem aşık olunca çok daha farklı şekilde iyi hissediyor.
Tam anlamıyla ruh eşi denilen şey bu olmalı hem arkadaş olarak ruh eşi hemde sevgili olarak ruh eşi eğer öyle birini bulursan hiç kaybetme birinden biri eksik olmamalı bir kişide ikiside olmalı seninle hem bir arkadaş dost gibi dertleşip sohbet edebilmeli hemde bir sevgili gibi öpücüklere boğabilmeli :)
Malesef olmuyor birini buldum aşık oldum ama arkadaşlığımız bitti her şeyin bir kalıbı içinde olması sevgili sevgili gibi olması arkadaş arkadaş gibi olması isteniliyyor
Mümkündür, yani en azından öyle çiftler var mesela Noluyor Ya adlı bir youtube kanalındaki video çeken çifti örnek gösterebilirim. Hem arkadaş gibiler hem de birbirlerini sevdikleri belli, bence tabi
Zaten arkadaşsan iyi anlaşıyorsun demektir. Birde güvenini kazanmışsa neden olmasın. Bazıları yok işte olmaz ben arkadaşım gibi görüyorum nedense saçma geliyor bana bunlar.
Kesinlikle çok iyi bir arkadaş olmalı ki yoksa aşk acı verir. Aşık olduğun kişiyle iyi anlaşmak onunla beraber eğlenebilmek çok önemli. Ama maalefes herkes bu ikiliyi bir yakalayamıyor.
Bulunabilir diye düşünüyorum. Genelde uzun süreli süren aşklar arkadaşlıkla başlayanlar oluyor, birbirini seven insanlar arkadaş gibi de zaman geçirebilmeli.