Alkol sorunu nasıl çözülür?

Merhaba. Ben 20 yaşında bir genç kızım. Benim 4 yıllık ilişkim 2 hafta önce bitti ve probelm alkol. Aslında problem tam olarak alkol değildi ilk zamanlar ben alkole karşı olmama rağmen bu durumu kabullenmiştim fakat o bunu kötüye kullandi hep. Ya zamanında gelmedi eve ya da beni saatlerce habersiz bıraktı ya da az icicem demesine rağmen her seferinde kafası güzel geldi. Bundan 2 yıl öncesinde bı yalan söyledi bana alkol içerken başka bı yerde olduğunu söyledi. Ben öğrendim gözüme baka baka inkar etti ilk başta sonra kabullendi af diledi. 3 ay ayrı kalıp barıştık sonrasında bu zamana kadar yine hep ara ara kavga ettik alkol yüzünden çünkü ben hiç güvenmiyordum sürekli yalan söylüyor gibi geliyordu. Bundan 1 ay önce alkol yüzünden kavga ettik ve bana alkolu bidaha asla kullanmayacağını kendisine alkolün hiç iyi gelmediğini söyledi benim üzerime yemin etti bunu ondan ben istemedim asla kendisi söyledi. Sonra 2 hafta önce gece saçma sapan şeyler yazdı şüphelendim inkar etti sarhoştu çünkü. Sabah kalktığında itiraf etti af diledi tövbe ettim bidaha asla dedi. Sevgisine çok inanıyorum normalde çok iyi bir insan çok mutluyduk biz alkol dışında hiçbir sorun yoktu ve yalan tabi ki. Beni çok mutlu etti hala da çok seviyorum ama olmuyor biliyorum olmayacak. Hep söz veriyor düzelicem diyor kaç kez hemde ama sonu yine aynı. Neyse işte tövbe ettim dedi sen gelsen de gelmesen de ben alkolü bıraktım dedi günlerce yalvardı. Kabul etmedim sonda öğrendim ki 2 gün önce yine alkol almış. Dün gece yazdı bana beni affet dedi alkol aldığını öğrendiğimi söyledim. Askerlik yerinin çıktığını benim de onunla barismadigimi bu yüzden içtiğini söyledi. Çok pişmanım tekrar tövbe ettim dedi. Ama inanmıyorum asla tabi ki. Ben ne yapmalıyım bilmiyorum. Ona asla bidaha olmaz dedim istemediğimi söyledim ama bilmiyorum kafam çok karışık biraz beni aydınlatın lütfen.
Alkol sorunu nasıl çözülür?