Gizli Üye(25-29)+1 yılBu sorunun cevabı ortada zaten, insanların en iyi iletişim aracı olan cep telefonu çıkınca evliliklerde sendeleme oldu, ardından İnternet bağlantısı kurulan telefonlar çıktı artık evliliğin temeline dinamit döşenmiş oldu, bu teknoloji bize iki şey getirdi biri hayır biri de şerdir,
TV'lerde akla ziyan diziler izlettiler bizleri ta çocukken zehirlediler, ağaç bile başından kurumaya başlıyor.
Aileleri bunlara müsade ettiler cesaret verdiler, kız tarafı dediki kızım tasını yatağını topla gel sen kimsenin kölesi değilsin,
Erkek tarafı dediki oğlum bırak şu nankörü sana başka kız mı yok seni bi daha evlendiririz gibi telkinler verildi.
Ayrıca son 20 yıldır z kuşağı batılılara özeniyor,
Bugün sevgili ediniyor yarın ilişkiye giriyor ve bunuda normal görüyor,
Bütün sosyal medyalarda kızların sevgili ya da erkek arkadaşları ile bir düzüne fotoğraf ve videoları var, ve ne yazıkki aileleri bunları görüyor ve göz yumuyor.
Bazıları daha da ileriye gidiyor, girdiği ilişkinin videosunu çekiyor, bunlar kötü niyetliler tarafından saklanıyor ve sonra şantaj için kullanılıyor,
Yani toplumumuzun ahlakı ve öz saygısı bozuluyor,
Ortada bir eşitliktir dilden dile geziyor, bir kadın ile başka kadın eşit olamazken, bir erkek ile başka bir erkek eşit olamazken sen neyde ve nasıl bir eşitlik ararsın, her insanın ruh gücü, fizik gücü, bilgi gücü, zeka gücü, maddiyat günü, irade gücü, akıl gücü, sabır gücü, maneviyat gücü farklıdır.
Bu eşitlik nifakının tohumlarını her yere etkiler.
İşte bunların temel kaynağı eşitlik ve özgürlüktür.
Hiçbir şey sebeplerden bağımsız hareket etmez.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSelam,
👉Evlilik kararını aceleye getirmek bazen yanlış tercihlere sebep olabilir. Yaşı geldi diye evlenen insan sayısı çok, hayatımıza alacağımız kişinin bir amacı olmalı ki bizi de etkilesin, ömrü sürdürebilelim. Doğru zaman değil, doğru insan vardır.
👉Evlilik kararında, evlilikte en önemli simge terazidir. Yani akıl ve duyguyu dengede tutamamak; birçok insan "ben sadece o doğru kişidir diye düşünerek hareket ettim ama duygusal bağ yok ya da duygusal hareket ettim ama benimle hiç uyumlu değil." Diyerek boşanmaya başvurur. Kültür farkı, düşünce yapısı, aile yapısı vs. bunlara mantığımızla yaklaşırız ve seviyoruz diye bunlar uyumlu değilse evlilik kararı vermemeliyiz.
Bunlar uyumlu diyelim ama o insana karşı bir şey hissetmiyorsak yine evlilik kararı alınmamalıdır.
Ki duygudansa mantığa göre hareket etmek daha mantıklıdır😅 çünkü sevgi de bir yere kadardır; mantığa göre bir seçimse sevgi yerini saygıya bırakır ama duyguya göre bir tercihse bize uygun olmayan birini sadece sevdiğimiz için hayatımıza alırsak sevgi bitince bununla ne işim var deriz çünkü bir uyum yok.
👉Hayatımıza alacağımız insanı biz belirlemeliyiz; hangi özellikte birini istediğimizi, hangi özellikte birini kabul etmeyeceğimizi belirleyip buna göre tercih yapmalıyız.
👉Aşırı ilgi gören veya aşırı ilgi eksikliği yaşayan bireyler evlilikte istediğini bulması zor olur; bu da haliyle uzaklaştırır. Meselâ ailede çok şımartılmış bir birey evlilikte de o davranışları bekler, karşılaşmayınca kıyaslama başlar.
Aldatmanın, anlaşmazlığın, beklenti karşılayamamanın, şiddetin vs. Her şeyin sebebi yanlış evlilik kararı almaktan gelir diye düşünüyorum.
Neymiş; seviyorum, ölüyorum diye yanlış kişiyle evlilik olmaz.
Neymiş; sevmiyorum, hiçbir çekim yok ama bu evlilik insanı diyerek evlilik düşünülmez.38 Yorumla- +1 yıl
yürüü be kızz yazmaya uğraşmışsın bayaa tebrikler çok iiii ve mantıklı
Soran+1 yılSeni de aramızda görmek isterim fenomen adayı tebrikler
- +1 yıl
Rica ederim☺
- +1 yıl
@kurtkılıcı kim?
- +1 yıl
Ha ben tamam😅teşekkür ederim.
Soran+1 yılSenin için diyorum böyle kaliteli görüşler yaparsan sende fenomen olursun inşallah
- +1 yıl
Hayırlısı..
- +1 yıl
kim
+1 yılİnsanların tahammülsüzlüğü tabiki de buna bir sebep. Bu geçmişe göre kıyasladığımızda gerçekten geçmiş de daha iyiydi evlilikler diyebiliriz. Ama ayriyeten bir konudan daha da boşanmaların arttığını düşünüyorum. O da artık kadınlar eskiden olduğu kadar sessiz kalmak istemiyorlar. Erkek şiddeti eskiden de vardı fakat artık kadınlar ayrılabiliyor, aldatılmaya veya psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmak istemiyorlar
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kimyasi degisti insanlarin. Sabir tahammul yok. Zaten %90i paradir, istir yuzunden evleniyor.
Bizimkileri hatirliyorum. Annem babam kavga ederdi. Bagiris cagiris su bu. 10 dk gecerdi, babam derdi hanim hadi bir kahve yap bize, annem yapardi, oturur karsilikli icerlerdi, sonra tipik tekrar, ya ben de iccem, yok sen kucuksun ne kahvesi kavgasi baslardi annemle benim aramda, sonra kiyamaz sutlu kahve yaparlardi 🤗
Insanlar ciddi ciddi bulunmaz hint kumasi sanar oldu kendini. Kimse agzini actirmiyor. Yahu is hayatinda bile yeri gelir sinirlenir insan, sesi yukselir. Bir gerginliktir olur. Bagirma ev terk sebebi artik. Guler misin aglar misin?
Insanlar sorunlarini esleri ile konusmuyor ki artik. Ya whatsapp gruplarinda, ya internetteki sacma salak sitelerde dert ortagi ariyor. Bu da ayri bir etken. Burada bile goruyoruz. Kocam bunu yapti, ayrilsam mi diyor. Altta bin yorum, 998i aaa ayril cekilir mi o be! Bekara kari bosamak kolay derdi eskiler. Gitse kocasini alsa karsisina ya da karisini, konussa, sorun falan kalmayacak oysa. Gidip o 998 beyinsize kulak vermese.
Neyse.
Pek kalmadi gelenektir, kulturdur. Bir cogunu ben de hos bulmasam da, aile kurumu biraz gelenekci devam etmeliydi. Bazi seyler cok yanlis anlasildi, cok yanlis yorumlandi, sonuc olarak cok yanlis uygulanir oldu.21 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten duygularıma tercüman oldun kardeşim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
+1 yılBunun birçok sebebi var aslında. Bana göre sebeplerini sıralayacak olursam ;
•Tahammülsüzlük
•Saygısızlık
•Sevgisizlik
•Alternatif çokluğu ve bunlara kolay ulaşılabilirlik
•Teknoloji bağımlılığı veeee
•Kadınların artık kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi ( çünkü eskiden sırf gidecek yerleri olmadıkları için boşanamayan kadınlar daha çoktu)20 Yorumla
+1 yılhmm, bir sürü sebep var ama ben kadınların başkaldırıcı, üstün, ezici konuşmaları ve erkeklerin baskın tavır serlemeleri,
kadınlar psikolojik şiddet, erkekler ise fiziksel şiddet uyguluyor böylece,
ama yapacak bir şey yok, eğer sen erkek isen baskın olmamaya çalış ama son karar senin olsun, eğer kadın isen baskılayıcı bir tavır sergileme ve son marar senin olmasın10 Yorumla
+1 yılEvlilik müessesi acemi ticaretine dönüştüğü için durum bu.
Evlenecek taraflar yazılı olmayan bir anlaşma yapıyorlar.
Kadının şartları ''Beni lüks evde yaşat, altıma araba çek, tüm masraflarımı karşıla''
Erkeğin şartları ''Bana iyi yemek yap, bana çocuk yap bi de her akşam sevişelim''
Ancak evliliğin sadece bunlardan ibaret olmadığını evlendikten sonra anlıyorlar ve ''Haaaa meğer evlilik çok daha geniş kapsamlıymış tüh bilemedik'' deyip boşanıyorlar.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılbuna aslında iki taraflı bakmak lazım.
kadınlar daha özgür ve eskiye göre daha fazla ekonomik özgürlüklerine sahip. bu da tek başına yaşamayı kolaylaştırıyor. erkekler ise genellikle cüzdan olarak görüldükleri evlilikleri devam ettirmek istemiyor. ama her iki taraf içinde tahammülün azaldığını ve bireyselliğin daha ön plana çıktığını söyleyebilirim.10 Yorumla
+1 yılMerak😂
Bence biz çok meraklı bir toplumuz😂
Acaba evlilik nasıl bir şey?
Evlendik..
Bana göre değilmiş..
Acaba boşanmak kolay mı?
Aa zor değilmişş😂😂😂 gibii gibi😂60 YorumlaKimsenin kimseye tahammulu yok. Herkes benim dedigim olsun diyor kimse alttan almiyor. Beklentiler yuksek, luks hayat istegi, doyumsuzluk evliligi bitiriyor
50 YorumlaÇünkü kadın artık kendine güveniyo ve ayaklarının üzerinde duruyo kimsenin kahrını çekmek zorunda değil
15 Yorumla
Soran+1 yılKaldırdım o kişinin yorumunu mesaj attım
Soran+1 yılRica ederim herkese saçma sapan yazmış durmuş
Soran+1 yılMesaj attım mesaj kutum kapalı yorumunu da kaldırdım uyuz oluyorum böyle tiplere
+1 yılBence 3 4 sene konuştuktan sonra evlenmeye kararı aldiklari için zaten o 3 4 sene de birbirlerinin herseyini öğrendiler ve birbirlerine karşı cok rahat oldular bu yüzden de evlendikleri zaman cok rahatttt hiçbirşeyi umursamayan insanlara dönüşüyorlar sürekli kavga ediyorlar vs vs
20 Yorumla
+1 yılÇünkü şimdikiler pamuk prenses gibi. En ufak bi zorluk görmeyiversin, en ufak bi sorun olmayıversin hemen bitiriyorlar. Tamir etmeye, düzeltmeye yönelik değil de; bu saatten sonra ne olursa olsun deyip kırmaya, dökmeye yönelikler. Şahsen ben evlilik kararlarının, birliktelik yaşayan kişilerin en az 5 yıl bir ilişli sürdürdükten sonra alınması kanaatindeyim. Yoksa sonuçları ortada. Olan çocuklara oluyor..
20 Yorumla
+1 yılEskiden de evliliklerde sorunlar oluyordu ama aile baskısı yüzünden boşanamıyordu insanlar elalem ne der kız babasının evine gitmez vs.
30 Yorumla
+1 yılGerçek değerlerin yerini parasal değerler aldığı için artık duygularla değil ev araba vs gibi şeyler ön planda zamanla bunlarla mutlu olamadığını anladıklarında iş işten geçmiş oluyor
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle internet o kadar insanları etkiledi ki eşler yasak sevgili yapar oldu
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılBirbirlerini tanımadan birlikte iyi ve kötü şeyler atlatmadan evleniyorlar, sonra boşanma kaçınılmaz olur tabi
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Çünkü kişilik ve kültür incelemesi yok fiziksel beğeniler ile maaşı imkanlar olmayacak evliliklere neden oluyor..
10 Yorumla
+1 yılİlk görüşte aşk diye evleniyorlar daha birbirlerinin evlerindeki huylarını bilemeden daha sonra küçük sorunlar dağ gibi oluyor. Sonuç boşanma
10 Yorumla
+1 yılEvliliği kurtuluş gören veya bana bu kişi bakmış kacirmayayim düşüncesi ile yapilan evlilikler mutsuzlukla biter
10 YorumlaNe olacak hayvani duyguları olursa Sorunları çözmek yerine kaçarlarsa çoğunun aklın da Başka biri olursa olacağı bu şükür bunlar ben de yok 😃
10 Yorumla
+1 yılOlaylara üçüncü şahıs giriyorsa o evlilik bitmiştir
21 Yorumla- +1 yıl
üçüncü şahıs derken erkek tarafı mı
+1 yıl1 aldatmalar
2 şiddet bu 1. de olabilirdi
3. kimsenin artık eyvallahı yok20 Yorumla
+1 yılInsan evladı kalmadı herkes biseyleri tatmin etme peşinde
10 Yorumla
+1 yılDünyada mükemmelliyetçilik çok arttı mesele erkek karısının bir barbara palvin olmasını bekliyor karşılıklı iletişim yok kadın ise olduğu gibi sevilmek istiyor ya da tam tersi bir durum oluyor yani adam olduğu gibi sevilmek istiyor
10 Yorumla
+1 yılKadınların önceye kıyasla eğitimde daha fazla yer alıp kendilerini geliştirmeleri ve kendi başının çaresine bakabilmeleri olduğunu düşünüyorum bu onlara güven veriyor bu adam bana kötü davranırsa naparım diye düşünmüyorlar
10 Yorumla
+1 yılMaddi güç her iki kişi için üstünlük sağlamaya başladı. Biz yerine sen ve ben e sürükledi. Eskiden kadınlarda okuma oranı şimdiye göre çok düşüktü. Kendi kendine yetebilme durumu ile kimse kimsenin nazını çekemez oldu
10 Yorumla
+1 yılBence herkes mükemmeli arıyor. Sanırım bu yüzden evlilik değil sadece ilişkilerde yürümüyor. Paran olsun güzel olsun namuslu olsun oldu yani sen aynaya baktın mı dememek içten değil
20 Yorumla
+1 yılBence 2004 te aldatma ve zinanın hapis cezası kaldırıldığından beri bazı hayasızlar bu durumu artık sıradanlaştırdı. Bu yüzden de sadakatsizlik artmaya başlayınca buna paralel boşanmalar da arttı.
10 Yorumla
+1 yılGenelde erkekler oluyor sebebi boşanma avukatının bürosunda stajyer olarak çalışan biriyim ve boşanma davalarında çoğunlukla erkekler suçlu oluyor.
10 YorumlaBence birbirlerini iyi tanımamaktan seviyorum zannetmekten veya çok gönüllü olmaktan kaynaklanıyor.
10 Yorumla
+1 yılBence tamamen geçim sorunu parasal kısım diye düşünüyorum büyük kısmı
10 Yorumla
+1 yılBence birbirini bulmuş olmamaları. Yanlış ve çıkar evliliği
10 Yorumla
+1 yılInternet bozdu herşeyi. Kumar.. farkli kişilerle iletisim
10 Yorumla
+1 yılgeçimsizik para sorunudan diye düşünüyorum allah göstermesin
10 Yorumla
+1 yılTahammülsüzlük, emek vermemek
20 Yorumla
+1 yılİnsanlsrın cinsel açlığını aşk sanmaları.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılInternet tabiki kimse ıyi niyete kullanmıyor
10 Yorumla
+1 yılİnsanların tahammül seviyesi yerlerde
10 Yorumla
+1 yılTanimadan etmeden evleniyorlar
133 Yorumla- +1 yıl
ona görücü usulü deniyor
- +1 yıl
yani şöyle çat kapı damat geldi kızınız varsa everrirmisiniz diye ama sevmeden olmuyo kadişim öyle evlenip mutlu olan oluo iy i biri çıkarsa ama ya kötü biri çıkarsa o adam biraz ayrıntılı düşünmek lazım iyi bi zaman iste tanı adamı sonra eyvallah evlen ama tanımadan da olmaz yabancı hissedersin onu kendine
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
bir insanı hiçbir zaman tam anlamı ile tanıyamazsın hanımefendi
- +1 yıl
@mranonim123 oyle
- +1 yıl
hayatımızdaki hemen hemen hiçbir karar kessinlik veya mutlak doğruluk içermeyebilir, bu durumda yapılabilinecek en iyi şey, tanıyabilinecek kadar tanımak ve anlamak tır
- +1 yıl
Dogru katiliyorum yazdiklarina
- +1 yıl
Then I'm glad for myself, it is a pleasure for me to have the same ideas as a beautiful and understanding angel like you. 😆
- +1 yıl
Ahahaha deli ya
- +1 yıl
kullanıcı isminin anlamı veya vermek istediğin mesaj nedir, aklıma kötü kötü şeyler gelmesi normal mi?
- +1 yıl
Şu an bi soguma geldi sana karsi
- +1 yıl
hmm benim lehime mi aleyhime mi dersem, sanırım ikincisi olurdu, ama cidden merak ettim, kurduğun cümleler ve kullanıcı adın örtüşüyor değil
- +1 yıl
Ne gibi ortusmuyor
- +1 yıl
kullanıcı adını açıklamak istersen önyargılı olamam, haksız mıyım?
- +1 yıl
Ne gibi ortusmuyor diye sordum. Ve kullanici adim kendi adina konusuyor zaten anlamasi zor degil
- +1 yıl
bilmem, konuşma tarzın akıcı ve rasyonel, lakin kullanıcınadın argo ve düzensizlik içeriyor, çetrefilli birisin demek, diyebilir miyim?
- +1 yıl
Diyebilir sin oyle cunku. Argo da var rasyonellikte
- +1 yıl
peki, adına tekrar sevindim, çetrefilli kişilikler merak unsurunu canlı tutarlar, hayatta başarılar diliyorum sana 😆
- +1 yıl
Amin amin cumleten
- +1 yıl
I'm grateful mrs, your thoughts make me happy
- +1 yıl
Possible
- +1 yıl
If it won't cause any harm, can I learn your name?
- +1 yıl
Unfortunately sir
- +1 yıl
hmm peki madem, bilmek isterdim, tanıştığımıza dünyalar müteşekkir bayan, ben arttırmak istedim siz bu kadarı kafi dediniz 😀, ilginiz için sağolun
- +1 yıl
Ricalar efem Allaha emanet
- +1 yıl
🙃
- +1 yıl
benimki, kısa süreçli bir yansıma oldu galiba, ya da neden bunaldın acaba, peki herkes de böyle mi, değilse sen neden böylesin, You, a complicated angel, you 😀
- +1 yıl
@mranonim123 doğrudur efm
- +1 yıl
Nee? 😂
- +1 yıl
@huzursuzhayalller hangi konu hakkında pekişiyoruz efendim
- +1 yıl
siz bana ddiniz ya kimseyi tam anlamıyla tanıyamazsınız hanımefendi diye on a dediydim :D
- +1 yıl
@huzursuzhayalller açıkçası, sizinle de bir konu hakkında aynı fikirde olduğumuzu bilmek beni sevindiriyor..!
- +1 yıl
@mranonim123 evt
+1 yılÇünkü artık kadınlar da boşanabiliyor.
10 YorumlaMaddiyat ve 3. sahislar kayinvalde
10 Yorumla
+1 yılBence insanların evlenmek için evlendikleri için boşanma oranları rekor gibidir canlı örneğiyiz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 738 cevap paylaştı. Anlayışsız kıymet bilmeyen saygısız eşler...
20 YorumlaSadakatsizlik
20 YorumlaTahammülsüzlük.
20 Yorumla
+1 yılGüvensizlik ve hep bir aldatılma vs vs
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Aldatma
20 Yorumla
+1 yılÇok doğru bir yorum 💫
20 Yorumla
+1 yılÇünkü artık kimsenin kimseye eyvallahı yok
10 YorumlaMantık kullanmadan evlenmek
10 YorumlaAnlayış yok. Sürekli tleefon vs iletişim yok
10 YorumlaSaygi ve sevginin olmamasindan.
10 YorumlaAkıl yok
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 332 cevap paylaştı. Geçim derdi geçim...
10 Yorumlaİnsanların birbirine tahamülleri azaldı aslında
13 Yorumla- +1 yıl
abii bişi dicem bi çift evlendikten 5 dakika sonra geri boşanmış 5 dakikada karar vermişler heralde biz yapamayız diye boşanmışlar intt baktım aklıma geldi yazıyı m dedim ya da yoksa gelinin görümcesi flm benden çekeceğin var diyip mi korkuttu ne hemen geri vazgeçmişler hfuhfuyjghujgj
- +1 yıl
3 dakikay mış
- +1 yıl
haa konu şuymuş pardon gelin ve damat mahkemeden çıkarken nişanmış heralde gelin ayağı takılıp düşmüş damat da salak demiş kadın da binadan çıkmadan boşanmak istemiş öyle olmuş gereksiz değil heralde yorumum umarım silinmez
+1 yılKorona
10 Yorumla
+1 yılÇünkü sadece maddi çıkar evliliği var
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSosyal medya bence 🙄
00 Yorumla
+1 yılDoyumsuzluk
20 Yorumla
+1 yılTayyip
10 YorumlaXper
10 Yorumla
Detaylı bilgi