Elbette insan hayatında çeşitli aşklar çeşitli sevgiler, hayatımıza girip çıkan insanlar çoğu zaman mutlu eden çoğu zaman hayal kırıklığına neden olan insanlar olsa da, insanoğlu hayatını devam ettirmek, soyunu sürdürmek ve ailesi bir gün göçüp gittiği zaman yalnız kalmamak için yanına bir yoldaş eş arar, tabii ki yapılan evlilikler her zaman aşk evliliği çerçevesinde olmuyor hayat şartlarının getirdiği imkanlar, insan ömrünün belli bir süre olması nedeniyle hayatına birisini almayı tercih edebilir.
Bundan dolayı insanların çoğu körkütük aşık olarak değil, sadece belirli konularda anlaşarak mutlu olacağına inanarak mantık evliliği yapabiliyor.
Doğruyu söylemek gerekirse ki yapılan mantık evliliklerinin aşk ve sevgi evliliğine göre uzun ömürlü gittiğini de söyleyebiliriz, aslında aşk sevgi dediğimiz kavram birbirini anlamak birbirini tamamlamak olduktan sonra mantık evliliği de düşünülebilir bir düzeyde aile kavramı oluşturabileceğini düşünüyorum. Üstelik artık öyle insanlar samanlık seyran olsun sadece bölecek bir ekmeğim olsun demiyor, rahat ve geliri iyi olan insanlar tercih ediliyor, erkekler tarafından da yanına yakışacak bir kız aranıyor.Mantık evliliği sizin için de mantıklı mı?
Mantık evliliği diye bir şey şu anda bana göre yok kimse zorla evlendirilmiyor kadınların ayrılmak için bahaneleri bunlar yok ben ısınamadım yok ben aşık olamadım yok bir şey hissetmedim hepsi palavra nafaka almak için bin bir türlü takla atıyorlar.
Sadece aşk olunca olmuyor mantıkta olmalı bence aşk insana bazen hatalar yaptırır bununla mutlu olurmuyum diye düşünmezsin ya da geleceği hiç hesapta katmazsın sevgi saygı en önemlisi bence ve tabikide güven aşk geçici birşey aşık olarak evlensende o aşk hep kalmıyor evlisin sonuçta o heycan o aşk kalmıyor düşüncelerin değişiyor çocukların herşeyden önce geliyor
Mantik genelde refah dusunmek demek. Parasi olsun beni rahat ettirsin demek. Bana gore seyler degil bunlar. Sevdigim adamla evlenmek isterim. Sirf parasi var diye kimseyi cekemem evlilik konusunda mantigim susar asik olmam lazim ondan baskasini gozum gormemeli. Mantik evliliginin ne kadar surdugu de umrumda degil acikcasi.
Sadece mantığın bir evliliği belirli noktalara getireceğine süphem yok ama süreklilik adına sevgi şart. Gözlerinde sevgisini görmediğim, sarılınca huzur bulamadığım bir adam ile hayatımı mantık çerçevesinde devam ettiremem.
Merhaba. Benzer kişilik özelliğine sahip çiftler genelde daha uzun ömürlü ilişkiler yaşayabiliyor. Burada önemli olan evliliğin türü değil çiftler arası uyumdur en kıymetlisi. Işıkla kal.
Mantık evliliği yapanların üreme çoluk çocuk bitince başka karşı cins'e meylediyor cünkü sevgi yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şöyle ki aşk evliliklerininde bittiğini gördük en azından mantık evliliğinde pişman olmuyorsun karşı taraftan sevgi beklentim yok bence daha uzun ama saman gibi gecer
insan saygı ve hasiyet duygusunu kaybetmediği zaman ömür boyu huzurlu gidicek mantık evlilikleri olabilir ancak sevişmek mantık evliliğinin neresine konulur o durum biraz kafa karıştırılabilir diye düşünüyorum ancak şahsi görüşüm evlenmeyin anasını satim
Mantık evliliği risktir bence. Arada sevgi olmayınca bazı şeylere katlanmak, tahammül etmek daha zordur diye düşünüyorum. Uzun ömürlü görmüyorum. Sevgi şart evlilik için.
Mantık evliliği, beklenen doyuma ulaştıktan sonra başka biriyle duygusal yakınlaşmaya toslayınca biter. Paramparça olur. Külleri havada uçuşur. Yalnızca adı kalır ve iki ölünün mezarı ölmeden kazılır.
Her evliliğin bir ömrü yok mu? En azından para tahammül sınırını zorlayabilir belki. Sevgide azabilir acta bitebilir öbür turlu neyle tatmin olucaksin?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Önemli olan amactir düşüncedir zaten uyuşursa sıkıntı olacağını sanmıyorum
Mantık evlililğinin geleceği olmaz ki. Çocuk olmaz mesela boşandığında bile donuna kadar alabilme riski var sonra sen donunu vermessin falan harp çıkar arada mantık evliliği zor iş ama aşk evliliği ise sevgi saygı ise o olur bak.
@Aşka_Aşuk aile büyüklerinin tavsiyeleri ile başlayan, eşlerin bir müddet birbirini tanıyıp, sonra da aile kurup bir arada her durumda geçinmeyi öğrenmeleri ile devam eden bir usül. Bence çok güzel. Sevgililer yıllarca herşeyi yaşadıkları için evlenince hiçbir heyecanı kalmıyor. Yaşanacak yeni bir şey kalmıyor. Sadece kavgalar kalıyor. Evlenince onu da yapıp mutsuz oluyorlar. Tabi ki bu bir görüş. İlla ki ikisinde de hem mutlu hem mutsuz olanlar vardır :)
Genel olarak haklısın katılıyorum çok güzel düşünüyorsun yazmışsın maşaAllah..
Eskiden pek yoktu da artık görücü usulü aracı usulünde de oyunlar dönüyor yakını diye alıyor pulluyor eee insanlar oscarlık oyuncu köprüyü geçene kadar herkes melek anlamak zor oluyor 😅
Sevgili konusuna katılıyorum hayırlısı işin acelesi makbuldür hani aylar yıllarca zaten her şey yaşanıyor yaşanacak bir şey kalmıyor sıkılıyor bikiyor insan