Kalana zordur. Neden biliyor musun? Giden kendini hazırlamıştir nereye gideceğini kime gideceğini döndüğünde açık olucak kapıyı. Ama kalan öyle mi habersiz yalnız ne gidicek bir yerini ayarlamıştır nede gelecek olan birine kucak açmıştır sabırla bekler gideni ama giden gittiği yerde mutlu olduğunu düşünür. Sabirda yorulur mu evet yorulur kalanında sabri yorulmuş giden gittiği yerde mutlu olsun diyip beklemekten vaz geçmiştir. İşte tamda o vaz geçtiğinde giden aslında mutlu olmadığını eskiye özlem duyduğunu anlar bekliyor diye hiç gitmemiş gibi dönmek ister ama bekleyeni çoktan kapıları kitlemiştir. Şimdi zorluk sırası gidendedir herşey için geç kalmıştır.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Cevapsız bırakılabilecek kadar zor bir soru bence. Bir çoğumuz düşünmeden kalana cevabını verir. Giden niye gitmiştir diye düşünmezler, düşünseler bile gidenin yorulduğunu, daha iyisini bulduğunu düşünürler. Ya aksi olduysa? Kalanın büyük hataları varsa ve bunları yapmaya devam ediyorsa ve giden de hala çok seviyorsa fakat yorulduysa ve bunun ona iyi gelmefiğinin farkındaysa gidene daha zor değil midir?
hep aynı şeyi diyorum ama olsun: ben liman olurum gelen gemiye kayıklara her şeye kapım açık gidene de dur demem gidene zordur çünkü liman araacaktır doğru liman istiyordur
Gideni kazanmak için bir savaş vermek , evet salakçadır.. bunda hem fikirsiz.. anlamadığın , geride kalan hatıraların bırakmış olduğu izlerle mücadele etmek.. yani , unutmaya alışmak..!
Duruma göre be kıyas çok doğru olmaz. Ben askere giderken canım çıktı. 2 ay sonra babam vefat etti bağzen gidene de dönene de kalana da öyle ağır gelir ki yapacağın tekşey sigara yakıp dalıp gitmek