Evlilik aslında her insanın yapmak istediği mutlu bir yuva kurmak için adımını attığı büyük bir resmiyet, evlilik kararı almak ise kolay bir karar değildir.
Bir insanla bir ömür yaşlanmak hastalıkta sağlıkta hatta kavgada bile birbirini alttan almak evlilik öncesi ve sonrasında hiç bilinmeyen huylar ortaya çıkıyor bir insanı tanımak her zaman mümkün olmuyor.
Evlilik kararı almak her ne kadar zor olsa da çok fazla da uzaması o kararın zaman için de alınmamasına bile neden olur, o yüzden büyüklerimiz ne demiş hayırlı iş beklemez.Mutlu Akşamlar Diliyorum.
Bence net bir zaman dilimi yok. Olmamalıda. Doğru zaman denildiği andan itibaren ideal olan odur.
Mutlu bir evlilik konforlu bir ev ortamının kurulduğu, faturaların ödendiği, sorumlulukların kusursuzca herkes tarafından yerine getirildiği bir birleşmeden çok daha ötesidir. İyi bir evlilik ancak her iki tarafın da kendini güvende, mutlu ve huzurlu hissedebileceği bir düzen kurmakla olur.
Evlilik kararı sadece duygu odaklı olursa, maalesef gerçekler erteleneceği için, büyük bir kumar oynanmış olacaktır.
Doğan Cüceloğlundan da bir söz bırakayım; Çocuklar rol model olarak gördükleri anneleri ve babalarından çok etkileniyorlar. Çocuğunuzun evlenmeyi düşündüğünüz kişiye benzemesine olumlu yaklaşıyorsanız, doğru bir evlilik kararı verme yolundasınız, demektir.
şu anki gençlik çok hızlı karar almakta lakin evlilik yolu yorgamı vardır bunlar sırayla maddi durum oldukça yapmakta fayda vardır yürünen bu yol kız isteme nişan söz tepsi gibi adetler kişileri aile içinde görüp karar verme aşamasıdır bir kişi dışarda görmekle aile içinde görmek arasında çok farklar vardır
Her şeyi konuşup anlaştıktan sonra evlenilmeli. Adam gelmiş 30 yaşına 2 3 sene sevgili kalalım sonra evleniriz diyor :D sonra da vay efendim ben niye evlenemedim diye sızlanıyorlar.
Ben 4 yıllık sevgilimle evlendim, 4 yılda evli kaldım 8 sene boyunca hiç tanıyamamışım. 8 senem çöp oldu. 8 senede tanıyamadım diye yenisini 10 sene tanımaya çalışmayacağım elbette. 1 günde bir 10 yılda bir artık benim gözümde çünkü zaman insanları tanımaya yetmiyor, yani birşey farketmiyor. 10 sene sonunda da aldanmış olma ihtimalin var 1 günde de
Artık dünyanın çivisi çıktı belli olmuyor görmedigi birine gidip nikah kıyıyolar nette tanışıp hemen evlilik kararı alabiliyolar okadar rahatlık var.. İnsanoglu işte belli olmuyo kimi yıllar alıyo kimi hemen. Ama ciddi ve saglam temmelli bir sorumluluk
2
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Elbette haklısınız, ama nasibimizde kimin nereden nasıl geleceğini bilemeyiz örneğin benim öz ağabeyim bu site aracılığıyla bir kızla tanıştı Urfa'da oturuyor nişanladı ailesi kendisi iyi görünüyor ama hep şunu söylerim biz iyi olduğumuz sürece herkes iyidir.
Bence en fazla 2 yıl taş çatlasa 3 yıl tanınmalı bu seneler artıkca ülkemizdeki hepsi için diyemem ama çoğu kızlar artık bı ciddiyet ve resmilik bekliyor ama evlilikler ertelendikce kızlar sizden uzaklaşmaya başlıyor bunun benle evlenmeye niyeti yok diye düşünüyor
Ben hep 3 ay derim. 3 ay sonra hala evlenmeyi düşünemiyorsam o kişiyle, bitiririm sevgililiği de. İkimizin de zamanını boşa harcamaya gerek yok. 3 ay içinde yeterince tanımış olduğumu da düşünmüyorum. Tabi sahtekarın teki değilse.
İnsanı tanımış olma surene bagli olarak değişir bence bu. Ayrıca biri 10 sene de fili kalıp evlilik kararı alsa dahi değişik huylarını evlenince görüyor. Yani bu tamamen aslında o kişiyi ne kadar tanıdığını düşündüğün ile ilgili bence.
Bence evlilik kararı hemen alınmamalıdır. O kişiyi ne kadar iyi tanımanıza bağlıdır. Tanımak derken gerçek anlamda tanımak onun anlattığı şeyleri değil de kendiniz onu ondan bağımsız tanımak kendini size başka tanıtıyor olabilir ve bence evlilik aşkın tamamlayıcısıdır. Aşık olmadığınız kişiyle evlenmemelisiniz hem onu hem de sizi üzer bu durum.
Evin ve işin var ise zamana bırakmak biraz lüzumsuz.. Şartlar oluşunca karar alınır..Çünkü evlilik müessesi ne aceleye getirilecek nede zamana bırakılacak bir durum değil.
Niyetin baştan belli edilmesi lazım. Evlilik kararının alınması da çok gecikmemeli. 6-12 aya hazırlık yapılsa iyi olur. Tabi maddi duruma göre değişir.
Çocuk istemeye ve şartları hazır ettiğin zaman, yoksa çay içelim tv seyredelim aşkım diye evlenilmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1 yildan uzun surmemeli. 1 yıl icinde cift birbirini yeterince tanir bence. Sonrasinda devam mi tamam mi karari alinmali. devamsa gerekli seyler yapilmali adi konulmali.