Hayatımız boyunca bazı zamanlar da sevdiğimiz kadınlar olur çok severiz ve her ne yapsa bize güzel görünür kırılırız ama severiz. Belkide aşkın kör hali bu olsa gerek..19 Nisan 2021 Pazartesi Saat 10.58
Çünkü sevmek için bahane arıyoruz. Sevdiğimiz zaman gözümüz boyanıyor. Gözü boyanmayan yoktur. Onu kaybetmemek adına kusurlarını hep halının altına süpürürüz. Taa ki o bizi bir kusurumuzda silene kadar. Ondan sonra görürüz göremediğimiz tüm kusurlarını.
Aşk bunu gerektirir şimdikilerin aşık olmadığının kanıtı da budur hep bir kusur ararlar sevgililerinden gerçekten seven İnsan sevgilisinin kusurunu aramaz.
Yüzbin cefâ etsen vazgeçmem, sevdim seni. Kaza ve kader kalemi alnıma böyle yazmış; sevdim seni. Dokuz gök döndükçe bu sözden dönmem: Sevdim seni; yer, gök, aşkıma şâhit olsun.
Gönlümün bağlantısı, zâlim kaşındadır; Zihnimin manevi bağı siyah saçlarındadır. Hastayım, sıhhate kavuşma ümidim, hasta gözlerindedir. Devâsız bir derde düştüm: sevdim seni.
Ey hilâl kaşlı, gönlün meyli sanadır doğrusu ; Mihrâba doğru bakışım biraz geç oldu doğrusu. Râ harfine benziyen kaşından vazgeçtim desem bu riya olur doğrusu. Doğru ya da yanlış olmuş olsa da ben sevdim seni.
Senin hatlarının hasretiyle toprak olsam bile tozum olmaz. Helâk olsam bile, iyileşmem gene dudağının özünden olur. Süzgün bakışının kılıcından parça parça olsam da ayrılmam, Kısacası boşuna bana cefa etme, sevdim seni.
Divane Galib'im; Ferhâd ile Mecnun'un ruhu şad olsun Dünyâ bir yana, ben bir yana olsam, gene de senden yüz çevirmem. Senin mumuna pervâneyim, bana korku gerekmez Yabancılar anlasın, tanıdıklar bilsin ki sevdim seni.
Herkes kafasında şekillendirdiği insana aşık olur, kafasında şekillenen kişiye en benzerini gördüğü an ona kapılır kötü yönlerini yamalar, görmez çünkü insanın kafasındaki kusursuzdur ona toz kondurmaz konduramaz. Çoğu insan sevgilisinin aslında kafasında şekillendirdiği kişi olmadığını anladığında soğumaya başlar günümüz ilişkilerinin bitmesinin temel problemidir bence.
Aşk, sevdiği kişiyi onun görünen özelliklerinin ötesine taşıyarak sever. Zihninde ona dair bir idealizasyona gider, idealize ettiği, kusursuz bulduğu, kendi anlamlarını yüklediği güzele aşık olur. Henüz onu gerçekten tanımamış ve kusurlarını görmemiştir. Fakat o bu idealizasyon içinde mutludur...
Yalnız insan değil hiçbir şey kusursuz olmaz. En saf suyun gizli bir tortusu vardır ve arayınca güneşin bile lekeleri keşfedilir.
Sevdigin icin. Bir soz duymustum: sevdiginin nefesi sana kokmaz diye. Cok dogru. Insan sevdigi zmn karsisindakinin kusurlari bile kusur olmaktan cikiyor. Bu tamamen aradaki enerji, uyum, senin onun yaninda hissettigim mutlulukla alakali herhalde.
Bu konuda sana karşı dürüst ve resmi olacağım. Ben şimdiye kadar kimseyi hiç sevip aşık olmadım sevgi nedir bilmiyorum, hissetmiyorum taştan bir farkım yok. Bana her karşı cins sınırsız kusurlu gözkür.
Uhhh ben bunları söylemekten de bana kusurlu gözüken kişilerden de kusursuz biçimde nefret ediyorum nefffreeeeett.
İnsanın her zaman kusur araması kadar sevdiğinin kusurunu görmezden gelmek doğru bir tavır değildir..Çünkü kusur aramak her zaman kırgınlık yarattığı gibi ortada olan kusuru görmezden gelmek üzüntülere neden olur.
Oyledir. sevince her seyiyle seviyosun. ben de sevgilimin eski sevgilisini stalklayinca bunu ogrenmis oldum zira aramizda ucurum fark vardi kizla. kiz kisa boylu kilolu ve paspaldi. ama sevince mutlaka sevecek bir ssyini buluyosun