Güzellik hastalığına mı yakalandım?

Merhaba dostlar,
Yaşım 30u geçti ve ben hala kimseyi kalbime alıp evlenemedim. Sorun ne bilemiyorum ama şunu net söyleyebilirim.
Sevgilimin benim gözümde çok güzel olmasını istiyorum yani o ortamdaki en güzel kız olmalı eğer ondan daha güzel bir kız görürsem o an ondan soğuyorum ve hevesim kaçıyor. Kendim çok yakışıklı biri değilim ama nedense içimdeki bu güzelliğe aşık olma problemi yüzünden etrafımdaki ortalama üstü güzel kızları bile hayatıma almak için adım atamıyorum ve geldiğim nokta koca bir yalnızlık. Bu durumdan ciddi ciddi rahatsız olmama rağmen elimden olmayan bir durum ve önüne geçemiyorum. Bir kızı hayatıma almak için ilk kriter ve en büyük kriter gözümde çok güzel olmalı.
Mesela en son bir vakamı paylaşayım bir kızla flörtleşiyorduk hatta sürekli görüntülü de konuşuyorduk. Kız orta üstü bir güzellikte idi. Bu durum hoşuma da gitmeye başlamıştı. Ama daha sonra kız kardeşini görünce tüm hevesim yerle bir oldu. Kız kardeşi ondan daha güzeldi ve onu görünce ben de doğal olarak benim kızdan soğudum. Kıza mesaj atasım bile gelmiyor artık. Hemen başka bir kızla tanışmak için gözüm gönlüm sağa sola kaymaya bile başladı.
Bu durumu nasıl aşacağım ne yapacağım bilemiyorum? Bazen Allah beni cezalandırmak için mi böyle bir hisi içime koymuş diye bile düşünüyorum. 😔
Benden daha yakışıklı ama benim güzel görmediğim bir kızla evlenen arkadaşlarımı görünce onlara gıpta ile bakıyorum. Nasıl başarıyorlar diye?

Sorumdaki gibi gerçekten bende güzellik hastalığı mı var?
Güzellik hastalığına mı yakalandım?