Sevgilisine kıskanmayan erkek medeni midir, yoksa geniş mi?

Mümkünse zaten karşı cinsle samimiyetim hariç olan şeylere burnunu sokmasın. Kimle nereye gittiğim, nasıl ve ne şekilde giyindiğim bunlara karıştığı zaman ciddi derecede sorun oluyor benim için. Ben zaten nerede nasıl giyinmem ve davranmam gerektiğini bilirim, sık boğaz etmeye lüzum yok.
Karşı cins konusunda birazcık olabilir ona lafım yok.
Biraz ağır olacak ama niyetimiz hakaret etmek değil benzetme yapmak. Eşini kıskanmamak medenilikse, domuzlar da kıskanmaz. Eşini kıskanmayan toplumlar da domuz eti yiyen toplumlardır zaten. Hani “insan ne yerse odur” derler ya. Onun gibi. Medeniyet kelimesinin Medine ile aynı aynı kökten geldiğini hemen hemen aynı anlama geldiğini hatırlatsam sanıyorum çok daha açık olur.
Her insan kıskançtır bence sevdiğine karşı. Hiç kıskanmıyorsa bu medeni olduğunu değil sevgisinin yalan olduğunu gösterir. Ama aşırı kıskançlık durumuda hayatı yaşanmaz hale getirir ve sonu mutlaka hüsranla biter...
Cevap
74Cevap
Kıskanma ile sahiplenme arasında ince çizgi mevcuttur. Kıskandığı şeyin ne olduğuna kim olduğuna bakmaz kişi, başkasının hakiddasına dikkat kesilir. Bunu yaparkende kıskandığına zarar vermekten çekinmez. Çiftler arası şiddet olaylarının temelinde bu saplantı yatmakta. Kadınların bunu sevginin dışavurumu olarak yorumlaması büyük hatadır. Çocukken kıskançlık gösterdiği için ayıplanıyorken yetişkinlikte kıskançlığı olumlu bir özellik gibi görmek bir açmaz değilmidir. Sahiplenme seviyesinde kalan duyguda sevgi barınabilir.
Ayrıca yazıda ki medeniyet/genişlik göndermesi "umursamamazlık" barındıran kişilere atıf yapmakta.
Sevgilisini kıskanmayan erkek doğru kadınla birliktedir, kadın erkeği anlıyodur erkek kadını anlıyodur. Kadın da erkek de karşılıklı sınırlarını biliyorlardır. Sahiplenmek farklı bişey, bağlanmak farklı bişey. Köpek kedi sahiplenmiyorsunuz ki o da saçma bi kelime seçimi bence. Karşılıklı olarak bi ilişki içinde olmak bir çeşit bağlılıktır. Saçma ilkel sahiplenme bıdı bıdılarını artık yapmasanız. Kendi malı gibi görenler ayrılınca eşini sevgilisini dövüyo öldürüyor da, prim vermeseniz bi de şu saçma kalıplara keşke. Doğru kişiyi bulmaya, doğru sevilmeye sevmeye, saygı göstermeye öxen gösterseniz keşke
Kıskançlık tehlikeli bir duygudur. Kontrol edişine göre şekillenir insanların. Bence her insan da kıskançlık vardır kimi bunu belli etmez kimi fazla eder. Ortasını bulup dozunda kıskandığı zaman sorun olmaz. Ama kıskançlık ve güvensizlik arasında ince bir çizgi vardır ve bu aşıldığı zaman işin rengi değişir hayat iki taraf içinde çekilmez bir hâl alır. O sebeple kıskanmak değil güzel kıskanabilmektir önemli olan. Keyifli günler.
Hic sahiplenmeyen, kiskanmayan erkek net godostur. Bunun tartisilacak bir tarafi bile yok. Gorseldeki cumleler az bile.
Ama bu demek degildir ki attigi her adima mudahale edebilsin. Belli sinirlar vardir, o sinirlar asilamaz. Asiliyorsa bu da diktadir, iliski degil. Ayni sekilde bu da erkeklik degildir.
Ama zaten akli basinda kadin ve erkek dogal olarak bu sinirlari bilir, asmaz.
Bu sözlerin içi boş olması da ayrı bir durum. Modernlik o dediği şey gibi olmayı gerektirmez. Modern bir çağdayız ve herşeyimiz modern olmak zorunda. 2021 yılındayken 1945 model arabaya kim biner? Herkes ister ki son model olsun. Bu tarz cahilce söylemleri dikkate almayınız.
Kıskançlığın bir dozu olmalıdır. Fazla kıskançlık iki tarafa da zarar verebilir ve her şeyin bir ortası olmalı , her iki tarafta ona göre hareket etmelidir.
Kıskanmayan erkek ne geniş ne medenidir, kıskanmayan erkek sevmiyordur.
Hayır mezhebi genişdir gayette.
Ortada kıskanılacak bir şey olur kıskanır amenna. Ama kıskanmak için kıskanmasınlar. Gündem yaratmak için kıskanmasınlar yeter. Ben şahsen bir ilişkideysem karşı tarafın kıskanacağı bir durum oluşturmam zaten. Dikkat ederim.
Kıskanmakla o kişiyi kısıtlamak arasındaki ayrımı göz ardı etmeden.
Seven insan karşıdakine hayatı zindan etmez kafese sokmaz. Rencide etmez. Seviyorsa seni kırmaya üzmeye korkar zaten ve ona göre kıskançlık eder.
tamamen pervasız olması saçma eğer öyleyse geniş olabilir ama tadında bırakıyorsa adam saygılıdır hayatına karışmak istemiyordur senden de aynısını bekler
Sevdiğini kıskanmayan adama adam denmez. Bir kadın kocasını başkasına dokundurtmamalı bile aynı şekilde erkekte.
Seven erkek kıskanmalı elbette ama aşırıya kaçıp kısıtlama yapmamalı.. Eğer hiç kıskanmıyorsa sorundur yani bana göre 😊
Kıskançlık, yani sakınma sevgide aidiyet bağı sağlar. Sevgi yemeğinin ateşi gibidir sakınma, yoksa sevgi soğur çok olursa da sevgi yok olur.
insan duruma göre koşullanan bir varlık o yüzden bir fizik sorusu gibi keskin bir cevap veremem sosyo-psikoloji muğlaklıklarla dolu olabilir
Kıskançlığın sınırını bilirsen sorun yok ama daha çok cinayete giden bir kıskançlık söz konusu Türkiye'de pekte iyi bir şey değil gibi.
Seven insan kıskanır ne medeni nede geniş olmak bana uygun değil
kıskançlık olmalı zaten ama ayarında. Aksi halde değer vermediği anlamına gelir
Geniştir, ne medeniyeti ya kıskançlıkla mı ölçülecek medeniyet😏
genişliktir.
seviyosan nası kıskanmıyosun çok garip ya
Çok doğru bir tespit olmuş, gavatlaşmayalım beyler...
Seven kıskanır bence ama abartılmadan yoksa hastalık olur
Kıskanmanın dengesini bulmak önemli, çok kıskanmak da yanlış hiç kıskanmamak da
Kıskanılcak konular vardır hayatını kısıtlayamam istediği ile görüşebilir istediği ile konuşabilir ben tanıdıktan sonra tabi tanıştırdığı insanları sevmezsem görüşmesini istemem sen bir insanı ne kadar kıskanma adı altında kısıtlarsan kısıtla içinde varsa o her türlü yapar zaten
Gerektiği yerde kıskanıp gerekmediği yerde yerde medeni davranmalı ve geniş olmalı hayat Türk dizisi değil fantezi de değil bir süre sonra sıkılır insan
Kıskanmayan erkek ya da kadın var ise duyguları yoktur ya da karşısındaki umrumda değildir
Medeniyetle alakası yok
Genişte olabilir umursamaz
Sevmeyen kişi umursamaz
Kıskandırma boyutuda değişebilir aile kültür yetirtirilme oda değişkenlik sağlayabilir
Kimine göre geniş kimine göre medeni
Giyim tarzına göre insanlara medeni ya da yobaz demekle hemen hemen aynı şey kıskançlık durumuna yapılan yorumlar
Kesinlikle genistir. Sevgilisini kiskanmayanin sevgisinede inanmak mumkun degildir. Insan sevdigini kiskanmali sahiplenmeli ve dahasida ilgi gosterip ona ait oldugunu hissettirmelidir.
Günümüz yaşanan olaylara bakarsak bazı insanlar sahiplenmeyi yanlış anlıyorlar keza kiskanmakta buna dahildir
Bana göre 3. Şık burada yazmayayım, onun adına başka birşey derler ama usandım artık uyarı cezası almaktan.
Ergen değilde olgun olarak cevap vermek istiyorum.
Kadinimin rahatsız olmadığı şeyi kiskanmam.
Rahatsız olduğu durumu kıskanırım.
Kıskandıracak hareketler yapmıyorsa kıskanmaması gayet normal gereksiz yere olup olmadık şeyleri kıskanan insanlardan daha hiç hoşlanmam
Adam değil mesebi geniştir erkek sevdiğine tapmalı kul köle olmalı ve seven insan kıskanır
Erkek dedign kıskanır sahiplenir avrupai ozellikler tasımaz
Seven insan, kıskanır arkadaş!!
Bunu bilir bunu söylerim!
Domuzluk yoksa böyle yani!!
Seven insan kıskanır. Fakat bizim toplumda kısıtlamak ile kıskanmak birbirine karıştırılıyor
Binlerce aldatılmadan sonra bagışıklıga ugramıştır. Koruyacak bişe kalmamıştır
TOPTUR TOP kıskanmamak nedir yaw ilgi gösterir kıskanır kıyamaz
medeni olanı da var geniş olanı da var. ne bakımdan kıskanmadığına göre değişir yani
Ben genişli galiba bundan zevk aliyorum fakat şu an bir ilişkin yok keşke olsa :(
Durumuna gore degisir bence bu durum mekan zaman olay?
Geniştirde türkiyede sanmıyorum kıskanmaayan erkek olsun :)
Sevmiyosa amaç farklıysa kıskanmaz tabi nie kıskansın
Bence her iki tarafta kıskanmalı. Kıskanmak kıskanılmak kötü bir şey değil aşırıya kaçılmadıkça.
Geniş kelimesi yeter mi yanına bir de gav vatt sıfatı eklenmeli midir diye düşündüm bir an
Kiskanmayan arkadaslara bisey diyemem ama benim icin kiskancligin olmadigi iliski tutkulu degildir
Ben kıskanırım. Bu benim düşüncem ve duruşum. Başkalarıda dilediği gibi düşünebilir.
Seven kişi kıskanır.
kıskansın da hastalık boyutunda abartmasın
Özgür bıraksın ama açık saçık da giydirmesin
Sevgilisine güveniyodur
Kıskançlıktan kastın nedir bence kıskançlık geniş kavram
Tabi seven kişide sahiplenme var dır ama aşırısı hiç bir zaman iyi değildir fazla umursamaz da olmasın çok bunalımasın da yani
Guven ayri kiskanmak ayri kesinlikle
Kıskanır tabi ki sınırını bildiği sürece.
Geniştir kıskanmayan erkek olamaz
Seven kiskanmaz mı ya
Kiskanmayanda ne biliyim 😄
Seven kıskanır Kadın/Erkek
Bu devirde genişlik medeniyet adını aldı zaten😒
medenidir. sevgilisine güveniyordur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?