8 yıllık ilişkim ne olacak?

Adkadaşlar merhaba, biraz uzun olabilir. Kusura bakmayın. 8 yıllık bi ilişkim var. Her şey çok güzeldi ta ki askerden gelene kadar. Aileme söylediğimde karşı çıktı ayrıl dedi. Ayrıl dememelerinin sebebi üniversite okumaması. Tanımıyorlar. Şu an ayrı biliyorlar. O dönemde sevgilimin bir takım hataları oldu geldi geçti. Güvenim sarsıldı. Ailemin onu istememesine bağladım yaptığı hatayı. Askerden geleli 5 ay felan oldu toplam 1 saat görüşmedik. Bakkala giderken marlete giderken felan. Son dönemlerde bana yalan söylediğini fatk ediyorum. Güvenmiyosan ayrıl tepkisiyle karşılaşıyorum. Geçenlerde bana çalışmaya gittiğini söyledi. Konumunu açık unuttu. Eve gitti. Doğum günüm yakın sürpriz yapıyor diye söylemedim. Sürpriz yapmadı. Sorduğumda ben gerçekten çalışmaya gittim konum yanılmıştır. Felan dedi akrabalarıhla çok takılmaya başladı. Bana gitmeden tembih ediyor. Telefona bakmak istemiyorum yazmazsam merak etme diye. Zaman zaman soğuklaşıyor, bazen de artık şu okulun bitsin de evlenelim diyor. Sonra sizinkiler seni başkasıyla evlendircek diyor. Acaba biz zaten evlenemiycez korkusuyla mı böyle davranıyor. Yoksa başkası mı var anlayamıyorum. İstese beni çok rahat aldatır. Tek yaşıyor. Ve çok üzülüyorum. Acaba bende mi soğuk yapsam kendine gelse. Yoksa üstüne mi titresem hiç fikrim yok 8 yıllık sevgilimi tanıyamıyorum bi yardımcı olun. Bu arada eklemeyi unuttuğum bir şey var ortak instagram hesabımız var hiç girmiyor. Girmek istemiyorum nişanlananları evlenen arkadaşlarımızı görünce kötü oluyorum diyor. Evlilik için yaş sorarsanız. Ben 23 yaşındayım o 26.
8 yıllık ilişkim ne olacak?