Selamlar, bu klişe soru belki binlerce kez sorulmuştur ama 30 a girmeme 9 gün kala aklıma gelmiyor değil hani. :)) Sizce bir erkek için ideal evlilik yaşı kaçtır?
evde kalanların en güzel yazısı 25-35 arası yazanlar bende dahil bu sayılara kadınlar erkekler hepsi yaşını almış işi gücü yerinde olması demişler desenize alayımız seçmekten evde kaldık
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saygıdeğer hanımefendiler kimi ne zaman beğenip onu evlenilecek kişi görürse o zaman evleniyorlar. 😊 Bir yaş kıstası bulmak zor. 😊 Benim gini kadrolu yalnızlar hariç herkes her yaşta evlenebilir. 😊 Evlilere evleneceklere mutluluklar dilerim. 😊
Walla bende 30 a giriyorum Aralık ayında.. 35 den önce evlilik düşünmüyorum.. 30 yaşına kadar köle gibi çalışıp birikim yaptım bu yaştan sonrası gezip eglenilcek zaman. Daha dünyayı görecem ben 😊
Erkekler 30 a yaklaştıkça ne zaman evlenirim ne zaman çocuğum olur, 15 yaşına geldiğin de ben kaç olurum vs gibi şeyleri düşünüyor en azından çoğunluk o yüzden 30 normal gibi
Ideallere göre hareket eden biri değilim genellikle.. Kim neyi ne zaman yapmak istiyorsa ve kendine güveniyorsa o zaman yapabilir sorun yok.. Toplum baskısı şu bu derken insanlar kendi seçimlerini kendi yapamaz hale geldi. O yüzden kimi 20 yaşında evlenir kimi 50.. Kimin hangi yaşta evlenip mutlu ya da mutsuz olacağı belli olmuyor.. Ama tabi evleneceklere şimdiden bol şanslar ve mutluluklar 😄 Keyifli günler..
Günümüzde bu yaş ortalaması 25 seviyelerine ulaştı.. Daha önceleri erkekler 25 civarında evlenirken, kadınlar 20-21 yaşlarında evleniyorlardı.. Bir erkek bir kadına göre geç olgunlaşıyor ve bana göre minimum 28-30 aralığıdır.
Beden yaşından daha ziyade akıl yaşı çok daha önemli. Eğer olgun düşünebilme kabiliyetine kavuşmuş ise 20'sinde bile evlenebilir. Genel olarak insanlar 30'ndan itibaren bu olgunluğa ulaştığı için 30 ve sonrası diye cevap verebilirim.
Genelde beklentilerimiz, isteklerimiz konusunda yaşadıklarımızla beraber belirli bir yaştan sonra daha net oluyoruz. Maddi-manevi her yönden hazır olabilmek bence ortalama 25-32 yaş aralıgına denk geliyor.
30'dan sonrası daha ideal aslında. Hayata bakış açısı değişmiş ve karakteri oturmuş olur. Biraz da yaşanması gereken her şeyi yaşayıp yeterince tecrübe edinmiş olmasıyla da ilgili.
Evliliğin yaşı yoktur kendini hazır gören herkes evlenebilir tabi ki de 18. yaşını doldurdu ise sadece geçimin iyiyse karakterin oturmuş ise kararlarını olgun gibi verebiliyorsan o zaman hazırsın kaçırma sevdiğin varsa evlen çünkü her şey yerin de güzel :)
Eskiden evlilik yaşı 18 di. Sonra 23-24lere çıktı. Şimdi ise evlenenlerin çoğu 30-35 yaş aralığındaymış. Soruna gelecek olursak evliliğin yaşı olmaz. Ne zaman hazırsan ozaman.
25 ten sonrası ister evlenir ister evlenmez toplumun dayatması yüzünden evlenip boşanan nice insanlar var böyle şeylerde illa bir yaş olmasına gerek yok
İdeali bilemem ama akıl başında değilken evlenndii evlendi😂 Aklı başında olan pek evlenmıyor😂😂😂💃💃
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
(Bazı ) erkekler kusura bakmayın ama 25 yaşına kadar çocuk gibi oluyosunuz. Sevgiliniz ya da eşiniz olduğu halde gözleriniz halâ dışarda. Ama bazı erkekler var. 18 yaşında bile 30 yaşındaki adamın olgunluğunu taşıyor.
Ideal evlilik yaşı yoktur bence doğru insani bulup , şartlar uygun olduğunda evlenmesi daha mantıklıdır..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Erkeklerin geç olgunlaştığını ve kadınların biraz daha erken çöktüğünü düşünürsek erkek için 25-32 arası ideal ondan öncesi erken kızla arasında yaş farkı olmaz ondan sonrası da bir tık geç kız senin genç hallerini göremeyecek.
26-36 olabilir. Ne eksik ne fazla. Bence bu yaş aralığı tam ideal.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
En az 26 27 olmalı bence ama tabi bu karaktere görede değişen bir şey.. Bazıları 30 yaşında hala çocuk gibi, bir düzeni bile yok. 30 da pek geç sayılmaz ama elini çabuk tut yinede..
Benim görüşüm : Ergenlikle alakalı, ne kadar erken girdiysen o kadar erken evlenme içgüdüsüyle hareket edersin. Araplar bize göre erken batılılar ise daha geç girer ergenliğe. Yani şuanda evlenmek istiyorsan çok normal.