+1 yılMerhaba hayırlı ramazanlar Hayırlı akşamlar hayırlı günler dilerim.
Öncelikle şöyle bir şey söylemek isterim ki askerde olan bir insana yani ailesinden uzak farklı bir ortam zor şartlarla olan bir insana böyle bir şey söylemek pek hoş olmamış Çünkü bir yerde onun aklını karıştıracaksınız ve kendi kendisini giyecek belki bir yerle askerden kaçmayı bile düşünecektir bu yüzden yanlış yaptığınızı söylemek isterim.
Eğer siz sevdiğiniz adama gerçekten seviyorsanız askerdeki bir insana bu kötülüğü yapmak doğru değildir evet birileri sizin numaranızı istemiş olabilir hatta birileri size sevgili olmayı teklif edebilir evlenmeyi teklif edebilirim başkalarının hoşuna gidebilirsiniz Bu gayet normaldir ama bazı şeyleri hayatınızda olan insanın yansıtmamak en doğrusu olacaktır Çünkü her zaman için insanların aklında ikinci bir şüphe kalacaktır belki şimdi erkek arkadaşınız da acaba gönlü var mı beni unuttu mu beni istemiyor mu şeklinde düşünceleri girmiş olabilir bundan dolayı nasılsa uzaktayım beni unutmuştur Ben onun umrunda değilim ki bana böyle şeyler söylüyor diyerek belki normal bir tepki karşılamış olabilir belki de size karşı güveni yitirmiş olabilir.
Dolayısıyla şunu söylemek isterim ki eğer siz sevdiğiniz insanı bekleyeceksiniz ve gerçekten sevginizden Emin iseniz böyle şeyleri kafanıza takmaya gerek yok ve erkek arkadaşınız Bir daha aradığımda onu ne kadar çok sevdiğimizi hiç kimsenin hiçbir şeyin aranızı bozmayacak olduğunu söylemenizi ve ona bir Güven vermenizi tavsiye ederim.
Umarım her şeyi en kısa sürede yoluna girer ve mutlu olursunuz mutluluklar diliyorum.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu kadar kötü bir anlatım, bu kadar karmaşıklık içinden senin sevgilinin numarasını bulup askerden gelirken bu kıza kitap al diyeceğim. Bu nedir ya 😂😂
Soruna gelince gevşek donda kıç durmaz derler ver ver numaranı sen durmazsın zaten00 Yorumla
Selamlar,
Sevgilinin askere gitmiş olması ayrıldığınız anlamına mı geliyor senin için?
Yani bu soruyu sormandan onu anlıyorum ben şu an.
Ne dememizi istiyorsun?
"Ver ne olacak sonuçta burada değil" falan mı?
Vermemen gerekiyor.
Empati yap biraz.
Eminim sende sevgilinden uzakta iken onun başka birine numara vermesinden hoşnut olmayacaktın.
Duygularından emin ol.
Ayrıca sevgilinin duygularından da emin olmalısın.
"Değişiklik var" diyor isen ilişkini gözden geçirmen tavsiyemdir.
Kendine iyi bak.04 Yorumla
Soran+1 yılVermem tabikide sadece ona soyelemek istedim tepkisini ogrenebilmek icin
Soran+1 yılAma kimisi soylememen gerekirdi diyor bende arada kaldim anlatmak mi lazim anlatmamak mi
Böyle şeyler sürekli başına gelebilir normal bir şey hatta sevgilinin de gelebilir fakat sen sevgilini seviyorsan bunu her seferinde söyleyip karşı tarafı germek pek mantıklı degil biri numaranı istedi diye de değerin artmaz zaten
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
+1 yılHarbiden okurken gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Abi birini kıskandırma gayeniz neden var anlamıyorum. Hele bir de sevgilin askerdeyken ya adamın zaten üzerinde baskı var değişik bir ortama adapte olmaya çalışıyor sen de tutup birileri benim numaramı istiyor diyorsun. Arkadaşım birine değerli olduğunu hissettirmenin yolu ona nispet yapmak değildir. Zor zamanında yanında olmaktır onun gözünün arkada kalmamasını sağlamaktır. Ben adamın yerinde olsam terslerdim seni kusura bakma dost acı söyler. Sevginin ne demek olduğunu idrak edersiniz umarım. Keyifli günler.
20 YorumlaKeşke yaşadığın bu olayı kendine saklasaydın. Yapman gereken çok basitti. Aracı olan kişiyi tersleyip gönderecektin ve sevgiline üzülmemesi için anlatmayacaktın. Askerdeki adama sırf seni kıskansın diye böyle bir şey anlatılmaz. Yazık değil mi çocuğa? O kadar derdinin arasında bir de bunu düşünmesini, tepki göstermesini beklemen hem bencilce hem de ergence. Onun gönlünü elinden geldiğince hoş tut. Yaşadığı olumsuz olayları üzülmemesi için anlatma. Bırak askerliğini rahatça yapsın. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Karşındaki kişinin sevgisini bu şekilde test etmeye çalışman senden soğumasına sebep olur.
10 YorumlaYeni askere giden adam önce bir kaç gün adapte olmaya çalışır ortama. Bambaşka bir ortam orası, emin ol çok başka şeyler düşünüyordur yeni gittiyse. Sevgilin askerde diye ayrılmadınız ya ne demek ne yapmalıyım?
60 YorumlaAnlatman doğru olmuş bence bilmeli yani çocuk hakkında mı bilgi soruyor bilgiden kastın ne? Şimdi ama askerde yani napsın istiyorsun ki şimdilik ney kimden nasıl aldı felan diye sorar sonuçta sen ona anlatmışsın haberi oldu bu ona yeterli sana güvendiği içinde uzatmamış bence
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle yaptı o çocuk hakkında bilgi sordu
- +1 yıl
ya abi ben feno olmayı hakediyorum artık resmen herşeyi bilir oldum yorum yaza yaza ahsdjkada o çocuk hakkında bilgi sorması normal çünkü sana yazan kim merak etti sende cevapladın mis gbii sana güvendiği için ona bunu anlattığın için de kafası çok rahat ondan bu davranışları
+1 yılMal mısın affedersin ama çok anlayışsızsın orada o çocuğun psikolojisi Allah bilir nasıldır benden de birisi numaramı istiyor göğsüme bile laf atan var gidip birisini sevgilime söylemedim çünkü çok üzülür ben de kimseye bakmıyorum kimseye gönül vermiyorum seviyemi zaten koruyorum bunu sevgilime söylesem ne olacak ki başlarım kıskançlığına o çocuk zaten çok üzülüyodur seni özlüyodur seni düşünüyordur şimdi daha da çok aklı kalacak sende mutlu musun
20 YorumlaTepki ölçmek adına yapılan her bir eyleme karşıyım. Çocuğun kim olduğunu öğrenmeye çalışması da seni kıskandığını gösterir. Amacına ulaştın, beklediğin tepkiyi dolaylı yoldan da olsa görmüş oldun. Bravo.
10 Yorumla
+1 yılAskere gidince ister istemez araya bı soğukluk girer mesafede var. , Zaten orada birsuru dertle uğraşıyor. Bence burada senin yapman gereken sevgilini beklemek. O sadakatini göstermek geldiğinde olur veya olmaz o onun karakterine bağlı. Sen sana yakışanı yap sadık kal
08 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin oyle yapiyorum zaten insallah kiymet bilir
- +1 yıl
İnsallah
Soran+1 yılBenim ogrenmek istedigim sey duzelir mi?
- +1 yıl
Askerde adam olmuşsa olmuştu r olmamışsa hayır bekleme
Soran+1 yılKendisi birzaat oyle derdi gitmeden once her konuda duzelicem diye
- +1 yıl
Nerede yapıyor askerliği ve nerde yasiyor
Soran+1 yılTr yapiyor yurtisinda yasiyor
- +1 yıl
Hangi şehir ya lafı cımbızla alıyorum agzindan
O kadar saçma ki ilişki içindeyken şu yaptıkların. Ergence ve saygısızca. Biraz aklı varsa asker dönüşü şutlar o çocuk seni
20 Yorumla
+1 yılYa bir kere askerde olmasını geçtim. Kim olursa ne olursa bu senin özelinde kalması gereken, paylaşmaktsn imtina etmen gereken bir şey olması gerekiyo bro. Herkesin başına geliyor böyle şeyler. Sevgilim var de geç irdeleme yani ve basit bir konuyu ciddi boyutlara taşıyıp ta önemseme.
00 Yorumlagerçekten bunu sevgiline söyledin mi? cidden çok anlayışsız birisisin sadece kendini düşünen egosu yüksek yazık.
50 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı. Numaranı isteyen çocuk nasıl dış görünüş ve karakter olarak?
14 Yorumla- +1 yıl
Sizce mantıklı mı sevgiliyi aldatmak?
- +1 yıl
Önce ayrılması gerektiğini söyleseydin keske
Soran+1 yılNe aldatmasi neden yanlis anlasiliyor hersey ben sadece birisi benim tanimak istedi dedim bu kadar
+1 yılŞu kıskandırma çabaları çok itici. Ayrıca sen numaranı verirsin sen de o genişliği hissettim ben.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ben aldatir miyim yani?
+1 yılSenin tepkin karakterini çok iyi yansıtıyor askerdeki adam iyi ki bilmemiş değerini fazla yalan söylemiş.
00 Yorumla
+1 yılSevgilin varken başkasıyla görüşmek ayıp olur ama verme numaranı askerde olan bir adama bu denmez psikolojisini kötü etkilersin
00 Yorumla
+1 yıl"Peki ya sen askere gitseydin, o başkası ile sevgilicilik oynar mıydı?" sorusunu sevgiline sorsana merak ettim. 🤤
00 YorumlaAsker piskolojisi asla anlayamasin inisli cikisli olur genelde evine donunce normale doner merak etme...
00 Yorumla
+1 yılben asker yareniyim senide talime gönderirim de snsdkdm
04 Yorumla
Soran+1 yılYuh 🙄
- +1 yıl
öyle degil ya şu manada istersen sevgilimle tanış deme manasında
Soran+1 yılAnladim anladimda 😅🤦🏻♀️o kadar yuz veremem
- +1 yıl
skskskskkd yüz verme degil göz dagı verme bu
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılSevgilin askerde çslıştığın yerdeki çocuğa demedin mi sen benim sevgiliöm var olmaz diye
03 Yorumla- +1 yıl
Numaranı verirsen zaten hata sende sevgiline karşı hainlik yapmış olursun
- +1 yıl
Sevgilin soğuk davrandığı yön nedir
Soran+1 yılVermem zaten Allah korusun soguk davrandigi yon askerlik gelecek kaygisi falan
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılSoru başlığını okuyunca insanın siniri bozuluyor :D Ne yapmalısın acaba aman Allahım
10 Yorumla
+1 yılSevgilini sevmiyosan ayril oyle baska limanlara geç
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılKaraktersiz bir lafta kadınsan, sevgilini askerdeyken terkederim beklemem ve aldatir diyorsan ver
00 Yorumla askerden geldıkten sonra otur bı konus Şu an ayrılırsan ya da aldatırsan psıkolojısını cok etkılersın. askerden once bıtıricektin gelınce sevıyorsa gelırdı zaten sana :) şu an yaptıgın en ufak hata senıde onuda kotu etkıler...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKıskandırmaya çalışmak kadar saçma bişe yok inş ters teper.
01 Yorumla
Soran+1 yılTers teper derken?
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAskerde kafama sıkmamak için askerden önce kimseyi sevmeme kararı aldım.
00 Yorumla
+1 yılAskerde saçma sapan şeylerle uğraşırken niye böyle şeyler söylüyorsun
06 Yorumla
Soran+1 yılO beni az aglatmadi askere gitmeden once
- +1 yıl
Bilerek yaptın yani
Soran+1 yılNeyi bilerek
- +1 yıl
Şu yaptığını
Soran+1 yılAnlatigimimi?
- +1 yıl
Aynen
Bu tarz şeyler askerdeki adamı çıldırtır
Gizli Üye(25-29)+1 yılGenelde bireyler Askerden çıkana kadar azgın olunca kız hemen ister diye düşündüm? Bu olabilir mi?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNumarası istiyorsa bu sorudur🙄
+1 yılKiskandirmak cocukca seviyosan niye sevgiline anlatcan bla bla bla sıkıcı bir kizsin
00 YorumlaSenin kendi aklın yok mu askerdeki adama bunu soruyorsun?
30 Yorumla
+1 yılaskerdeki insana yapılmayacak şeyleri yapmaya kalkıyorsunuz
05 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ruhu bile duymadi sanki
- +1 yıl
ne demek ne alaka be illa ruhu duyması mı gerekiyor nasıl bu kadar geniş ve yüzsüz olabiliryorsunuz ya
Soran+1 yılEvet kizmasi tepki gostermesi gerek
- +1 yıl
sana tepki vermemekle en iyisini yapmış
Soran+1 yılNeden Kizdi mi acaba icinden🙄
+1 yılBence o cocugu reddet ve askerde olan sevgiline deme bi kavga olur Allah muhafaza cocuk orda uzakta ruh halini bozma
00 Yorumla
+1 yılBravo. Tam askere gitmek üzereyim içimi kararttın
26 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka o vicdansız bir insan degilim o beni gidecegi hafta yakti yikti uzdu sadece tepkisini ogrenmek istedim
Soran+1 yılGercek derken?
Soran+1 yılNe aldatmasi
+1 yılSevgilim var de zaten o cocykla konusuyorsan bence ayril boyle iliski olmaz
00 Yorumla
+1 yılGüzellik bir şeysen numaranı ben de isterdim açıkçası.
01 Yorumla- +1 yıl
Gizli olmasan keşke
iyi yapmışsın anlatmakla nabzını yoklamışsın
111 Yorumla
Soran+1 yılO kadar kisinin icerisinde birtek sen beni anladin
Soran+1 yılO zaman beynine kurban sjsjsjs
Soran+1 yılKiminle?
Soran+1 yılHer aksam konusuyoruz
Soran+1 yılNasil yani anlamadim
Soran+1 yılDeger verdigimi belli etmeye calisiyroum iste
+1 yıl🇹🇷🇹🇷
14 Yorumla- +1 yıl
yanlış oldu emoji pardoonn
Soran+1 yılEstagfurllah 🇹🇷ne olucak gurur veriyor
Soran+1 yılBen korkuyorum ki sevgilimin akli karisik geri gelince terk eder vs vs pisikolojisi bozuk sen askerde bir insansin sence duzelir mi daha beter mi olur yoksa?
- +1 yıl
O bayrak için can alıp , can veririm ben tabi gurur veriyor. Asker hayatı dediğim gibi bambaşka zor koşullar altında 7/24 eğitim alıp operasyonlara çıkıyorlar , psiolojik baskıda var düzelir bunlar askerde normal şeyler ;)
+1 yılTam olarak ne dedi sana
16 Yorumla
Soran+1 yılNe desin Sacma saçma sorular soruyor çocuk hakkında
- +1 yıl
@ToprakBey_ LSJFLEKJEKFE
- +1 yıl
Soran üzülmüştür bence yanında olamadığı için
- +1 yıl
@minnosumbne Tabi balım ;) 🤪
- +1 yıl
@ToprakBey_ 🥰❤❤
- +1 yıl
♥♥♥ 🥰
Verme, ya da ayrıl da ver çocuktan.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılİnsan merak eder sorar tabi. Başka ne yapacak?
09 Yorumla
Soran+1 yılKıskanan merak etmez bence
- +1 yıl
Kıskanan neden merak etmesin? Aksine ben sevdiğim kişiyi kıskansam merak ederim.
Soran+1 yılKiskandigini nereden anlayabilirim
- +1 yıl
Ses tonu, mimikler, söylediği şeyler, yüz ifadeleri...
Soran+1 yılBenim bildiğim kiskanan olaydan bahsedilmesini bile istemez
Soran+1 yılAskerde diyorum yüz ifadesini nasıl anlayabilirim
- +1 yıl
Görüntülü konuşma için demiştim : ) Her iki türlü de olabilir. Ama yine de rakibini merak eder.
Soran+1 yılRakibini 😅🤦🏻♀️bende onun yüzüne kıyasladım onu normal mi sence?
- +1 yıl
İlişkiler karmaşıktır. Ama ben olsam merak ederdim.
+1 yılSevgilim var de ne yapcan allah alla
10 YorumlaVicdan muhakemesi yapabilirsin. Varsa tabi !
10 YorumlaDeğersiz biri değilsin ama dengesizsin
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ablacim amacin ne senin?
10 Yorumla
+1 yılSevgilim varken başkası diye bisey olamaz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılSence?
Ne yapılması gerektiği gayet açık.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi soru nedir tam olarak
02 Yorumla- +1 yıl
Tabiki sevgilin yok kabul etmiceksin
- +1 yıl
Tabiki sevgilin var kabul etmiyeceksin ya da onla ayrıl çocukla konuş
Hayat şartları pandemi korkutmuş olmalı
00 Yorumla
+1 yılBen erkek olsam ayrılırdım senden sory canım
27 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Bu gün beni denemek için başkasına numarasını veren yarın kendini denemek için başkasına da gider yapan biri olmuştu üzerine alınma kuzum
Soran+1 yılNe numara vermesi ben sadece istedi falan dedim olayi anladim muhabbeti anlatim
- +1 yıl
Hayır kuzum anladım zaten dedimya eğer yaparsan falan böyle birşey düşünür istersen bu konudan sevgiline bahset çünkü naranı isteyen kişi kötü niyetli bir insansa sevhilinin kulagına farklı şekilde gitmesini sağlar
Soran+1 yılHaklisin anladim ama anlatim art niyetli olmadigimi biliyor ama konuyu tekrar acmamda sacma olmaz mi
- +1 yıl
O zaman sen bilirsin art niyetli olmadığından eminsen sorun yok umurım çok güzel bir ilişkiniz olur 💖💖
Soran+1 yılTesekurler ❤
- Aşk İlişkileri konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe tuhaf bir insansın
00 Yorumla Askerin ahını alma lütfen
153 Yorumla
Soran+1 yılBen onu uzmek istemiyorum siz asker misiniz?
- +1 yıl
Piyade Astsubay olarak görev yapıyor o :D
- +1 yıl
Bende askerim kanka :D Konya 3. Ana Jet Üssü 132 Hançer Filo Komutanlığında Üsteğmen olarak görev yapıyorum , dediğin gibi askerlik zor meslek zorla yaptırılacak bir meslek değil gönülden gelmesi lazım , dediğin gibi aynen katılıyorum sana ne yaşadıklarımızı bilmiyorlar , ayrılırsa askere giden sevgilisini düşünemiyorum.. o ortam çok farklı be. İyi görevler Devrem :D♥
Soran+1 yılNe güzel ama bana değer vermediğini düşünüyorum gitmeden son 1 hafta önce çok ağlati beni pisikolojim bozuk falan dedi sabrettim devam ediyorum bakalım
Soran+1 yılAmin cumlemizinkini nereden anlayabilirim değer verdiğini?
- +1 yıl
Bak bu askere gitme zamanlarında bu normaldir , 1 yıl senden uzak kalıyor naz yapıyor işte biraz :D
- +1 yıl
Korusun kanka :D ♥ Desteğe ihtiyacın olursa 2 mesaj uzağım sana♥
Soran+1 yılOyle mi dusunuyorsunuz nasil emin olabilirim peki
Soran+1 yılAyrrica sizlere telefon nasil serbest?
- +1 yıl
1 Sene diye biliyorum ben
Soran+1 yıl1 sene degil 6 aya dustu ya askerlik
Soran+1 yılEvet 🙄
- +1 yıl
Telefon nasıl mı serbest Gözüm sen cidden bu soruyu bize nasıl sordun :D Operasyon olmadığı sürece bakabiliyoruz.
Soran+1 yıl6 ay gidenlere yasak o yuzden
Soran+1 yılBende kalsin gorev yeri
- +1 yıl
Oruçluyuz ya kanka ondan oluyor kafa karışıklığı :D normal askerde telefon yasak gözüm evet , fakat bizim gibi mesleği askerlik olanlara değil onlar sürekli eğitim aldıkları için asker telefonu kullanıorlar , aramak mesaj atmak için sadece. Bizde eğitim alıyoruz fakat onlar akdar sık değil.
Soran+1 yılAllah yardimciniz olsun oda belki omurluk yapmak istiyor
Soran+1 yılTekirdag
Soran+1 yılSizce pisikolojisi duzelir mi sizler askersiniz bilirsiniz
- +1 yıl
Gözüm ömür boyu yapmak isterse zorla değil de , gönülden gelmesi lazım askerliği ömür boyu meslek olarak yapması için biz ikimizde bu mesleğe vatana gönül veren insanlarız , oda eğer öyleyse ben tavsiye ederim asker olmasını
- +1 yıl
Bende aşığım mesleğime♥ Biz küçükken 'Varlığım Türk Armağanına Armağan Olsun' derken ciddiydik :D
- +1 yıl
Yani her yeni Er zorluk çeker mesleğe ilk adım sonuçta , fakat operasyon göre göre komutan göre göre alışır ya birsüre sonra sen ben nasıl alıştıysak onlarda alışır elbet
Soran+1 yılBen ne soruyorum siz ne konusuyorsunuz😅🤦🏻♀️
- +1 yıl
Vallahi gözüm aynen :D iki meslektaşı bir araya getirirsen sonuç bu olur :D :D
Soran+1 yılAma bana basbayağı ben askerdeyim seni düşünemem demisti
- +1 yıl
Psikolojisi birsüre sonra düzelir elbet , orda komutanları bağırır çığırır söver ama giderken uğurlarlar , her asker vatan anasınıdır vatan babasıdır zaten , düzelir psikolojisi bir süre sonra merak etme.
- +1 yıl
Bak askere gittiğin zamanki günler çok zordur , seni erken kaldırırlar hergün eğitimin olur psikolojik baskı yaparlar operasyonlara çıkarırlar emin ol bak askerlik hayatı bambaşka
- +1 yıl
Bunlar Covid den dolayı dediğin gibi pek fazla eğitim yok bizim zamanımızda pestimizi çıkarırlardı :D
- +1 yıl
Karacıların ayrı zor ben gibi Havacı askerlerin görevi daha zor♥ Görevler nasıl gidiyor devrem kalleşleri leş yapmaya devam mı :D
Soran+1 yılFetocu askerlik mi yaparmis?
- +1 yıl
Hmm Bitmez bunlar ya onların HAYALDE kürdistani Kabristan olucak :D
Soran+1 yıl🙄insalalh sizlerin sayesinde
Soran+1 yılNisanlima dedin halen beraber misin nisanlinla ozel degil ise?
Belli ki çocuktan hoslanilmis
10 YorumlaVerme
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYeni pınarlar geliyor yetişiyor demek
10 Yorumla
+1 yılVerme
00 YorumlaSevgilim var de geç.
00 YorumlaSevgilim deme bari.
00 Yorumla
+1 yılneden vermiyorsun ne yapabilirki sana
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAskerin ahını alma
00 Yorumla aga açıkla durumu gider zaten
00 Yorumla
+1 yılsevgilim var de.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 37b cevap paylaştı. Sevgilim var dicen
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem