Her insanın mutlu olmak için bir sebebi vardır. Peki senin mutluluğunun şifresi nedir?
Benim mutluluğum için her şeyi göze alan güzel yürekli insana binlerce teşekkür ve öpücükler...
Mutluluk sevgidir Mutluluk ona bakınca içini görmektir Mutluluk paylaşmaktır Mutluluk onun yüreğidir Mutluluk elini tutmak, Mutluluk sıcaklıgını yüreginde hissetmektir Mutluluk sevdiğini hissettirmektir Mutluluk birlikte yudumladığınız çaydır Mutluluk dokunmaktır Mutluluk şefkattir Mutluluk merhamettir Mutluluk başını birlikte koyduğun yastıktır Mutluluk birlikte hüzünlenmektir Mutluluk doğanın güzelliğini birlikte seyretmektir Mutluluk içine kattığınız sevgi yemegidir Mutluluk mutluluk kitabının sayfalarında onu görmektir Mutluluk birlikte seyrettiğiniz duvardaki tablonuzdur. Mutluluk birlikte gülebilmek, birlikte ağlayabilmektir. Mutluluk birlikte şükredebilmektir Mutluluk sevgiyle yogurduğunuz bir parça ekmektir Mutluluk varlıkta ve yoklukta sırt sırta olmaktır
Şimdi buraya kopyala yapıştır yapacağım lakin okuduğum Bir kitaptan. Soruyu görünce o kitap ve sayfa geldi. Güzel anlatmış Osho;
"İnsanlar yalnızca tek yoldan mutlu olabilirler: kendileri olurlarsa. O zaman mutluluk pınarları akmaya başlar; daha canlı olurlar; görmesi, birlikte zaman geçirmesi bile keyif olur. Bir şarkı, bir dans olurlar."- OshoSeni yiyip bitiren değersizlik fikri milyonlarca insanı da yiyip bitirmektedir. Çocukluktan itibaren toplum bireyin özgürlüğünü ele geçirmeye başlar. Onlar senin bir başkası olmanı isterler, kendin olmanı değil. Kendini değersiz hissetmenin sebebi budur. Bu çok doğal sen asla bir başkası olamazsın; içten içe kendine ihanet ettiğini hissedersin. İçten içe, her insanın doğal hakkı olan mutluluğu, özsaygıyı, gururu ve varoluşun sana hayatla birlikte sunduğu saygınlığı hissedemezsin. Kendin olmana izin verilirse, kendini asla değersiz hissetmezsin. Ama toplum senden bir koyun olmanı ister. Sen bir ceylan olmanın, bir kaplan olmanın, bir aslan olmanın ya da bir kartal olmanın niteliklerine sahip olabilirsin ama toplum senden tek bir şey olmanı ister. Herkes koyun olmak zorundadır. Şimdi eğer sen bir aslanı bir koyun olmaya zorlarsan, o kendini değersiz hisseder. Sen ona, doğal olmayan bir şey dayatmış olursun. Kimse seni olduğun gibi sevmez; herkes senden şunu olmanı, bunu olmanı ister. Elbette eğer onların taleplerini karşılarsan sevilir, sayılırsın, ama bu çok tehlikelidir; kendini kaybetmek zorunda kalırsın. Sadece ikiyüzlü biri olursun. Onların saygısını, sevgisini kazanmak nedir ki sen ruhunu kaybetmişsindir. Sen evrendeki yerini, alanını, en önemli benliğini ve bilincini kaybetmişsindir. Kendi tercihlerimizle yaşamak kitabı (188 Sayfa)
Şimdi bu yazılanın ikili ilişkide mutlulukla ne alakası var diyebilirsin, o zamn şunu sor kendine. İkili ilişkinde tercihlerini sorgula ve olmak istediğini ne kadar olabildin bunu düşün? Olmak istediğin sana sunuluyor mu?
Benim için mutluluk bana hiç mi hiç dokunulmamasıdır. Bu dünyada başka şey istemem. Bir de hayvan beslerken mutlu oluuorum. Şehri hayvanat bahcesine çevirmişim. Aşağıda bodrumda iki köpek, evde kanaryalar. Terasta 25 tane tavuk ve horoz, keklik ve diğer kümeste 80 güvercin, mahallenin tüm kedileri binamıza alışmış. Kapıma gelip miyavliyip yemek istiyorlar. Onlarda benim sayilir. Çiftlik projeme mahalleli o kadar sevinmiş ki gitsem davul zurna çalacaklar. Horoz ötüşünden çok rahatsızlar. Balkona da arı koyacaktım ama annem izin vermedi. Şehirde arımı beslenir diyip duruyor. Arilara saplantım var. Hatta çok sarhoşken klimayı arı kovanı sanıyordum ve mutlulukla izliyordum. bir gece. Annem anlattı sabah
Mutluluğun yolunun 4S formülünden geçtiğine inananlardanım.
Sevgi Elbette birinci şifre; karşılıksız, gerektiğinde özverili ve fedakarlıkla bezenmiş gerçek sevgi..
Saygı Bir insanın önce kendisine saygısı olmalı ki karşısındaki insanlara da saygı duyabilsin ve onların saygılarını kazanabilsin.. Sadakat Sadakat şüphesiz mutluluğun en önemli anahtarlarından.. Karşılıklı sadakat, sevgi ve saygının pekişmesinde önemli bir rol oynar.. Seks Kadın erkek ilişkisinin her açıdan yapıtaşı olan seks, bence ilişkinin devamlılığı için olmazsa olmazlardan..
'' Hatalı olduğunu anlayan bir insanın, bunu telafi etme çabasını gördüğümde özür beklemem, bu bana özür den daha samimi gelir. Bana samimiyet yeter... ''
Sevgisiz mutlu olunamayacağına göre ; O halde... Sevgi neydi ya hakikaten, dedim bi an, beni mutluluğa götüren... Sevgi iyilik ti... Sevgi dostluktu... En önemlisi evet, '' Sevgi '' Emek ti...
Samimiyet İçtenlik Hesap veren hesap vermeyi onurlu bir yaşam tarzı haline getiren bir karakter Ego kibir San şöhret mevki makam gibi hırsları üstünlük olarak kullanmamak Onunda kiralabilecek duyguları olan bir insan olduğunu unutmamak Bir obje ya da meta olarak görmemek Anlamak Ki tüm yolculuklar anlamakla başlar Kırmızı çizgilerine saygı duymak
Mutluluk aynı anda aynı şeyi düşünmektir, yemekte tv izlerken, kitap okurken, telefondan aradığında çalmadan aynı anda alo demektir, sevgili @ummtsss diliyorum tüm iyiler hakettiğine kavuşsun
Güçlü iletişim (Anlamak için dinlemek) ( gerçek anlamda empati) (Zihnin kurgusunu fark edip kapılmamak) Sadakat vs onları saymıyorum onlar insanın kendi ahlaki değerli...