Türkiye şartları altında bu pek onay görmese de bekar hayatı ile evlilik hayatı bir olmuyor. Çok iyi tanıdığım dediğin kişi evlendikten sonra bambaşka biri olabilir. Evlenmeden önce bir evde nikahsız yaşayarak kişileri daha iyi tanıyacağımızı düşünüyorum.
Evlenmek yerine nikahsız aynı evde yaşamak ister miydin?
Katılmıyorum. İnsan nişanlılık döneminde tanınır. Bu zamana kadar böyle oldu ve sorun çıkmadı. Şimdi diyebilirsin. Boşanmalar insanlar birbirini tanımadığı için oluyor. Ama alakası yok. Çünkü 10 senelik evli boşanıyor, 5 yıllık evliler boşanıyor... Yani boşanma ile de ilişkilendirilemez.
Bana göre ciftler sevgili olarak bi iki sene aynı evde yaşamalı bi insanı anca aynı evde yaşayınca tanırsın derler ya o hesap eğer iyi anlaşılıyorsa evlenilir resmiyete döktürülür millettin ne dediği önemsenilmemesi gerekiyor siz mi evleniyorsunuz yoksa siz toplumla mı evleniyorsunuz herkes kendi hayatına baksın kimse günahsız değil bu hayatta zina mina olayı da saçma
Aynen öyle en azından sevgili hayatı adı altında karşındaki kişinin ev halini görmüş olacaksın. Bazı şeyleri paylaşacaksın tepkisini ölçeceksin. Çok insan tanıyorum 5 yıl beraber oldular evlendikten 1 sene sonra boşandılar.
Aynen öyle bence en doğrusu bu türkiyede böyle şeylere karşı geliyorlar ama bu kimseyi ilgilendirmez dediğim gibi herkes kendi hayatına odaklansın onlara kulak verilmemesi gerek
Tabi, aynı evde yaşarım. Üstüne nikâhsız çocuk da yaparım. Ne olacak ki, gayet normal şeyler bunlar... Bu düşünceyi savunmamı beklemeyin. Kim, nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşar. Birilerinin hayatı üzerinde söz hakkım yok. Fakat kendi hayatım üzerimdeki söz hakkımı kullanarak söylüyorum ki; nikâhsız aynı evi asla paylaşmam.
Nikahsız da yaşanır da bi resmiyet girmesi lazım nikah olunca biraz daha bağlı olunur bazı tartışmalarda biz evliyiz olur böyle diye kendimizi dizginleyebiliriz ama sevgili olunca böyle olmayabilir her zaman
Evlendikte yaşadık evlenmeden de yaşadık sonuç aynı aynı eve girince anlaşamamazlik yükseliyor. Evlenmeden yaşayınca tazminat ödemiyon düğün masrafı olmuyor başka bir şey yok 🤣