Bunu açıklayabilecek olan var mı? Hala soruların altında görüyorum ilk adımı kadın atarsa basit olurmuş ilk kadın açılırsa bilmem ne gibi görünürmüş yok öyleymiş de kılmış tüymüş. Cidden böyle düşünüyor musunuz?
Yıl olmuş 2021, hala neden ilk adımı kimin attığını konuşuyoruz?
Ülkemizde her şey değişir de zihniyet değişmez. Kadınlar ne yapsa yapsın yaranamıyor. Yüz vermese, duygularını gizlese egoist oluyor. Yüz verse, duygularından bahsetse, açılsa bu seferde basit oluyor. O yüzden hiç kasmaya, düşünmeye gerek yok. Ne yaparsak yapalım bir kusur bulacaklar. Duygularınızı gizlemeyin kızlar, değecek biriyse açılın. Mutluluğunuzu saçma sapan korkularla ertelemeyin.
Ben şahsen böyle düşünmüyorum fakat genel kitlenin düşüncesine bakılırsa evet sizin bahsettiğiniz gibi bir durum söz konusu. Bunun belli sebepleri var elbette.
İlk adımı atan kadın basit kadındır.
Evet sanırım bu bakış açısı, toplumun genel bir kesimine hakim durumda. Kadınlar küçük yaştan itibaren hep duygularını saklama, gizleme eğilimiyle büyütülüyor. Çünkü erkeklere göre güçsüz ve savunmasız varlıklar olarak görülüyorlar. Bu bakış açısı bir miktar değişmiş durumda ama hala yeterli boyutta değişmedi..
Zor ve ulaşılmaz görünmek avantajdır.
Evet bu bakış açısı da kadınların genel bir kanısı olarak görülmekte. Zor ve ulaşılmaz olana her zaman talep daha fazla olur düşüncesi hakim. Kadınlar bol seçenek arasından seçim yapma özgürlüğünü kaybetmek istemiyor.
İlk adımı erkeklerden beklemenin kadınlara olan getirilerinden bahsetmeden olmaz bence. Kadınlar bu açıdan erkeklere göre daha şanslı. Çünkü bir kadın, her zaman bir erkekten daha fazla teklif alır ve daha çok seçeneğe sahip olur. Bu da aralarından en uygunu seçmek için ideal bir ortam oluşturur..
Aklıma gelen temel üç nedeni paylaştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi akşamlar..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saygıdeğer hanımefendiler benim gibi erkeklere ilk adımı atmaz atarsa da yüzümüze tokat atmak içindir. Çünkü hanımefendiler mafyaları katilleri psikopatları tatlı birer ponçik olarak. görüp ümitcan uygunlara sosyal medyadan aşk mesajları yazarken kendi halindeki erkekleri sünepe sümsük sıkıcı diye yaftalayıp onlardan adeta tiksiniyorlar. Dolayısıyla bana düşen hanımefendiler için bayıkdıkları tarzda kaslı aygır sohbeti gırgır cebinde mangır olan tiplerle aşka doymalarını istemek. Ben de yalnız ve huzurlu yaşasam bana yeter. 😊
Ya çünkü kendi açımdan cevaplayım ben ilk adımı atamıyorum. Neden dersen utanıyorum ya da ne bileyim yapamam yani öyle gelmiş öyle gidiyor. Tabiki günümüzde atabilen atsın mutlu olunsun beklenince de bişeye yaramaz. Anca karşıdaki insan kaçar başka birine beklersen sonuçta ilk adımı atarsın ya evet der ya hayır yani bunda bişi yok tabiki ama bence erkeklerde ve bizlerde böyle bi algı oluşmuş bu kadın bana yazma cesaretini bulduysa yazmıştır tarzında çünkü bi erkek bana yazınca felan bende diyorum bunun dm si doludur diye öyle algı oluşmuş yani yapacak bişi yok tabiki ne demişler seven sevdiğine sevdiğini söylesin :)
Karakter meselesi ya ben bilmiyorum kızlar şahsen çok yapiyor bunu benim arkadas çevrem gidiyor adım atigor ego tavan oluyor erkek de karekrlter meselesi şahsen kendim yapmam şimdiye kadar da yapmadim zaten bunu yapan kızlar genelde arayış içind e oluyor ve erkrklerde arrik cok normal karislar olmuş artık erkrklee daha ağır oldu ne yazık ki hersey tersine döndü ne yazık ki
Erkek gelip açılınca arayış içinde olmuyor ama kadın oluyor. Erkek gelip açılınca kadınların ego tavan olmuyor ama tam tersi durumda erkeklerin oluyor. Öyle mi? :D
yani turkiyede bunu alismisiz erkrklerin cogu numara isteme laf atma ama kizlar yapinca şaşırıyorduk ilk sıralar arrik buda sıradan oldu ve erkekler çoğu sen kendin buldun beni sen ayağınla geldin diyen oldu arkadas çevremden gorduklerum bunlar ber ekrk bir değil-dir elbete
Ben mi? Hoşlandığım biri olursa gider konuşurum evet "ilk sıralar" dediğin ne zaman bilmem ama ortaokulda da hoşlandığım biri olduysa açıldım lisede de. Benim için garip bi şey değil.
Ben erkrklerden birsey beklemem şimdiye kadar da 2 kişiden konustum ortak arkadaş sayesinde 1 iliskim 4.5 yıl sürdü diyer iliskim 4 ay sürdü ve hepsi de arkadas aracılığıyla biri bana yaşında konusum diyen tiplerden degilim ben
Bende telefon düzeltme yapiyor da sende bi cümle kumayi öğren istersen yazim hatası yapiyorsun harfleri eksik yazma ben egositim sizin gibilerin pesinden koşmam ben benim peşimden koşarlar iste aramızdaki fark da bu diyer kızlarla insanları tanımadan da egoist demeyin
"benim peşimden koşarlar" aynen, kesin egoist değilsin (!) Hem ayrıca hangi kız, erkeklerin peşinden koşuyor, söyler misin? Şahsi tespitlerine göre, kadın egosundan herhangi bir düşüş yaşanmıyor.
O gülme emojileriyle, kendi beyin yaşını açığa vuran sensin. Ve biliyor musun. Seviyeli bir şekilde, sana hatanı anlatmaya çalıştım. Şimdi sıra senin anladığın dilde. İlk adımı bekleyen kız = 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🧟🧟🧟🧟🧟🧟🧟♀️🧟♀️🧟♀️🧟♀️🧟♀️🧟♀️🧟♀️🧟♀️🧟♀️🧟🧟♀️🧟🧟♀️🧟🧟♀️🧟♀️🧟♀️🤕🤕🤕🤕🤕🤕🤕🤕🤕 Ve sen = 🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🦛🦛🦛🦛🦛🦛🦛🦛🦛🦛🦛🦛🦛🦛🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👹👹👹👹👹👹👹👹👹👺👹👺👹👹👺👹👺👹👺👺👹👺👹👹👺👹👹👺👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹!!!
Yıl 2021 olunca ne oluyor ki? Erkek yine öküz erkek, kadın yine kadın. 2000'den ne farkı var😂
Şaka bir tarafa ama hayatın yazılmamış kuralları vardır. Bur yerde yazmıyor ama aynı evi paylaşınca kadın yemek yapıp çamaşır yıkıyor, erkek uzun oturup göbek kasıyor. Bu kural bir yerde yazmıyor ama durum bu. Teklif olayı da yazılmamis bir kuraldır bana göre ve erkekten gelmesi gerekir. Yıl 2021 değil 2221 olsa da bu böyle devam edecek.
İlk adımı atan kadına bakış açısı farklı olduğu için Kim daha çok seviyor ya da kim daha cesursa o atsın adımı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gayet güzel bir kızım ilk adımı atmaktan hic gocunmadim su zamana kadar ama kime ilk adm atsam cevapladı ama kısa kısa cevaplar felan filan sürekli her şeyi karşıdan beklemeler sürekli muhabbet açan kisi ilk adımı atan olamaz bu şekilde gidemez erkeklere ilk adımı atınca genelleme yapmiyim ama net bi tarafları kalkıyor kesin bu.
Maalesef kadınlarda da erkeklerde de benzeri oluyor, ilgi gördüğünü anladığı an kendini geri çekiyor. Sanırım kadınlar bundan dolayı ilk adımı atmıyor. Toplumu değiştireceksek bu kalıpları kırmamız lazım.
Bunun doğrusu yanlışı yok aslında karşındaki kişinin ne düşündüğü ile alakalı. Kimi zaman, soru sahibinin bahsettiği gibi kadın teklif ettiği için daha az kıymetli oluyor erkeğe göre. Doğru tabir olur mu bilmem, ama erkek bu sefer kadını ''Cepte'' görüyor.
@black_ww Kadınlara teklif eden çok olduğundan dolayı bir süreden sonra seçici davranmak zorunda kalıyorlar ve bu sebeple kolay kolay erkek beğenmemeleri söz konusu oluyor. Ama, erkeklerde bu durum biraz daha farklı. Erkek kırk yılda bir teklif aldığı için daha az seçici davranıyor, teklif eden karşı cinsin karakterinin ve fiziğinin iyi olması kabul etmesine yetiyor.
Yani nesil ikiye ayrılıyor bi Özgür yaşayıp düşüncelerini kendine göre yaşayanlar bir de başkaları ne der hakkımda ne düşünür diye yaşayanlar bu yüzden bu soruların gelmesi normal. Baskı altında yaşıyoruz
Muhabbeti öyle kurmuşsunuz ki, sanki erkek, kendi erkekliğinden ödün vermek istemediği için hesabı ödüyormuş gibi. Alakası yok. Tamamen kadının kendi kafasıyla ilgili.
Ya ben bu cümleyi kurarken böyle diyen veya düşünen her kişiden bahsettim. Evet hesabı kadın ödemeli diyenler kadın. Ama benim söylemeye çalıştığım da hesabı ödeyip “Ne iyi yaptım” diyen erkekler ve bir erkek sadece hesabı ödediği için onun karakter analizini yapan kızlar.
Kadinlar kendilerine nerede kötü davranan aşağılayan iten kakan erkek varsa onlara aşik oluyorlar sonrada ağızlarının payini alinca masum ağzı var dili yok erkeklerle de evleniyolar... SAÇMA
Ön yargı değil bu, bizzat gerçeğin ta kendisi. Erkek tanıdıklarını sor bakalım, ömürlerinde kaç tane kız (ya da düzeltme; kaç tanesinin ömründe en an bir kere, bir kız) kendilerine gelmiş.