Selam aşk çiçekleri ve böcekleri 🙂🙂 Nette dolaşırken güzel bir söze denk geldim. Ünlü yazar Paul Geraldy, "Erkeğin yaradılışında sevmek yoktu. Ona aşkı öğreten kadındır." demiş. Bu söz üzerine uzunca bir süre düşündüm ve evet bence yazarın haklı olduğu noktalar var. Çünkü erkek, yaradılışı ve doğası itibariyle soyun devamı için gereken rolü üstlenmiş durumda. Tıpkı çiçeklerin döllenmesini sağlayan arılar gibi bir vazife görüyor. Bunu da içgüdüsel olarak yapıyor. Oysa kadın, çok daha farklı. Kadınlar yaratılış itibariyle daha duygusal ve tek eşliliğe daha çok önem veriyor. İçgüdüsel olarak da yuvasını en iyi şekilde koruyabilecek erkeği seçiyor. Bu iki cinsin bir araya gelmesi için de aşk denen mucize vesile oluyor. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz? Erkeklere aşkı kadınlar mı öğretti? Yorumlarda buluşalım..Sahi siz aşkı kimden öğrendiniz?
Bence değildir. Evet, kadın bir çok şeyi öğretir ama aşkı değil. Aşk zaten insanın yapısında olan doğal bir duygudur. Dolayısıyla; kadın ya da erkek sonradan bir başkasına bu duyguyu öğretemez. Kadın sadece daha güzel nasıl sevilir onu öğretir. 😊
Bence aşk öğrenilen bir şey değil. Hatta insanın en bocaladığı, hataya en açık olduğu ve en tehlikeli duygulardan biri. Detaylarda yazılana katılıyorum esasen ama bu bizim duygu dünyamızı hiçe saymak olur. Zaten erkeğin bocaladığı kısım da burada başlıyor. Duyguları ve içgüdüleri birbiri içine giriyor ve karmaşık bir durum ortaya çıkıyor. Kadınlar tek eşliliğe evet daha çok önem veriyor ama aşk öyle bir şey ki seçemediğimiz, kontrol edemediğimiz bir duygu. O nedenle aşk öğretilmez, birlikte bocalanır ve saçlamanır diyorum.
Bu görüş beni ilk kez kız arkadaş edindiğim yıllara götürdü. Neredeyse 23 yıl olmuş. 😀 Şöyle ki o zamanlarda aşk denen şey nasıldır hiçbir fikrimiz yoktu. Senin de dediğin gibi bocalama ve akıl karmaşası arasında gidip gelirdik ama zamanla aşkı ve onu meydana getiren detayları daha iyi kavrama fırsatı bulduk. Tabiri caizse aşkın DNA'sını çözdük. Bu öğrenme süreci karşılıklı gelişti tabi ama hangi taraf daha ağır basar dersen bence kadınlar..
Kadınlar, sevgi konusunda çok daha farklı, ama bazı erkekler de gerçekten çok güzel seviyor. Es geçmemek lazım...
Sevmeyi bilmeyen erkek, hiç gerçek sevgiyi tatmamıştır. Sevildikçe daha bir güzel sever öylesi de... Bence asıl cevher de burada saklıdır. Yoksa herkesi bir şekilde seven, herkese aynı iltifatları eden erkek sevse ne olur, sevmese ne olur... Önemli olan istiridyenin içindeki inciyi çıkarabilmek.
O zaman o istiridyenin içindeki inciyi çıkarmasına da kadın yardım edecek yani sonuçta bir yerlerden hep kadın daha baskın unsur olarak ortaya çıkıyor..
Cevap sahibi
+1 yıl
Elbette. Zaten seven kadın her konuda yardımcı olur. Hiçbir şeyi zora sokmaya çalışmaz.
Öğreten değil de sevmesine, attığı adıma sebep olan, paylaştığı kadın vardır. İçinde zaten var olan ama yeşermemiş duyguları farketmesini sağlar. Bunun da genel anlamda sizin de bahsettiğiniz kadında bulunan duygu yoğunluğu ve bunları nasıl yansıttığı ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Erkeğin duygusal olup olmamasıyla ilgili bir durum değil bu bence. Sonuçta bir kadınla yaşıyorsa aşkı, o kadında öğrenecektir. Yaşadığı duyguyu anlamlandırmasını sağlayan kişidir öğreten. Herkes aşkı aynı kalıpsal tanım içinde yaşamaz, dolayısıyla iki kişi birbirine kendi tanımlarını öğretirler. Aşkta insan hem öğretmendir hem de öğrenci. Kadın ya da erkek ne fark eder ki.
Aşk iki kişinin de çaylaklaştığı bir olaydır bence. Bu bir ders niteliği taşımıyor. Karşılıklı hissedilen bir durum yoksa zaten tek kişinin eğitimiyle olabilitesi yoktur. Keyifli geceler.
Bana ilk aşkı yokluklarim öğretti. Yoklarimla varlari olan birine ilk kez asik oldugumda. Sonra yalniz kalınca, insan anliyor. Sevginin yokluklarınla yürüyecek insanlari bekledigini...
Bir erkek sonradan öküzleşmez. Özünde zaten öküzdür ama ya göstermez ya da karşısındaki kadın göremez. Sizin dediğiniz gibi sonradan öküzleşme gibi bir durum söz konusu değil yani. Bilin istedim. Bye!
Hadi yaaaa. Sizden mi ogrenecegim pardon? Sanki dunyadaki tum erkeklerin cetelesini tuttunuz. Canim. oyle demek. istedi dedim kime ne, avukati misiniz? Yok sinradan okuzlesmezmis yok gostermezmis. Sizde disil enerji fazlaligi var ki anliyorsunuz bu islerden. Zira bir kadinin ne hissettigini bir erkek degil sadece kadinlar anlar. Neyse sizinle vakit hacayamam at gozlugunuzle ve anti. empatik tavrinizla mutluluklar yanit yazmayin. lütfen dnfjdjdjfjfjfjfjcj
Gevsek gevsekle olur zaten ne alaka benim dediğimle ne alaka yani taktik diyosun ben etkileme için taktik mı verdim 😄 ayrıca öyle kızlar cogalsa ne seven insan uymaz 😄
kolay olan yormayan peşinden koşturmayan ucuz ilişkiler yasayan kızlarıda erkekler sevmez bunuda bil 😄sen taktik olarak algılayabilirsin hatun dediğin zor olur