Annesine saygısı sevgisi sadece öfkesi olan bir erkek eşine ne kadar saygılı ve sevgili olur?

Eski erkek arkadaşımın evine gitmiştim tek çocuk annesiyle kalıyor (anne ve babasına öfkesi var, ona karşı sorumsuz davrandıkları için) annesiyle tanıştım babası annesi ayrıydı annesi başka bir adamla konuşuyordu niyeti ciddi olarak ama onun istemediği biriyle ve neden o adamla konuşuyorsun diye kalktı gözümün önünde annesine şiddet uygulamaya kalkıştı boğazını sıktı gözlerime inanamadım neden yaptın dediğimde de hak etti dedi öldürmediğime dua etsin dedi bende bir kadına özellikle annene böyle davranıyorsun dedim o da dedi ki merak etme ben sevdiğim kadına şiddet uygulayacak değilim dedi siz ne düşünüyorsunuz? Öfke ve sinir kontrolsüzlüğü var ama o bunu kabul etmiyor öfkelendiğinde gözü bir şey görmüyor buna çok kez şahit oldum bana sana yapmam sevdiğimsin sana kıyamam falan çok kez söyledi ama biz bir defa tartışmıştık ve bana sen benim dengim değilsin zaten demişti bende ona o zaman sg değilsem dedim o da sen bana bu kelimeyi diyemezsin dedi bana yanlış yapma düzgün konuş (halbuki kendisi düzgün konuşmuyordu) seni elime alırım kurtulamazsın kimse kurtaramaz demişti, bir defa daha yüz yüze tartıştığımızda ise üstüme yürüyüp seni ikiye bölerim dedi sinirlenip birşey yapmadı ama evlendiğimizde yapar mı yapar diye de düşünüyorum. Hayır yapmam sana bir fiske bile vurmam çok fazla dedi yani ama kavga ettiğimiz zaman da kendisini görmüyor. ( şu an da ayrıyız yeni ayrıldık )
Güncellemeler
+1 yıl
Bana sürekli sende annem gibisin diyip duruyordu yani annesine karşı öfkesi de dediğim gibi annesi pek onunla ilgilenen birisi değildi keza babası da bundan dolayı öfkeli elime öldürme fırsatı geçseydi gözümü kırpmadan yapardım dediği de oldu öyle ben tam tersi çok ilgiliydim ve çok sevgim vardı hep alttan alıyordum ama en ufak bir şeyde annem gibisin derdi ve bana karşı da öfkelenirdi zaten ayrıldım ondan psikolojikmen pek iyi değildi zaten sorunları bitmiyordu psikoloğa da gitmiyordu
Annesine saygısı sevgisi sadece öfkesi olan bir erkek eşine ne kadar saygılı ve sevgili olur?