32 yaşında bir erkek minimum kaç yaşında biriyle evlenebilir?
Bakıyorum da herkes tutturmuş yok pedofili diye yok bilmem ne.. Reşit olmuş bir kız için yasal olarak bir sınır yok bu bir..
İkincisi; pedofili denilen şey, çocuk istismarı yani reşit olmayan çocuklara yetişkin insanların ilgi duyması..
Misal, annem evlendiğinde 15 yaşında babam ise 23 yaşındaydı.. Yani annem 20 yaşına geldiğinde, babam 28 yaşındaydı.. Gayet sağlıklı bir yaş aralığı.. Çok değil bundan 30 yıl önce böyle evlilikler oluyordu.. Bir anda çıktı bu melet..
Magazinde ise 28 yaşındaki bir kız 48 yaşında biriyle sevgili olabiliyor ama adı çapkınlık oluyor.. Bu düzene göre ben min kaç yaşında biriyle evlenebilirim? #Vesselam
32 yaşında bir erkek minimum kaç yaşında biriyle evlenebilir?
İnsan sığ düşünceli olursa tabi der kendi yaş grubunda evlen diye. Aşkın sevginin hele ki yaşanılacak duyguların yaşı mı olurmuş sinirlerim bozuldu şimdi. Demek ki kendi yaş grubunda mutlu değil bir şeyler ters gidiyor olabilir kendisini nasıl hissediyorsa en doğrusunu kendi bilir zaten. Ben çok gördüm mesela 32 yaşında olup 20 21 yaşında kızla evlenip mutlu olan. Kendi yaş grubunda mutluluğu yakalayamıyorsan kime ne? 60 yaşında olup da 20 yaşında evlenmek bahsetmiyorum bunda farklı amaçlar olur ama senin söylediğin yok pedofili bilmem ne altında başka şeyler aramaya çalışan insanlar da tuhaf. Gayette mutlu olursun da evlenirsin de bu kadar basit.
Mevzu o değil evlilik haricinde hanfi iliski cesidi olursa olsun yasin bir onemi yoktur. Ama mevzu evlilikse 5 yaşı geçmemeli. Çünkü ilk yillarda sorun olmasa da ilerleyen yillarda yas farki illaki sorun olur ve mutsuzluk doğurur.
Eskiden hata yapılıyordu, kız çocukları daha kadınlık nedir anlamadan evlendiriliyordu diye doğru mu sayalım? Sonradan çıktı çünkü yıllarca kadınların ne kadar kötü muamele gördüğü, cinsel obje gibi alınıp verildiği fark edildi; iyi ki de edildi.
Şimdi 15 yaşında kız kardeşine 23 yaşındaki biri görüşü gidecek olsa kim kabul eder bunu? Yani şöyle sorayım, aklı başında kim kabul eder?
25-33 arası gibi bir yaş skalası değil, bu tamamen işi çevirme üzerine bir yorum. O zaman 18 yaş değil de 10 yaşındakini de reşit sayalım arada 8 yaş var neticede? Olur mu böyle bir şey?
Reşit biri istediğiyle vakit geçirebilir, evlenebilir eyvallah ancak bir de yakışanı var. Yakışanı sorarsan ortalama 5-6 yaş farkı güzeldir genç insanlar için. 30 üstü yaşlarda ise o yaş 15'e kadar açılabilir; olgunlaştıktan sonra yaşın pek önemi kalmıyor. Maksat o yaşa gelebilmek.
Babam evlendiğinde 32 yaşındaymış annemse 20. Yani toplumun algısından ziyade kişilerin anlaşabilmesi daha önemli. Bir tanıdığım bana yaş sacede sayılardan ibaret dediğinde çok anlamamıştım ama zamanla insan olgunlaştıkça daha iyi anlıyor.
Bunu her iki tarafında kafa yapısı belirler ama Genel olarak bakmak gerekirse 32 yaşında bir erkeğe 25-30 arası daha uygun sanki hem davranış olarak hem dış görünüş olarak
Yaş çok önemli değil aslında önemli olan kişilerin uyumu erkeklerin kadınlara göre geç olgunlaştığı da göz önüne alınırsa erkeğin büyük olması iyi bir şey