Hayatta her şeyin bir yeri bir de önceliği var. Karavan da 1 hafta 3 hafta hatta 1 ay harika geçebilir ama sonrasi sıradan ve sıkıcı gelmeye başlar. O yüzden evin yerini hiç bir şey tutmaz. Göçebe hayat güzel ve akıcı olsaydı atalar yerleşik hayata geçmezdi. O yüzden tatil amaçlı eyvallah ama ev yerine koymak bana uymaz.
Arkadaşıma yaptık bir tane karavan benim iki farklı yerde evim daha var o yüzden gerek duymadım aracım ticari büyük zaten ihtiyaç anında yatağımı alıp gidiyorum vc ve duş olan yerlerde kamp alanlarında konaklayabiliyorum buzdolabı falan var içinde
Bana bu teklifi etmeden önce işin güzel tarafından hariç zorluklarına karşı nekadar tecrübe sahibi olduğunu kendisi biliyor mu diye sorgularım. Tecrübe etmeden eyleme geçmek imkansızdır. "Ben karavanda yaşarım" demeden önce bu düzen içinde uzun bir zaman geçirmiş olmalı. Yazlık olarak düşünebilirim.
İlk başta hemen düşününce çok güzel geliyor ama sonra düşünüyorum derinlemesine göçebe bir hayat bir süre sonra sıkıcı gelir. Ki zengin işi, hiç para sıkıntın olmayacak. Başka türlü olabileceğini sanmıyorum. Türkiye'de karavanı nerede bekletebilirsin ki yeminle zabıtaya şikayet ederler, arsayı işgal ediyor diye.
Çocuğum var olmasa ve mümkün değil de eşim böyle bir şey dese %100 kabul ederdim hayata bir daha geliyoruz ve zamanın elverdiği imkanlar da en iyi şekilde yaşamak lazım macera adrenalin seven bir insanım yaptığım sporlar bile öyle hayat heyecanı sever 👍🏻
Karavan da iyi bence. Ama çalışmak da şart. O yüzden 2 yıl bir karavanda aynı şehir de 2 yıl başka şehirde çalışırız. Böylece öleseğe kadar 2 yıldan 2 yıla şehirleri gezmiş oluruz. Ama karavan'ın kapasitesi çok büyük olacak.
Evli değilim. Ama eşimle yaşam tarzımız ve çalışma durumumuza göre karar verebileceğim bir durum olurdu bu soru. Eğer 8-5 çalışmamız gereken bir işe sahipsek bu mantıklı olmaz derdim çünkü karavanın pozitif yönlerinden faydalanamazdık. Seyahat etmek para kazanmamızı engellemiyorsa eğer eşimin istediği şeye uyum sağlayabilir miyiz deneyimlemek adına en azından 2 haftalık bir karavan tatiline çıkmayı teklif ederdim eğer bu fikre uyum sağlayabilirsek neden olmasın..
Inanilmaz derece karavan seven biriyim ama bence bu keyfi bir durum. Uzun vadeli olunca can sıkıcı ve çekilmez olabilir bu yuzden cevabım hayir olurdu.
İttir git karavanı😂 ev 1 . Ci köprüye 10 dakika 2. ci köprüye 10 dakika. Bekle yazlık bitince gider orda kalırsın. Derdim çok diretirse sana karavan alayım çık hayatımdan.
Hah ahaha gülerim 🤣🤣 cunku bugün böyle bi konuşma geçti dedi ben karavanla gezmeyi cok isterim falan evet dedim guzel olur bana verdiği cevap şu ama sen olmucan 🤣🤣🤷♀️🤷♀️
Ben gelecekte evlenirsem böyle bir şeyim olsun isterdim ya bir yerde sabit kalmak yerine gezip tozmak yeni yerler görmek huzur bulacağımiz yerleş keşfetmek güzel olurdu