Ben cok evlenmek isteyen ama asla evlenemeyecek olan birisiyim sebebini açıklıyorum sizce haklı mıyım yoksa haksız mı?

Arkadaşlar senelerdir evlenmek, birine güvenmek dayanmak acımı da mutlulugumu da yasayacagim kisiye hayaller kuruyorum ama her ne kadar bunu istesemde asla bunu elde edemeyecek olmam beni de üzmüyor degil çünkü ben aşırı başarısız, gelecek vaadedemeyen, ileride kendisini asgari ucretli isten daha iyisini beklemeyecek, tembel, yeterince akıllı olmayan birisiyim. Özgüvene felan oralara daha hic girmiyorum eh böyle birinin evlenmesi bence gayet aşırı mantıksız ben evlenecegim kisiye neden tamamiyle maddiyata dayanan bir devirde ona bu eksilikligi yasatayim? Ve ya ben fakirlik nedir bilirim yasadim halen de yaşıyorum halime bin şükür benden daha kotu durumda olan insanlar var ama yinede icinde bulundugum durumda fakirlik aşırı baltaliyor beni. Eh bu durumda da ileride olacak cocuguma neden kendi gectigim zorluklari ona da yasatayim ki. Yani bu yazdıklarıma gore ben haklı mıyım?
Ben cok evlenmek isteyen ama asla evlenemeyecek olan birisiyim sebebini açıklıyorum sizce haklı mıyım yoksa haksız mı?