Benim kaderimde evlenmek yok bu yüzden mi hiçbir erkek bana ilgi göstermiyor sevmiyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
şu an dahi sana yazanlar kısmetin. Ama sen tercih etmiyorsun. Yani her zaman etrafında aday olacak ama işin içine irade giriyor.
şu an seçim yapsan vûkû bulacak zaten. Yani senin elinde. Senin iraden de seçim. Mevla seçme iradesini bize bırakmış. Ama vakti tayin eden O dur. O seçimin, zamana esir olur.012 Yorumla- +1 yıl
Ama ben 24 yaşımdayım bu zamana kadar hiçbir erkek bana yazmadı sevmedi aşık olmadı ki beni seven birileri olsa zaten şans verirdim fırsat verirdim hiç olmadı ben reddetmedim kimse beğenmedi beni. Ben kibirli egolu da değilim çok sakin hanım bir kızım ama erkekler beni beğenmiyor bu benim suçum değil ki yanlızlığı ben seçmedim ki
- +1 yıl
Şöyle düşün. Bir gül bahçesine girsin ve en güzel gülü arıyorsun. Aslında yanından geçtiğin her gül senin nasibin. Ama sen koparmiyorsun. Bu işte senin iraden. Ama sen başka güller peşindesin ya da orada gezinmek hoşuna gidiyor. Aslında sen arayıp buluyorsun bı nevi. Belki bir gülün dikeni ayağına batar ve o gül hoşuna gider. Sebepler çoktur ama zamanı vardır. Hangi gülü seçeceğin senin iraden de.
- +1 yıl
Ama siz benim dediğim hiçbir şeyi anlamadınız. Ben diyorum ki etrafımda kimse yok beni seven ya da beğenen biri falan hiç yok kimse beni sevmeden ben nasıl şans verebilirim kimse beni sevmiyor diyorum ben kibirlilik falan etmiyorum beni beğenen yok ben seçici değilim yani bu zamana kadar kimse bana yazmadı çok ciddi söylüyorum seven biri hiç olmadı
- +1 yıl
Bak burada olman bile kader. Benimle konuşman tesadüf değil misal. Aklına gelir miydi biriyle burada yazışacağın. Herşeye müdahale edemezsin değiştiremezsin. Burada olman gibi. Hayatında birisi olmaması kısmetini olmayacağı anlamına gelmez. Onu anlatmaya çalışıyorum. Sen yok dersin, ama çıkar
- +1 yıl
Hayatta herşeye müdahale edemiyoruz zaten sorun da bu. Benim kaderimde hiç evlenebilmek yok bu önyargıyla alakalı değil allah benim evlenebilmemi istemiyor benim kaderime yazmamış eğer evlenmek kaderimde olsaydı bu zamana kadar bütün erkekler yüzüme bile bakmayıp yılışık ahlaksız kızlarla evlenmezlerdi benim kaderimde yok ve zaten elimden birşey gelmez
- +1 yıl
Sen böyle düşünürsen. Kısmetim yok, Allah kaderime yazmamış dersen zaten yazmaz. Ben evlenmeyi çok istiyordum. Kesinlikle kız arkadaşım dahi olmadı ve yürürken kafamı kaldırmaz kimseye bakmazdım. Görücü usulü evlendim 26 yaşımda ama boşandım o farklı bir mevzu. Yani sen 24 yaşındasın ve yaşın genç. Olmaz diye bir şey yok. Olduran O dur, Öldüren de O dur.
Her elimizi açtığımızda Mevla bize hemen verecek hali yok. İstemenin de bir usulü var. Sen patrondan zam isterken dire mi söylüyorsun. Hayır. Hele bir Rabb' inin rızasını biraz kazan, tefekkür et. Kimbikilir belki bir sürü kısmetin açılacak. Onun da zamanı var. Vakti gelmemiş ise yapacak bir şey yok. - +1 yıl
Ben aslında çok dindar biriyim her konuda hem kendim için hem arkadaşlarım ailem için çoğu kez bol bol dua ederim. Ama bu konuda dua edemiyorum içimden evlenebilemek için dua etmek hiç gelmiyor sebebini bebde anlamadım ama olmuyor. Ama bak gerçektende bazen de bizim dışımızda kaderle de alakalı olabiliyor. Yani biz ne kadar iyi bir insan olsak da kaderimizde olmayabiliyor bazen.
- +1 yıl
Şimdi senin içinden böyle bir niyet geçmez ise zaten olmaz.
Düşün ki, eski bir zamandasın ve şimdi senin çok uzakta bir tanıdığın var. Ama iletişim kuramıyorsun, haber alamıyorsun. Ondan haber alabilmen içinde Mektup yazman icap eder. Yazmaz isen nereden bileceksin o arkadaşının hali nicedir diye. Bilemezsin elbet. O vakit Mektup yazmak icap eder. Peki mektup hemen gider mi? ulaşır mı? Eski zamanlardasın. Postacı at sırtında gidecekte o mektubu ta Kaf dağına ulaştıracak. Misal yani.
İşte Dua da böyledir. Sen mevlaya mektup yazmaz isen ne bilecek halini. Hadi yazdın o mektup hemen gidecek mi? ulaşacak mı? Hele zahmetli bir yollardan dağlardan taşlardan geçiversin değil mi? Ne kadar meşakat var ise o kadar istek, arzu ve kabul olma ihtimali de yüksek olur. Mevla zaten senin ne istediğini biliyor. Ama zahmetini görmek istiyor. Ne kadar seviyor diye sınar seni azizim.
Sen mektup yazdın mı hiç. Yazmadın belli ki. Her kalem kağıda yazar da gönle tesir etmez. Yazın güzel, kağıdın pak, niyetin halis olsun yeter.
Mektup yazmayana davet gelmez. - +1 yıl
İşte bende bunu diyorum bu konuda dua etmek bile nasip olmuyor bana. Kabul olmayacağı kesin. Ve zaten çok dua etsem de kabul olamaz çünkü ben hiçbir zaman evlenemeyeceğim dua ederek kaderimi değiştiremiyorum keşke olsaydı keşke kaderimde olsaydı ama malasef yok ve bu durumu kabullenmem gerekiyor sabaha kadar ağlayarak hiçbir şeyi düzeltemem
- +1 yıl
Aslında siz şeyi yanlış anlıyorsunuz. Herkes düşündüğünüz gibi değil. Yani herkesin peşinden birileri koşuyor reddediliyor değil hiç sevilmeyen kimsenin beğenmediği tipini çirkin bulduğu insanlar da var dünyada. Ama siz tek sorunun dua etmek olduğunu düşünüyorsunuz. Tabikide her konuda dua etmeliyiz ama bazı insanlar ne yaparsa yapsın evlenemezler kader engeller ama siz bunu anlamıyorsunuz.
En İyi Cevaplar
"ALLAH SEVDİĞİ KULUNU SIRADAN BİRİNE SEVDİRMEZ" sen sabret dua et gerisini ALLAH'a bırak. Hem öyle durduğun yerden nasibin sana gelmez. Annene söyle araştırsın bulsun birini ikimizde tamam derseniz konuşun sohbet edin tanışın yani.
Peygamberimiz buyurdu ki :
Kadınla şu 4 şey için evlenilir: Malı için, asaleti-soyu- için, güzelliği için ve dini için. Sen dindar olanı tercih et, mesut olursun. Burda kadınla diyor sen bunu Erkek içinde düşünebilirsiniz yani ben 20 yaşıma geldiğimde evlenmek istiyorum ALLAH izin verirse. Ben gerçekten dini için evlenirim bence herkes öyle yapmalı ama herkes artık para ya ve tipe önem veriyor.15 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın ama sana şunu söyleyeyim. Ben 24 yaşımda bir kızım açığım türbanlı değilim ama çok dindarım. Yıllardır hep sessiz sakin hanım ağırbaşlı oldum erkeklerden hep uzak durdum. Sevgili olayına kesinlikle çok karşıyım. Ama şöyle bir durum var ben çocukken birkaç kez kalp ameliyatları geçirdim ve vicudumda birsürü ameliyat izi var. Dışarıdan görüntümde bir sorun yok ama vicudumdaki yaralar çok çirkin duruyor bu sebeple hiç evlenebilme şansım yok. Biliyorum sen şimdi diyeceksin ki kaderini bilemezsin dua et evlenirsin diyeceksin ama annem ve babam bu duruma çok karşılar sen evlenemezsin kimse seni sevmez eğer evlensen bile aldatırlar kimse seninle evlenmeyi kabul etmez yanlız yaşamaya alışmak zorundasın diyorlar. Aslında bende hak veriyorum biri beni sevse bile evlensem de aldatıcak kesinlikle eminim çünkü istediği gibi olamayacağım başka kadınlara gidicek. Bu durum beni çok üzer. Bu yüzden zaten kaderimde evlenebilmek olsaydı bunları yaşamazdım. Ben sadece iş yerinde çalışıyorum ve çalışmaya devam etmeliyim hiçbir erkekle konuşmadan sohbet etmeden çok uzak durarak.
- +1 yıl
Sanki kendine ceza veriyormuşcasina bir halin var. Müslümana Ümitsizlik yakışmaz.
Hz. MUHAMMED (s. a. v):
'Kaderi ancak dua değiştirir.'
Hem ben sana dedimya Dindar olanı seç diye Dindar olan biri neden senin vücudundaki izler için seni terk etsin bu devirde zina artik çok basitleşti ama gerçekten Dindar biri için bu zor çünkü ALLAH'tan korkar. Ailen'de sana umut vermek yerine senin moralini düşürmesini bı anlamadım. Ama gerçekten merak etme bulursun İNŞALLAH. - +1 yıl
Ailem benim iyiliğimi düşündüğü için diyor ki sen evlenirsen mutlu olamazsın sen üzülürsün kalbin kırılır diyor. Ve bencede haklılar zaten erkekler bu devirde çok değiştiler ve zaten zinayı normalleştirdiler çok kötü bir durum bu. Ama işte şöyle bişey var evet dualar kaderi değiştiriyor ama bu her konuda geçerli değil. Mesela biz derslerimizi çalışmayıp yüksek almak için dua edersek kabul olmaz ama ders çalışıp yüksek almak için dua edersek kabul olur. Bizler tabikide her konuda çabalamalıyız ama bazı insanların kaderinde evlenmek yok bu iyi ya da kötü insan olmakla alakalı değil bazı insanların kaderinde yok. Evet bazı insanlar hiç ummadıkları anda biriyle tanışıp evlenip mutlu oluyorlar bazıları çok geç yaşta evlenip mutlu oluyor bazıları hiç evlenemiyor ama bu öngargı ya da umutsuzluk değil bazen gerçektende kader izin vermiyor. Ailem de diyor ki çok umutlu olup biri mutlaka seni sevicekmiş gibi düşünme kaderinde evlenmek olmayabilir buna alışmalısın diyorlar ben üzülmeyeyim diye
- +1 yıl
Dediğini anlıyorum haklısın tabikide ama senin söylediklerin benim için geçerli değil ki. Keşke dediğin gibi olsaydı ama nasip diye bir şey var. Ve ben nasipten çok korkuyorum. Kaderimden de yaşamak zorunda olduğum yanlızlıktan da herşeyden çok korkuyorum ve bunu ben seçmedim ve benim düzeltebileceğim bişey değil
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaderine doğru düzgün bir insan çıkacağı için Allah seni diğer insanlara gönlünü yormuyor. Yalnız bir insandım, kimse de çıkmıyordu karşıma. Sonra biri ile arkadaş oldum, fakat biliyorum o arkadaştan da öte olacak gibi. Allah bir yerden veriyor.
02 Yorumla- +1 yıl
Keşke keşke keşke ama senin dediğin herkes için geçerli değil. Bazı insanların kaderinde evlenmek yok bu iyi veya kötü insan olmakla alakalı değil bazen kader engelliyor bu her zaman bizim elimizde malesef ki. Bunu önyargılı ya da umutsuz olduğum için söylemiyorum yaşadığım için söylüyorum
Cevap sahibi+1 yılBak hayatımda kimse olmadı, fakat en iyisi olacak. Buna inanıyorum senin için.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
10Cevap
+1 yılbu kiz tam canım dindarim diyor kardeşim sen gaybi mi biliyosunda kaderimde yok diyorsun. sebi gibi malinda dindarligi bu kadar olur. takmis evlilige oku buraz vizyonunu genislet boyle koca budalaligiyla olmaz bu isler. dua edemiyomusta bilmemne de kaderinde yokmusda, zir cahilsin buna uyan once sonra koca arasin. meczup seni
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı. Herkes evlenecek diye bir kural yoktur belkide oda bize denk gelmistir😊
03 Yorumla- +1 yıl
Zaten kaderimde hiç evlenmek yok buna üzülüyorum bende
- +1 yıl
Dediğin gibi değil işte hiç değerli olmamak sevilmemek çok kötü birşey insan sürekli kaderine ağlıyor kendini suçluyor. Eğer üniversite ve lise okurken beni seven birişeri olsaydı bende değerli olsaydım şu an bu acıları çekmezdim en azından bende sevildim derdim. Ama allah izin vermiyor benim sevilmeme de evlenebilmeme de bu benim kaderim
+1 yılZaten bu kafadan dolayi kimse yanasmiyor senin icin sevgili olmak demek evlilige ilk adim demek
06 Yorumla- +1 yıl
Hayır sadece şu an demiyorum ki ben 24 yaşımdayım ama ne ilk okulda ne lise ne üniversitede kimse beni beğenmedi kapalı değilim. Normal açık sakin bir kızım sırf kibirli oynak cilveli durmadığım için kimse beni sevmedi erkekler itici heryerini açan cilveli kızlarla evleniyorlar
- +1 yıl
Bak yine mevzuyu evliliğe getirdin senin niyetin belli onun icin de isin zor
- +1 yıl
Offf sen diyorsun ki bu devirde erkekler evlenmek istemiyor kızları kullanıp atmak istiyorlar tamam bunu biliyorum zaten de her erkek ahlaksızlık namusuzluk düşünmüyor ki namuslu erkekler de var dünyada
- +1 yıl
Sen cahilsin yaa bildigin bos tenekesin neyse seninle daha fazla muhatap olamayacam kezbanlardan nefret ederim
- +1 yıl
Doğru haklısın namuslu olmak tek bir erkeğe ait olmak cahillik ama para karşılığı milyonlarca erkekle olmak modernlik
- +1 yıl
Oara karşılığı kendini erkeklere satan asagiliklari o***pu denir sen once neyin ne oldugunu öğren
+1 yılDaha gençsin. Takma fazla. Elbet çıkar biri. Yeterki sosyalles
00 Yorumlasen firsat vermiyosundur. kac erkek yaziyo kimbilir
03 Yorumla- +1 yıl
Yemin ederim bak allah belamı versin gerçektende bu zamana kadar hiçbir erkek yazmadı sevmedi benden hoşlanmadı hiç çıkma teklifi almadım yüzüm ve fiziğim güzel değil ve çok sessiz sakin bir kızım kibirli havalı egolu süslü değilim bu yüzden kimse sevmedi eğer seven olsa fırsat da şans da verirdim
- +1 yıl
Dediğini anlıyorum haklısın ve zaten birçok kişi senin gibi düşünüyor hiç sevgilisi olmamış kızlar özgüvensizdir diyorsunuz bende katılıyorum. Ama emin olduğum birşey var bazen bir kız erkeklere çok çirkin gelebiliyor bunun sebebi özgüvenin dışında kader allah bazen kızın erkekler tarafından itici ya da çirkin görünmesini sağlıyor erkekler de sevmiyor o kızı çünkü kızın kaderinde hiç evlenmek yok belki o kız çok güzel ama erkekler beğenmiyor bu bakımsız olmakla itici davranmakla alakalı değil bazen gerçektende kader izin vermiyor
Sen bana mesaj atabilirsin senin seviyen üçüncü seviye benim 1 seviye
00 Yorumla
+1 yılHerkesin nasibi vardır. Zamanla olur inşallah.
06 Yorumla- +1 yıl
Keşke ama her insanın nasibi olsa dünyada hiç sevilmeden bekar ölen birsürü insan olmazdı
- +1 yıl
Negatif bakarsan negatif olur. 3-4 kere evlenebilen kadınlar da var ya da erkeklerde var. Birazda onları gör.
- +1 yıl
Negatif bakmıyorum gerçeği söylüyorum dünyada bekar ölen insanlar da var bu negatiflik değil
- +1 yıl
Onlardan olmak zorunda değilsin dünyadaki erkek nüfusu kadın nüfusundan fazla bu bile ümitlenmen için gayet yeterli.
- +1 yıl
Dediğin doğru ama allah benim kaderime evlenmeyi yazmadığı için evlenemiyorum ülke nufusuyla alakalı değil yani
- +1 yıl
Yazmıştır inşallah
Bilemeyiz ki, hakkında hayırlsı olsun..
01 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum çünkü bazı insanların kaderinde hiç evlenebilmek yok ve bu dua edince ya da tercihle seçimle olabilecek bişey değil bazı insanların kaderinde yok evlilik.
+1 yılKader çabaya bağlıdır.
01 Yorumla- +1 yıl
Evet ama erkekler bu devirde kibirli egolu kızlarla evleniyorlarsa onları defalarca kez aldatan kızları affediyorlarsa bu benim suçum değil erkeklerin kendi tercihleri
Aynen öyle her şey nasip kısmet
02 Yorumla- +1 yıl
Evet işte benim de kaderimde kimse yok
+1 yılBu algıya nerden vardin acaba
06 Yorumla- +1 yıl
Çünkü 24 yaşımdayım ve sakin iyi bir kızım kibirli itici egolu havalı değilim ve bu zamana kadar sırf namuslu olduğum için kimse beni sevmedi
- +1 yıl
Kendine haksızlık etme herkezin nasibi bir yerlerde sen sabret ayni sekilde devam et
- +1 yıl
Kendimi sürekli suçluyorum ama kaderimi de biliyorum ve kaderime alışmam gerekiyor ama ben alışamıyorum ve bu yüzden de üzülüyorum malesef her insanın nasibi yok öyle olsa birsürü insan bekar ölmezdi
- +1 yıl
Eklermisin sana detayli anlaticam sabretmen gerek
- +1 yıl
Ekle ekle çok iyi anlatır
- +1 yıl
canım sen kaderini nasil biliyorsun embesil dindarim diyosun bide kaderi gaybi Allah bilir sadece
+1 yılOlabilir.
08 Yorumla- +1 yıl
Olabilir değil kesinlikle kaderimde evlenebilmek yok eminim
- +1 yıl
Kader denilen şeyin varlığı bile kesin değilken böyle bir ihtimali kesinliğe bağlamak pek mantıklı değil.
- +1 yıl
Hayır ben müslümanım
- +1 yıl
Müslüman olman kader diye bir durumun varlığını kesinleştirmiyor.
- +1 yıl
Ben müslümanım ve ayetleri inkar edip kafir olamam kuranda kader kesindir ve vardır yazıyor
- +1 yıl
Tamam da sen inanıyorsun diye var olmuyor o işte. Sen inkar etsen de etmesen de olmuyor. Umarım vardır ve senin kaderinde yalnızlık yazmıyordur.
- +1 yıl
Öyle değil. Ben müslümanlığa inanıylrum ve müslüman olmak için kadere inanmak gerekiyor kadere inanmadan müslüman olunmuyor o yüzden dedim yani kaderi kafamdan uydurmadım dinimin şartı
- +1 yıl
Ya hu tamam. Ona karşı çıkmıyorum zaten ben. Neyse uzatmayayım. 😊
Aşk İlişkileri konusunda 993 cevap paylaştı. Bende senin gibiyim
00 YorumlaSen git konuş
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evlenmek ya da sevgili olabilmek için karşıma kimse çıkmıyor allah kaderimde olmadığı için mi kimseyi karşıma çıkarmıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım