Sevgi ve şefkat vermeden almaya çalışıyorlar. Sevgiyi dileniyorlar. Karşılıksız yok. Kıymet bilmek var. Şefkat gördüğün kadar gösterir ve zaman ayırdıkları kadar kendi zamanından da verirsin. Bir nefeslik hayatta senin verdiğini geri verebilecek değil ama en azından verdiğinin değerini bileni seç. **Vermeden almak bize mahsus değil.
Sevgi karşılıklı olmalı mı? Karşılığını vermeli misin?
Yani hep ilgi gösterince birilerine ve ilgi görmezsen çok kırıcı oluyor. Ne kadar çok seversen o kadar kırılıyorsun. Senden hep almaya alışmış olan insan gün geldiğinde seni bir kenara koyuyor, verdiğin değerle beraber ortada kalıyorsun. Bir süre sonra o kadar alışıyorsun ki b*k gibi davranılmaya, her ilgi gösteren alay ediyormuş gibi geliyor. Sevginin karşılığını vermek lazım değil aslında. Sevginin karşılığını verip vermemen sana kalmış, illa lazım değil. Bir insan kendisine gösterilen sevginin yarısını bile karşı tarafa göstermeyebilir bu o insanın elinde olan bir şey değil.
Değer vermeden değerlenemezsin. Aşka, insana, inanca, hayata hatta ölüme bile değer vereceksin. Köy kahvaltılarına, salyangozlara, ilikleyemediğin düğmeye bile değer vereceksin. Alan taraf olmadan, veren taraf olursan değer bilirsin. O yüzden önce vereceksin, sonra alacaksın. Sen güzel sevmeyi bil de varsın karşılıksız olsun..
Karşılıksız değer , değerinden düşürür o yüzden de karşılığı olanı sevmelisin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben değer veririm ve karsılıgını da almak isterim haliyle. İnsanız. Bana deger veren cogu insana ben de deger veriyorum. Sevgi illa ki karsilikli olmak zorunda degil ya da deger vermek de karsilikli olmak zorunda degil cunku sirf bir insan sizi sevixek diye sevmeniz gercek sevgi degildir sadece ilgi yoksunlugu falandir o hosunuza gidiyorsa gidiyordur iste... Ama tabii ki herkes karsilik istiyor fakat zorunlu olan bir sey yok. Olmuyorsa zamanla unutuluyor