Erkeğin aile içi problemleri yüzünden bir ilişkiye başlayamayacağını belirtmesi durumunda nasıl davranmalıyım?

Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihiyacım var, nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum. 3 aydır konuştuğum birisi var ve bu çocuğun ailesi ile ilgili bir sürü ve çok büyük problemleri var, bunu bana anlatıyor, derdini söylüyor ve bende onu anlıyorum. Ama 3 ay konuşup tüm dertlerinde onu cesaretlendirmeme, hep yanında olmama ve birlikte aşa bileceğimizi söylememe rağmen bana problemleri yüzünden şimdilik bir ilişkiye başlayamayacağını, ayrıca benimle de sıradan bir arkadaş olarak konuşmadığını belirtti. Bu bana ağır geldi çünkü bu ilişkiye değer veren taraf ve bir ciddiyetin olmasını çok isteyen taraf benim, bunu o da biliyor. Ayrıca ona bağlanmış gibi hiss ediyorum, şu saatten sonra aramızdaki adını koyamadığım her ne ise bunu ben bitirsem bile kolay atlatamam. Şimdi ona bu sözünden sonra nasıl davranacağımı bilmiyorum. Sizce ne yapmam gerek onu soğutmalı mıyım yoksa kendim mi soğumalıyım? Ya da başka bir hareket mi yapmam gerekiyor? Yardımcı olan her kese Teşekkür Ederim...
Erkeğin aile içi problemleri yüzünden bir ilişkiye başlayamayacağını belirtmesi durumunda nasıl davranmalıyım?