Sosyallik ve ikili ilişkileri geliştirmek için?

İyi akşamlar arkadaşlar. Danışmak istediğim bir konu var..
Durum şöyle;
Çocukluğum ve ergenliğim sosyal geçmedi bu duruma neden olan şey baskıcı/muhafazakar aile durumuydu. Bu durumun etkisini kırmak için çok çabaladım ama yeterince başarılı olamadım ve neticesinde sosyal ilişkiler ve ikili ilişkilerimi hep etkiledi.
Şikayet etmenin çözüm olmadığını biliyorum ve elimden geleni yapmak istiyorum giden benim hayatım çünkü her gün..
İlk etapta sosyal ve kendine güvenen arkadaşlar edinmek istiyorum bana fayda sağlayacak (Şu an 2-3 arkadaşım var ve hepsinin sadece dert anlatmasından ve enerjimi emmelerinden bıktım..(Eğlenceli arkadaşlarım olsun bana bir şeyler katabilecek arkadaşlarım olsun istiyorum) ) -Halk arasında Pic olarak tabir edilen kişilerle arkadaş olmak istiyorum ve kendim de öyle olmak istiyorum, geniş bir çevrem olsun istiyorum...
Sonrasında ise ilişkileri nasıl yönetebileceğimi öğrenmek istiyorum ki bu durum sanırım yukarıda bahsettiğim arkadaşlığı edindikten sonra çözülebilir (açıkça söylemek istiyorum ki kızlarla nasıl konuşabileceğimi bilmiyorum..)
Neler yapabilirim bilmiyorum bu konuda fikirlerinize önerilerinize ve desteğinize açığım.
Şimdilik bu kadar teşekkür ederim..

Not: 27 yaşındayım bir tarih hatasından dolayı sistemde yaşım yanlış yazıyor.
Yüksek lisansa hazırlanıyorum.
Sosyallik ve ikili ilişkileri geliştirmek için?