Normal şartlarda olan tartışma, fikir ayrılığı, kavgalar gibi durumlar tabi ki hayır. Anlatıldığında ileride o iki insan aralarını düzeltip devam etse de aileler unutmuyor maalesef. Onlar için artık karşınızdaki insan üzülmenize, sinirlenmenize sebep olan kişi olarak kalıyor. Olay çözülemeyecek bir durum aldıysa ve artık son radde ise ancak o zaman paylaşılmalı.
Aileler karışır ise kötü olur aslında. Çiftler arasındaki sorunları kendi halletmeli, dışarıya yansıtmamaları lazım. Aileler karıştığı zaman ortalık kıyamete döner.
Ufak tefek sorunlar paylasilmamali bugün anlatıp yarın canım bitanem olunca dengesiz gözüküyor o iki kişi sevgisinden dolayı unutur ama aile oğluna/kızına yapılanı unutmaz bide o an sinirle ağzına geleni söylerse nefret oluşturur bu durum ailelerde, karşıdan eğer fikir alınması gereken bi konu varsa öyle paylasilabilir.
Evlilikte yaşanılan sorunlar karı kocanın çözmesi gereken sorunlardır. Gidip anne babalarına anlattıktan sonra yine aynı evde buluşup , konuşacak ve dertleşecekler. O halde ailelerin çiftlerin arasına girmesine gerek yoktur. Çiftler kendi özgür iradeleriyle içinden çıkamadıklarını gördükleri bir sorun olduğunda da ister evliliği sürdürür isterse boşanma kararı alırlar. Bu durumda ailelere düşen evlatlarının sonuna kadar arkasında durmalarıdır.
Yaşadığınız tartışmaya göre değişir. Tartışmalar süreklilik arz ediyorsa bir şekilde eşinizle diyalog arasında " artık seninle konuşup anlaşamıyoruz Bu konuyu Babana anlatıp çözüm arayacağım " demek gerekir. Erkek Baba' dan hem saygı duyar hem de korkar. Baba (k. peder), gelinini sever. O yüzden ortak akıl yürütebilirsiniz. Ama eşiniz bu durumu gururda yapabilir. Bura da önemli olan tartışma mevzunuzun nedeni.
Eşler arasında diyalog çok önemli. Tartışmalar mümkün mertebe dışa, evden dışarı anlatılmamalı. Her zaman diyalog şart. Eğer eşinizle uzlaşabiliyorsanız
Çok büyük problem varsa ve aileler anlayışlıysa onlara soylenmesinden yanayım. Anlayışsız bir insan olduğumu düşünmüyorum ancak bazen olaylara tek taraflı bakıp eşime haksızlık ettiğimi düşünüyorsam ve annem haberdar olsa bu durumdan bana cephe alır ve farkındalık yaratır hatalarım konusunda. Her problem durumunda söylenmesi de güvensizlik yaratır eşler arasında. Kendi aralarında çözülebilecek şeylere 3. şahıslarin eklenmesi doğru olmaz.
Eğer ki şiddet hayati tehlikesinin bulunduğu ve evlilik durumunun kopma noktasına gelmesi gibi durumlar yoksa bence gerekmez çünkü her ağızdan bir söz çıkar ortada evlilik kalmaz
Kesinlikle paylasilmamali cogu erkek sut oglan gibi anasina evde olup biteni yetistrmekte bir numaradir. Burdan onlara sesleniyorum siz evlendiniz ve artik hayat arkadasiniz kariniz 3. Sahislari buna anne babada olsa karistirmamalisinz
En katı kurallarımdan birisidir. Karı koca arasında geçen tartışma diğer aile büyüklerine taşınmayacak ve iki kişinin arasında çözülecek. Aksi takdirde olaylar daha çok büyümeye sebebiyet verebilir.
Bence iyi ya da kotu hicbir kavganizi paylasmayin 1. Mahremiyetinizi aileniz bile olsa anlatmayin 2. kocan ya da karinla ilgili anlattigin kotu bisey aileni ondan sogutur 3. bugun kotu yarin iyi olursunuz sizi iplemezler test edilmistir
Hayır her fırsatta gidip ailelere bahsedilmemeli. Çözmekte zorlanılan problemlerde büyüklerden tavsiye alınılabilir. Onun dışında kesinlikle bahsedilmemeli
Ortada çok büyük bir sorun yok ve aile evine gitmemişsem dayanabildiğim kadar anlatamamaktan yanayım ama baktım baş edemiyorum , çözemiyorum o zaman annemle paylaşmayı denerim
eğer küçükse ve kendi aralarında halledilebilcek bişeyse söylenmemeli ama eğer kavganın boyutu büyüyorsa bence ailelerden destek alınmalı her tartışmada onların yanına gidilmemeli
Hayır paylaşılmamalı, aile içinde olan aile içinde kalmalı. Çiftler barıştıktan sonra geriye sorundan haberdar olan aile bireylerinde karşı tarafa karşı bir ön yargı oluşuyor.
Bence paylasılmamalı. Siz karı koca olarak barısırsınız bir sorun kalmaz ama aileler unutmaz. Eşinizle ailenizin arası bozulmasın istiyorsanız paylasılmamalı
Kesinlikle hayır olaylar cok buyuk degilse hele anlatilmamasi gerekir sen esinle barisirsin ama aileler bu sorunlari unutmaz he sen biseyleri kafanda bitirmissen ozaman gidip anlatabilirsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Konuya bağlı. Şiddet, hakaret veya saygısızlık olmadığı sürece kişilerin kendi arasında kalmalı.