alevi bir erkekle sunni bir kızın evlenmesi uygun mudur? yardımcı olabilir misiniz?
Cevabın nedir?
Tabi ki uygundur. Din herkesin dini. Herkes aynı Allaha inanıyor, herkes ona ibadet ediyor. Bazı sünniler vardır, aleviler kesinlikle kafirdir, onlardan kız alırız ama kız vermeyiz derler. Yanlış bir düşünce. Her iki mezheptende inançlı veya inançsız kişiler olabilir.
Çok alevi var, çok sünni var bu memlekette. İki mezhepte otucunu tutar, iki mezhepte namazını kılar, iki mezhepte ibadetini eder... Ama çok alevi ve sünni vardır bu memlekette, ikiside oruç tutmaz, namaz kılmaz, ibadet etmez... Bu mezhepten çok inançla ilgili bir durum.
Yur dışında elin gavuruyla evleniliyor, herkes eyvallah çekiyorda, aynı dine bağlı farklı mezhepten kişiler neden evlenemiyor?
Bu konuya karşı olanlarada saygı duyarım, herkesin kendi kişisel görüşüdür.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ehli kitaba kiz verilir, lakin müslüman dısında kimseye kız verilmesi caiz degildir.. simdi fikhen alevilik müslümanlik sayiliyormu onu ogrenmek lazim... alevilik de aslinda cok cesitli, alevi var 5 vakit namaz kiliyor, alevi var peyganberi reddediyor.
05 Yorumla
Soran+1 yılpeki teşekkür ederim
- +1 yıl
Tam ben de seni uyanacaktım:) kız alınır; verilmez
Aşk İlişkileri konusunda 459 cevap paylaştı. Cevaplarda aleviler için dinsiz dediklerini görüyorum da hakketen yazık milletimize. Ben dedelerimden aleviyiz dediklerini açıp Kur'an okuduklarını gördüm öğrendim küçükken bu ayrımı anlamadım ama şimdi çok iyi anlıyorum. Dinimizin görevleri neyse öğrenmeye çalıştım. Alevi sünni demedik. Alevi var inanan inanmayan sünni var inanan inanmayan. Bu insanların yüce Rabb'imiz ile iç vicdanı arasındaki bir durum. Bunu kimsenin genellemeye hakkı olamaz.
Sonuç olarak inandığımız bir bu tartışmaların yapılması yersiz. Evleneceğin kişinin ailesi bu durumu sıkıntı etmiyorsa ileride çok büyük problem olacağını sanmıyorum. Herkes herkesin inancına saygı duymak zorunda. Düşüncesini inandığı şeyi kötülemeye hakkı yok.00 Yorumla
aleviler Allah'a peygambere iman etmeyen kişiler değildir aleviler de müslümandır ve ibadet ederken hz. Muhammed'le birlikte hz. Ali'yi de anarlar, Kur'an okuturlar sevap işlerler ama bazı ibadetleri yapmazlar ama o ibadetleri yerine getirenler de vardır aralarında. ben sünniyim ama anne tarafım alevi baba tarafı sünni benim annem sonradan sünni olmaya karar verdi ve biçok sıkıntı çıkıp durdu yıllarca sırf bu yüzden. uyuşamayabilirsiniz yani bazı konularda. ama evlenmenizde dinen sakınca yoktur 2 taraf da müslüman çünkü.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
36Cevap
Uygundur kafaniza uyuyorsa ve birbirinizi seviyorsaniz ha alevi, ha sunni, ha hiristiyan olmus önemli degil. Siz birbirinize deger verin yeter. Önce ki geri kafalilarada bakmayin. Biz aleviler de ayni kulturu paylasiyoruz ve bizde muslimaniz ama bazi gerizekalilarin yazdiklarini görunce ben musluman olmaktan utaniyorum aslinda en önemlisi Insan olun yeter.
00 Yorumla
+1 yılsizin için hiç bir sorun olmayacağını söyleyeyim. Zaten sorun olacaksa sevgili olmazdınız bu aşamaya da gelmezdiniz. Sizi düşündüren şey ailenizin bu duruma karşı tepkisi ve iki tarafın akrabalarınızın ailenizi baskı altına almasıdır. Aileniz açısından zor bir durum. Alevi olan taraf çok takıntılı olmasada diğer tarafın ailesi bunu etrafına açıklama konusunda sıkıntı yaşayacak ve gelenekçi takılacak. İşiniz zor velhasıl. Ama sevgi her şeye değer. Birbirinizi asla yalnız bırkamayın
00 Yorumla
+1 yılElin amerikalısını veya başka bir yabancı damat veya gelini kabul ediyor. Ama konu Alevi sünni konusu olunca orda stop diyoruz nasıl bir zihniyet ya hala böyle düşünen geri insanlar var. Bırakın bunları artık herkes bir birine saygı duysun ya
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalevi de müslüman aksini düşünmek yanlış. herkes alevi değildir bunu da unutmamak lazım. öyle her aleviyim diyene inanma. ne yani içimizde ateist var diyelim. hristiyanlar tüm müslüman alemine ataist gözüyle mi baksın. böyle şeylere gelmeyelim. her insanın hertürlüsü var sonuçta
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılAsla uygun değildir. Çünkü, aleviler namaz oruç gibi temel İslami ve imani esasları ya kabul etmezler ya da Hz peygamberin (sav) gösterdiği şeklin dışında uydurukça ve kafalarına göre inanıp uygularlar; dolayısıyla en ezanından önemli bir kısmının itikatı bozuktur; itikatı bozuk olan Müslüman değildir (Kuran'ın 1 harfini bile inkar eden kafirdir). Müslüman olmayan bir erkekle, Müslüman bir kız evlenenez.
08 Yorumla- +1 yıl
Hay sen çok yaşa. Hadi git IŞİD'e katıl. Koştur Muhammed, onlar da Şii katletme şenliğine adam arıyorlardı. Sen de onlar kafa kestikçe o koca kafanı kaldırır bunları tekrar edersin.
- +1 yıl
peki nedenini öğrene bilirmiyim ben kimseye hakaret edicek değilim merak ettim?
- +1 yıl
Ağzını topla, sapık. Bu şekilde konuşan bir ahmak, Kuran'a küfür ve hakaret eden ilkel yaratık, zaten Müslüman değildir, hayvandan bile aşağılıktır. Müslüman olmadığınızı hatta islam düşmanı olduğunuzu herkes biliyor. Hristiyanlar bile gün gelip Kuran'a inanacak adam olacaklar, siz ilkel ve primitif insan olarak kalacaksınız. Kafa yok çünkü.
- +1 yıl
alevilerin kafir olduğunu söylüyorsun. Peki sen bunu söylerken Allah'tan ve onun sıfatından kormuyor musun? Haşa da sen kimsin? Batılı ve doğruyu ayıracak sadece O'dur.
- +1 yıl
sen canana verdin o cevabı peki benim cevabımı ala bilirmiyim?
- +1 yıl
Ha siz insanlarin kellelerinu keserken iyi oluyorsunuz da, zimmetine para gecirirken haram yiyerek insanlarin arkasindan konusarak cocuk evliliklerine evet diyerek, insanlarin beyinlerini yikayarak. Her pisligi yapip ondan sonra namaz kilip kendini aklamaya calismakla musluman olunmuyor malesef. Baskalarin dinlerine inanclarina laf söylerken cok kafa var sizde degil mi. Insan olun, insan ayirt etmeyin herkezin dinine sayginiz olsun. Herkezin dini inanci kendinedir size dusmemis insan ayirt etmek.
- +1 yıl
Hiç bir Müslüman, kelle kesmez... Kesenlerden de nefret ederiz... Haramı ve hırsızlığı herkes yapabilir, sanki öyle bir lag ettin ki müslümanların hepsi zimmetine para geçiriyor... Eğer zimmete para geçirme olayı arıyorsan CHP ye bak. Doğan taşdelen zamanında Çankaya belediyesinde o kadar çok ki. Zamanın Mamak ve Keçiören belediye başkanları da aleviydi hırsızlık, rüşvet şuradan olaylardı. Ama kimse kalkıp aleviler hırsız demedi. Kaldı ki bir itikatları olmadığı için yani hesap gününe inanmadıkları için aleviler daha rahat hırsızlık yapar ve memurları artık müteahhitlerden maaş alıyorlardı. Ayrıca, çocuk evliliği islamda yoktur. Bu da kafirlerin bir çamurudur. Küçük yaşta evlilik bir Doğu geleneğidir. Eğer öyle olsa (yani İslami bir temeli olsa) Başkan'larda, orta ve uzak Asya da da görülürdü, çünkü onlar da Müslüman. Esas çocuk evliliği alevilikle %90 benzerlik gösteren Şia da vardır yani iranda. Müslümanlar insan onuruna aykırı bir pislik yapmazlar, pislik:ensesttir.
+1 yıltabiki uygundur sunni ve alevlik diye birseyin olmasi zaten sacma birbirnizin dusuncelerine ve ibadetlerine saygi duyarsaniz neden olamasin ki? bence gayet uygundur
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılalevi inancına göre önemli olan insanlıktır. şunu yap bunu yap diye kimse sana şart koşmaz. tanıdığım sünniler de ise, yok namaz kıl, oruç tut, onu yapma, bunu yapma şunu etme, tokalaşma vb. birçok olaya şahit oldum. tam bir rezillik. kesinlikle rahat edemezsiniz. belki bir 100 yıl sonra kafalar durulursa ancak olabilir.
08 Yorumla
Soran+1 yılaleviler sunnilerden kız alıyorlar mı peki?
Cevap sahibi+1 yıle alır tabi. aleviler sünnilerden onlarda bizden alır verir falan filan ama sonuçta pek geçinemezler. baştan söyliyim.
Soran+1 yılgeçinemezler derken? ailelerle mi yoksa karşılıklı olarak mı
Cevap sahibi+1 yılailelerden.
Cevap sahibi+1 yılsaol bb
Cevap sahibi+1 yılhoşt l*n hoşt köpek. ensest senin gibilere derler pislik herif. gözünle görmediğin, kulağınla duymadığın şeyi g. tünle konuşuyorsun azgın it. kimin sapık olduğu belli 4 karı alma peşinde olan bizler değiliz. içki içilmiş saz çalınmışsa bu bir kültürdür bütün dünya içiyor bütün dünya enstrüman çalıyor p**evenk herif müzik dinleme o zaman. hayvanın evladı aşağılık böcek.
Cevap sahibi+1 yılkızım bak gör aha. iki dakka da ne ensestlik bıraktı ne sapıklığı koydu. şimdi anladın mı ne demek istediğimi :)
- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
+1 yılbence sorun yok bazı ailelerde saçmalık var aleviler diyor (bir kesim) biz kız vermeyiz ama kız alırız bizim için şeref diyorlar bazı sunnilerde tam tersi ne alırız ne veririz diyorlar valla ben pek bir şey anlamıyorum karakterli şerefli namuslu olduktan sonra ben yahudiye bile razıyım
01 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. İki gönül bir olduktan sonra inançların bir lüzumu yoktur kanka.
26 Yorumla- +1 yıl
mantıklı :)
Soran+1 yılaileler nasıl düşünür bilemiyorum..
Soran+1 yılbaşkaları bizim anne ve babamız ama :( onların düşüncesi önemli
+1 yılerkek böyle şeyleri kafaya takmıyorsa sorun olmaz ama takıyorsa uğraş dur amaan yok o mezhep yok bu mezhep aşın artık bunları insanlar tektir dini cinsi ırkı rengi olmaz
11 Yorumla
anlaşıyolarsa uygundur sorun çıkmaz iki medeni insan arada saygı ve sevgi olduktan sonra herşeyin üstesinden gelir. Allah mutlu eder inş.
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah..
Hayir uygun değildir sünni isen sünni ile evlenmelisin yoksa seni zorla alevi yaparlar büyük
014 Yorumla- +1 yıl
ne güzel götünden uyduruyorsun sen amk?
Soran+1 yılneden uygun değildir ki.. her iiki tarafın ailesi sorun yapar mı?
Soran+1 yıldasty; sunni olmam sorun olur mu? akngkce mezhep değiştirilmesi zorunlu mudur?
Soran+1 yılpeki teşekkür ederim :)
+1 yılSunni aile biraz zor kabul eder. Bence alevi ailesi çok büyük itirazlar edecek bugüne kadar hep böyle olmuştur. Ama herşeye rağmen evlenenlerde var. Bir kitap vardı bununla ilgili al oku feyz alır yol gösterir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılablamın eşi alevi bizde Hanefiyiz bunda sorun yok ki
05 Yorumla
Soran+1 yılsorun çıkmadı mı hiç?
- +1 yıl
yo hiç sorun çıkmadı eşi o kadar iyi biri ki
- +1 yıl
o yüzden korkma sen sen olduktan sonra oda o olduktan sonra hiçbir sorun çıkmaz
- +1 yıl
Toplumsal veya aile ilişkisi açısından sorun olmayabilir ama dini Sorun olmadığını zannediyorsunuz; bilgisizlik.
+1 yılmillet uzaya gitti biz halen bu konuyu konuşuyoruz kanka
10 Yorumlauygundur aileler karşı çıkmaz ise. Şunu unutma ama kültürel farklılık sorun yaratabilir ama buna rağmen seviyorsan evlen.. zorluğa karşı dur. birbirinize destekle atlatılabilir. kimse kimseye mezhibini övmez isede sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılYıl olmuş 2014 hala mezhep takıntıları var. Size ve sizin gibilere AMAN TANRIM DİDİM
10 YorumlaYa güzel insan, eğer kalpten bir birinizi seviyor iseniz gerisi teferrat.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman bir kadın İman etmemiş (Allah'a , Peygambere iman etmeyen ) bir erkekle evlenemez Kuran-ı Kerim böyle der yorumsuz
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru +++
iki kardeşimizde Ümmeti Muhammed'den olduğu için Allah'ın (c. c) inayeti ile hiçbir sıkıntı olmaz dinen caiz değildir.
14 Yorumla
Soran+1 yılcaiz değil midir?
Soran+1 yılpeki teşekkür ederimm :))
+1 yılmüslümanlar arasına bu ayriligi sokanlarin yatacak yerleri yok yeminle
00 Yorumlasizi eleştirmek adına demiyorum genelde bu kanı beni rahatsız ediyor bu bana çok saçma geliyor Hristiyan biriyle evleniliyor da alevi ile neden evlenilmesin ki
00 YorumlaO nasil soruki iki gonul bir olunca samanlik seyran oluyor. Alevide musluman. Kalbine aklina uyuyorsa allah mutlu etsin.
01 Yorumla
+1 yılBirbirlerinin davranışlarına, inanış şekillerine karışmıyorlarsa uygundur.
00 YorumlaGörüyorsun değil mi bir hristiyan müslüman evleniyor lakin alevi sünni evlenemiyor çok tuhaf
00 Yorumla
+1 yıluygun ama bir akp li ile bir chp linin evlenmesi hiç uygun değil :)
01 Yorumlaben sünniyim sevgilim alevi ve ciddi bir ilişki yaşıyoruz evlilik yolunda ilerliyoruz hiçbir sakıncası yoktur için rahat olsun kardeşim
00 Yorumlaben bu konuda yorum yapmıyorum.. sakıncalı bir durum biraz araştır bence
01 Yorumla
+1 yıluygundur ama alevi bir bayanla sünni bir erkek evlenmesi uygun değildir
07 Yorumla- +1 yıl
hadi ya.. hangi kitapta yazıyo :D cevaplara bak la. komedi dükkanı
- +1 yıl
kitaplarda yazmıyor komedi dükkanı yaşanmış şeyler var herkes için söylemiyorum ama sünniler biraz tutucu aleviler ise daha saygılı insanlara. Sünniler farklı inançlara önem verseydi iftira denmeyecek kadar aşağılık şeylere inanmazlardı komedi
Soran+1 yılaleviler dışardan evlenmiyorlr mı?
- +1 yıl
evleniyorlar tabi her aile kendi kültüründen biri ile evlenmesini ister çocuklarının alevilerde alevilerle evlenmesini ister ailelerinin ama hiç bir aile zorlamaz alevi ile evlen diye ama sünniler öyle değil alevi lafını duyunca tuhaf oluyorlar ve karşı çıkıyorlar baya kabul etmesi baya zor oluyor kabul ettiler diyelim kapanmasını isteyenler oluyor sırf alevi olduğu için kötü davranan var eskiden bu durumlar çoktu şimdi o kadar yok sanırsam
Soran+1 yılinşallah
Soran+1 yılinşallah hayırlısı olur.
alevi inanışında sunnilere ters gelen çakıştıkları bir nokta var mı?
00 Yorumlaislamda bile yer alır kimseyi zorlamayın ve önyargılı olmayın neyse yahu
01 Yorumla- +1 yıl
Sallama
evlenen arkadaşım oldu bir sorun çıkmadı o konuda sorun olsa herhalde konuşulurdu
00 Yorumlacok merak ediyorum peygamber efendimiz zamanında alevi sünni diye bir kavram varmıydı.
00 YorumlaUygun değildir eğer tam tersi olysaydı olurdu eğer çok seviyosan müslüman olmasına çaba göster
15 Yorumla- +1 yıl
Aynen haklısın ++++
- +1 yıl
Zerrenin kafa basmıyor
Aleviler hakında yukarı aşağı bilip bilmeyenler konuşmasın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSünni bir erkeğin alevi bir kız alması sünnetir oda sünnettir sıkıntı yok
01 Yorumla- +1 yıl
Saçmalama denyo
- Aşk İlişkileri konusunda 730 cevap paylaştı.
+1 yılBirbirinin ibadetine karısmicaksa sorun yok
13 Yorumla
Soran+1 yılkarı koca bırbırının ibadetinden sorumlu değil mi ama.. sorun olmaz mı?
- +1 yıl
Sorumlu olmasina sorumlu erkek esini zorlayabilir ama aleviler bildigim. kadariyla dine ayrikiri bir kac sey yapiyor bunu bir hocaya sormak daha iyidir
İnsan olduktan sonra mezheplerin önemi yok.
11 Yorumla
Soran+1 yılbenim içinde öenmi yok ama aileler sıkıntı yapar diye korkuyorum
+1 yılkarşılıklı saygı varsa sorun yokk :)
00 Yorumlauygundur evlenebilirsiniz.
02 Yorumla
iki gönül bir olunca samanlık düğün salonu olur...
00 Yorumla
+1 yılNormal tabi ya niye uygun olmasın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılof ulan off bitin be artık
20 Yorumla Neden olmasın?
00 YorumlaNeden olmasin?
00 YorumlaEhli sünnet değil ki
00 YorumlaHatipoğluna sor :)
00 Yorumlasorun tinne
00 Yorumla
+1 yıluygundur..
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Alevi bir erkekle sunni bir kızın evlenmesi uygun mudur? yardımcı olabilir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler