Yakın erkek arkadaşım beni seviyor mu?

Lisede sıra arkadaşıydık, sürekli sohbet ederdik. Ayrıca birbirimize hiçbir zaman "kanka" tarzı seslenmelerimiz olmazdı. Sevmek değil belki ama bana gerçekten çok değer verdiğini biliyordum. Ama farklı ortamlar görünce eski arkadaşlarını unutuyordu.. Bir gün bu duruma dayanamadım ve yaz tatilinde kırıcı bir şekilde onu hayatımdan çıkarttım. Başta bunun beni rahatlatacağını düşündüm ama günler geçtikçe içime dayanılmaz bir vicdan azabı oturdu. 3 yıl geçmişti. İki yıllık üniversitelerin son dönemiydi. Artık onunla konuşmak istediğimi söyledim ve görüştük. Bu 3 yıl içerisinde ilk kız arkadaşı olmuştu ama yakın zamanda kız onu değersiz olduğunu hissettirerek incitmişti ve sonra ayrılmışlar. Bu yüzden bana. kalbine tekrar birini almak istemediğini söyledi. Daha koyu, siyah giyiniyordu, yüzü donuktu ve biraz bakımsızdı. O gün hislerimi açıkladım, o da kendisi hariç aslında herkesin bunu anladığını farkettiğini söyledi ve bu hislerin devam etmediğini duymak istediğini söyledi. İlginçtir ki eski arkadaşımla konuşabilmek bana gerçekten bu hisleri unuturmuştu ve biz yeniden konuşmaya başladık. İşe başladım daha sonra benimle aynı yerde o da işe başladı. Başka nedenlerden işten ayrıldı ardından yeni bir yerde başladı. Yurtdışı (özellikle kanada ve Norveç) veya ileride yapacak hayallerimiz hakkında konuşurduk hep. Bazen yurtdışı fırsatları geçerdi eline. Bir keresinde "Almanya'ya göç edersem, fırsatın olursa benimle gelir miydin?" diye sormuştu. Bir gün benimle buluşmak istedi. Gelip beni evimden aldı, yemek yedik, sohbet ettik. Şimdi olay şurada patlıyor: Bana Kanada'ya gitmek için gereken kısa yollardan birinin evlilik yolu olduğunu, ne düşündüğümü, eğer kabul edersem nikah şahidi olarak ayarladığı isimleri vb. Her şeyi anlattı. Gizli olacaktı elbette, sadece kağıt üzerinde olacaktı. Ama orada haliyle aynı evde kalacağımızı, bir köpek alacağımızı ve nasıl yaşayacağımızı anlattı. Hatta "Her şey ortak olacak. Her şey ortak derken aklına tam olarak neler geliyor?" dedi. Cevap vermedim ama yatak odasından da mı bahsediyordu sizce cidden? Gülerek "evlilik teklifi gibi bir şey oldu bu" dedi. O an ne diyeceğimi bilemedim haliyle. Sessizlik oldu ama en sonunda ona sırf yurtdışına gitmek için evlilik gibi ciddi bir durumu kullanmanın doğru olup olmadığını sordum. Ayrıca orada gerçekten evlilik düşüneceğimiz insanlar olursa bu durumun pürüz yaratacağını ve bu durumun benim için zor olacağını, ayrıca bu cümleleri gerçekten evlenmek istediği insanla konuşması gerektiğini, söylediğim şeylerin benim için de geçerli olduğunu söyledim. O da durdu, bana hak verdi ve bunu düşüneceğini söyledi ama sonra sigara çıkardı ve içerken beni öyle uzun süre seyretti ki rahatsız oldum ve hiç abartmıyorum sigarası tamamen bitene kadar göz hapsinde kaldım. Her şey çok garip. Pnu o depresif zamanda gördüğümden bu yana kesinlikle daha bakımlı ve daha hayat dolu görünüyor. Sizce bana karşı gerçekten bir şeyler hissediyor mu?
Yakın erkek arkadaşım beni seviyor mu?