Hayır. Kısıtlamak ve kıskanmak sevgi göstergesi değildir kıskanmak özgüven eksikliğidir, kıskanan bir insan kendine güvenmiyordur veya sevgilisine güvenmiyordur asıl soru şu eğer sevgiline güvenmiyorsan neden sevgilisin? Bu yüzden sevgi eksikliği vardır demektir. Kısıtlamak ise baskıdır ve baskı bir sevgi değildir. Seven insan sevdiğinin özgürlüğünü elinden almaz ona daha da özgür hissettirir. Şunu şöyle söyleyeyim, birinin hayatına sevgilisi girmeden önce nasıl özgürse sevgilisi olduğu zamanda özgür olması gerekiyor çünkü hayat o kişilere aittir bir başkası o hayatı yönetemez. Aklı olan buna izin vermez. Ayrıca aldatmaya meyilli olan birisi ne kadar kısıtlasan da aldatır. Hiç aldatamadı diyelim ama eğer aldatmak içinde varsa zaten aldatmış kadar olur. Bir de şu var ki aldatmayan ve aldatmayacak insanları kısıtlıyorlar hayır kimseyi kısıtlamayın kısıtlamak çözüm değil asıl çözüm özgür bırakmak ve sevgilinin sana ne kadar değer verdiğini gerçek bir şekilde görmektir. Kısıtlamak ve kıskanmak sahte sevgidir sadece kendimizi kandırırız birine tasma takmayın bırakın ve neler yapabileceğini izleyin.
Kıskanılmak güzeldir, değerli hissettirir. İnsan doğası gereği sevdiği şeyi paylaşmak istemez, bencildir. Ona kıyamaz, her şeyden sakınır. Tabi bu ona kısıtlama hakkı tanımaz. İnsan özgürlüğü diye bir şey vardır. Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi bunun da fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır.
Ufak tefek kıskançlıklqra diyecek bir şey yok. Kısıtlamaksa hayatındaki kişiye bence yapılacak en büyük hakarettir. Karşındaki ne giyeceğini bilemezmiş, kimle ne konuşacağını bilemezmiş gibi; onun aklı seninki kadar çalışmazmış gibi bir davranış.. Asla da bir sevgi göstergesi değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Normalde çok baskın ve katı kuralları olan biriyim, ama sevdiğim adam beni kısıtlayınca, kıskanınca rahatsız olmam. Hatta sevdiği için yaptığını düşünürüm ve hoşuma gider.
Kısıtlamanın ne olduğu önemli burada. Tehlike olarak algılanacak bir kişiyse bu evet sevgi göstergesidir. Onu bunu giyemezsin, şöyle davranamazsın böyle yapamazsın gibi hareket ve davranışların kısıtlanmasının sevgiyle bir bağlantısını göremiyorum.
Kıskanılmak ayrı kısıtlamak ayrı.. Bana göre kısıtlamak sevgi gösterisi değildir. Kısıtlanan kişinin kendisine haksızlık ve saygısızlıktır :Tabikii bizi rahatsız eden durumlar olabilir, bunu karşımızdakine güzelce ifade edip dikkat etmesini söyleyebiliriz.. Ama kısıtlamak herzaman ters tepmiştir. Kafasına koyan istediğini her şekilde yapar!
Hayır. Hatta bana küçük cocukmusum gibi hissettirir, nerede ne yapacağımı bilmiyormusum gibi... Hoşuma gitmez o yüzden. Bir birliktelik içindeyse her iki taraf da kiskanilmayi gerektirecek tavirlarda bulunmamalı, dikkat edilmeli. En azından ben böyle düşünüyorum
İnsan olan sevdiğini kıskandıracak hareket yapmaz zaten. İnsan olan kısıtlanılmaya ihtiyaç duymaz.
İnsan olan sevdiğinin neyden hoşlanmadığını bilir, neye tepki vereceğini gözüne bakınca anlar. İnsan olan özgür bir adamım/kadınım demez sevdiğine. Sevdiği zaman tam sever, sevdiğini imajına değişmez.
Toplumda aşırı sevilme olarak tanımlanan kıskançlık, sağlıksız ve normal olmayan bir duygudur. Dolayısıyla sevginin bir göstergesideğildir. Kişide sağlıksız bir muhakeme yapısının varlığına, bazen de karşısındaki kişiye duyulan güvensizliğe işarettir.
İnsan sevdiğini kıskanır derler çok doğru ama bazı tipler vardır ki işin dozunu baya abartır ve kadına hayatı zehir eder. Yani kıskanmakla kısıtlamayı ayırt edemeyen tiplerden bahsediyorum. Her şey onun dediği gibi olsun ister, kadına baskı kurar. Ama bilmez ki kadın ondan soğur ve uzaklaşır bu ilişkide maalesef biter.
Her kiskanan her kisitlayan seviyor demek aptallıktır. Önemli olan dozu ve nedeni. çocuk bana guvenmiyordur beni kısıtlar, kendine özgüveni yoktur beni kiskanir bu hiç sağlıklı değildir. Sevgi zararsiz olmalı ve bir gram kıskançlik hissetmeyende beni umursamıyor diye düşündürür. Kişilere olaylara göre kıskançlık ve kısıtlama farklılık gösterir ama şu bir gerçek azı zarar, çoğu zarar, ortası karar.
Sakınırım, paylaşamam. Kıskanması, kısıtlaması dozuna ve tavrına bağlı olarak ihânet ve göz boyama anlâmına da özgüven eksikliği mânâsına da değer verip kaybetmekten korkmak anlamına da gelebilir. Değişir...
Ne sevgisi ya kişi kenden bilirmiş sana güvenmeyip kısıtlayan kişinin kendisi de güvenilmezdir mesela sosyal medyayı bir halt karıştırma mecrası olarak görüyordur. Kendi yapacağı şeyleri insan başkalarından da bekler. Gözünüzü açın:)
“Kısıtlanmak” sevgi gösterisi değil güvensizlik. Tabiki dozunda kıskançlık sevgi gösterisi ama onun ayarını kaçırmak dediğim gibi güvensizlik ve o tarz bir ilişki iki bireye de zarar vermekten başka bir şey yapmaz
Kıskanılmak farklı kısıtlanmak ayrı. Kısıtlayan insan güvenmiyordur. Çiftlerin arasında UFAK kıskançlıklar olması normaldir ama fazlası insanı bunaltır.
Bence her zaman değil. Çünkü kıskanmak farlı kısıtlamak farklı şeyler. Kısıtlamak artık hayatına müdahale etmek, onun yerine kararlar almak demek. Herkesin kendi kararlarını kendi vermesi ve herkesten farklı kendine özel bir hayatı olması gerek. Seven kıskanmaz. Seven insan güvenir :)
Kiskanmak evet kisitlamak ise ne olarak ve nekadar kisitlamaya göre degisir bi hastalik seklinde kiskanmak kisitlamak var birde gercekten normal sevgi kiskancligi kisitlamasi var
Kıskanılmak bir nebzeye kadar hoş gelir, insan sevildiğini hisseder ama kısıtlanmak karşıdaki kişiye güven olmadığını gösterir. O yüzden biraz kıskanılmak isterim ama kısıtlanmak hoşuma gitmez.
Bence güvensizlik belirtisi herkesin bir zekası var neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyoruz kalkıp senin hayatına muhalefet olması hele ki kısıtlaması çok saçma
Etraf eski eşini, sevgilisini, nişanlısını sırf kendi malı gördüğü için öldüren ruh hastalarıyla doluyken tam da soracak soruyu seçmişsiniz. Hiç ders almıyorsunuz bakıyorum. Yazık gerçekten. Kıskançlığın, sahiplenmenin bireyin kişilik haklarına yapılan en büyük saldırılardan bir tanesi olduğunu idrak etmeniz ancak böyle hasta kıskançlarla karşılaşmanıza kaldı desenize. Çok üzülüyorum özellikle hemcinslerimden böyle sorular gelince. Bunları aştık sanıyordum.
duruma göre değişir bence kısıtlamak kesinlikle özgüven eksikliğidir, başka bir erkekten kıskanıp üzülmek sevgi belirtisi olabilir ama hayır ya o da güven eksikliği gerçi bu devirde kimseye güven olmuyor postmodern çağdayız
Ayarında olduğu sürece bence öyle hic umursamaz bi insanla ben yapamam mesela beni biraz olsun kıskandığı hissetmek isterim kısıtlanmak değil de kıskanmak bence sevgi göstergesidir kıskanmayan bir insanın içtenlikle sevdiğini düşünmüyorum şahsi
Sevgi Zaten Özgürleşmek Özgürleştirmektir Kısıtlamak Bu Duygulara Aykırı Fazlasıyla Kıskanmak Uyarmaktır Uyarmana Rağmen Yapıyorsan Aynı Hareketleri Sevgisi Sorgulanır Orada