Herkesin ağzında bir sevme lafıdır gidiyor. Sevgi emek ister, anlayış ister, fedakarlık ister.. Şimdi bakınca etrafıma gerçekten seven pek göremiyorum.
Peki sizce gerçekten sevenler için engel yok mudur? Her engel aşılabilir mi?

Ben böyle düşünüyordum. Bu zamana kadar. Ama akıllandım bu konuda. Aşılamayacak engeller olabiliyormuş. İki tarafın çabaladığı ama çözümleyemediği şeyler olabiliyormuş. Bunu kabullenmem zaman aldı bu yaşıma geldim ve kabul ediyorum. Sevgi yeterli olmuyor bazen.
Kesinlikle sevgide bazen yetmiyor.
Sevgi koşulsuzdur.. Bir insanı güzelliği veya yakışıklılığı için seviyorsan.. bu bir çıkar ilişkisi değilmidir. O zaman sevgilin veya eşinin yüzü yandığı zaman. kaza geçirdiği zaman veya bir uzvunu kaybettiği zaman. bırakacak kadar adi bir insan olmaz mı bu kişiler.. hiç bitmeyecek sandığınız güzellikler birgün sizi terkedecek.. ölümü düşünerek yaşayın. bir insanın kalbini, merhametini, vicdanını , hayata, insana, hayvana ve doğaya bakış açısına göre sevin ruhunu hissedin.. eşinizle sevgilinizle sadece karı Koca gibi olmayın. Arkadas, dost, sırdaş, kardeş, anne babada olmaya çalışın. Sağlıcakla kalın.. ölüler yaşayanlardan daha fazla çiçek alırlar. Çünkü pişmanlık minnetten daha güçlüdür..
Ne yazık ki gerçekten sevenler içinde engeller vardır bu engeller bazen maddi sorunlar bazen ailevi sorunlar bazen hayat şartlarıdır bu bir gerçek ki engeller her zaman herkes için vardır. Ama sırf engel var diye umutlar bırakılmaz hayaller çöpe atılmaz. Çaba sarf ederek uğraşarak sabırla o engelleri açmaya çalışılır bir umutla ve işte bu engellerle yüzleşmek demektir yani seven insan engeller karşısında umursuzluğa kapılmaz onun yerine elinden geleni yaparak imkansız dahi olsa çabalar ve başarmaya çalışır.
Bence ne kadar sevsede her insanın olmazsa olmazı vardır. Tanıdıkça bunlardan biri engel teşkil edebilir. Mesela bunlardan en önemlisi ailedir. Eğer aile istemiyorsa ailesine arkasını dönebilecek az insan vardır. Severek ayrılan çok insan var. Hayatları boyunca sevdiğini unutamayan yarım kalan.
:/
Cevap
23Cevap
Gerçek hayatta vardır
Filmlerde ve hayallerde yoktur
km yaptım hem de herrr Allahın cezası engel aşılır. Aştım ordan biliyorum. Mesafe dedi her hafta yaklaşık 800 km yaptım. uyumsuzuz dedi garip türlü pop şarkılarında dans ettim. arkadaşlarımla anlaşamazsın dedi karaoke partilerine bile katıldım. duşta bile şarkı söylemeyen ben.
Hayır tabiki sevmek kolay herkes sevebilir ama bunun hakkini veren nadirdir yani dediğin gibi fedakarlik kendinden ödün vericeksin sevdiğin insana kendisinin sevildiğini hissettireceksin gerekirse hayat tarzini değişticeksin hah şimdi o zaman sevmiş olur insan nacizane görüşüm: )
Bence aşılır. En basitinden ; beni seviyorsan, çabala demez. Kendisi çıkarsız ve beklentisiz çabalar. En önemlisi, anlayış gösterir.
Sevmeyen için, engel sevmeyen kişinin kendisidir.
Seven için, herşey vesîledir vuk'û bulmayanda ise bir hikmet vardır vazgeçmek yerine kendini sorgular hakkıyla çabalar. Tabi bu, bencesi.
Saygı, güven ve sadakat olduğu sürece üstesinden gelinebilir diye düşünüyorum en azından denemeye değer. Fakat saygı ve sadakatten yoksun kişi ve ilişkileri de sırf seviyorum diye hayatında tutmak yapılacak en büyük yanlışlardan birisi..
Sevgi tek başına yeterli değil, beraberinde saygı ve sadakat de şart.
Bence evet her engel aşılabilir ama ilişkiyi ve kişileri çok yıpratır. Gerçekten yıprandığınızı ve yıprattığınızı anladığınız anda her şeyi güzel anılarda bırakmak en iyisi. Tabi bu kişilere göre ve engelin boyutuna göre de değişir.
mecnunun leylanın dizlerinde daha uzun kalabilmek için, bütün dişlerini tek tek çektirdiği rivayet edilir.
Yani gerçek bir sevgiye hiç bir şey engel olamayacağı gibi bütün fedakarlıklar da seve seve yapılır..
Hayatta olduğu gibi aşkta da vardır maalesef. Nasıl bazı virajlar olur hastalığa yakalanırsın kurtulursan yaşar kurtulamazsan ölürsün ya aynı işte. O virajları geçemediğin sürece kavuşamasın
Bu biraz insanın fıtratıyla alakalı bir şey bence, kimileri sever ama belli etmez, kimileri sever ama boğar insanı...
Gerçekten sevenler;
Bir yolunu bulur,
KADINA SAYGI DUYAR,
Onu bir insan olarak sever önce,
İstediği şeyleri en önden destekler,
Ona ve kendine güvenir,
Yapıcıdır,
İncedir,
Kendisi olmasına izin verir.
Vardır. Her şey sevgi değil ve sevgi her şeyin üstesinden gelmeye yetmiyor ne yazık ki.
Engeller insanların uydurduğu şeylerdir. Bahanedir. Normal bir insanın sevdiği biri için yapmayacağı şey yoktur.
Gurur var gurur karşımdaki insan bunlara değmezse neden vaktimi onunla harcayayım ki?
Sevmek isteyen kavuşmak isteyen engelleri ezip geçebilir. Ferhat'ın dağları delip Şirine kavuştuğu gibi.
Gerçekten sevmek de yetmiyor nasip olmayınca çaba sarf etsende kavuşamiyor gerçekten sevmek yetseydi ben kavusurdum
❤😔
Gerçekten SEVENLER için yoktur
Gerçekten SEVEN için vardır
Nasıl engel yoktur. Hayat engellerle doludur. Önemli olan engelleri aşabilmek.
Sevgiyi izledikleri şeylerden öğrendiler o yüzden sadece ağızda.
Yasaklar var, kurallar bunalr yüzünden ayrı kalmak zorunda olanlar var
Bilemiyorum. Deneyimlemeden kimde de bilemez diye düşünüyorum. Lafa gelince herkes aşk insanı..
Yoktur yeter ki her engeli aşa bilen yürekliliğe sahip olsun
Allah engel koyarsa kim aşabilir? Sevgi her şeyi aşamaz. İçi boş hayal ürünü bunlar.
ölüm tek engel o yüzden ölüm bizi ayırana kadar diye yemin ederler evlenirken zaten
Sevgi nedir yaa😂😂 sahte şeyler
Tek engel karşındakinin sevmemesi
Gerçekten seviyorsa bahaneye yer yoktur
Evet öyle engel olmaz
aynen sevene engel yoktur
"Gerçekten" sevenler için hiçbir engel yoktur.
Gerçekten engel yok.
Denendi, onaylandı ✅
Gerçek sevgi engel tanımaz
Seven her engeli aşar
görselde ki yazı doğrudur
Bunlar sözden öteye geçmez ama :D
Bilemiyorum bazen sevgi yetmiyor
elbette öyle sen hiç sevmedin mi
Bence çok sevdim, hala da seviyorum.
Gerçekten sevene engel vardır ne yazık ki.
o ne büyük engel ki buna mani olmuş
Vardır
Engel olmamalı
Yoktur diye düşünüyorum
Vardır
Yok!😡
kesinlikle yoktur
Yoktur tabii
Evet
Evet yoktur
Evet yoktur.
Vardır