Hoşlandığım kişi nedeniyle kitap okumaktan korkmak?

Arkadaşlar başlık size çok saçma gelebilir ama şöyle açıklayayım. Benim 3 yıldır sevdiğim biri var. Bana bir yarım dönem kadar çok samimi davranıyordu, iyi arkadaştık ve bana ümit verdi. O zaman sevmiş olabilir ama sonra okullar kapandı sonra da farklı sınıflara düştük. Okul açıldığı günden itibaren bana çok soğuk davrandı, gerçekten ve bende nasıl bir anda bu kadar değiştiğine hala anlam veremiyorum. Bu sene ben farklı okuldayım beni artık umursamıyor ama aklım da kalbim de onda gerçekten. Sadete gelecek olursak bu sıralar çok popüler bir yazar var Beyza Alkoç diye. Onun 3391 Kilometre kitabını okuyacaktım. Erkek baş karakterin ismi benim hoşlandığım kişinin adı ve çocuğun iki ismide aynı... Soyadı da benim sevdiğim kişinin soyadına çok benziyor. Ben gerçekten korktum, sayfaları çevirdikçe üzülmekten, onun ismini gördükçe tekrar beni sevmediğini hatırlamaktan, ona dair herşeyden... Gerçekten böyle birşey ilk defa başıma geliyor kitapçıdaydım alıcaktım karakterin ismini görünce kitabı almaktan vazgeçtim, ben kitaptan ziyade aklımdan duygularımdan ve ondan korktum. Cidden ne yapacağımı bilemiyorum lütfen bana fikir verin ne yapmalıyım?
Hoşlandığım kişi nedeniyle kitap okumaktan korkmak?