Dugun adetlerinizden memnunmusunuz?

  • Bizde kiz evi kinasini yapar erkek evi hediyyeler getirir nisandada kiz evide erkek evine erkege hediyyeler verir beyaz mobilya falan ev cehizi hepsi kiz evi alir verir. Sadece yasayacaklari evi erkek alir.
  • Iki dugun olur. Biri erkek dugunune yakin bir kiz evi dugunu olur sartlar esitlenir. Restoranda yapilir davetlilerle bu dugun. Sonra erkek evi dugununu yapar kizi evine goturur.
  • Dugunde hem kiz evi hemde erkek evinden insanlar para verir. Ve para toplanip yeni evlenen cifte verilir. En cok erkek ailesi alir bu parayi borclari kapatmak icin.
  • Dugunde davetliler taki takmaz. Gelinin damatin ustune taki ve para takilma gibi bi adet yoktur.
  • Takilari erkek evi alir. Ve bir miktar belirlenmez kiz evi tarafindan. baldiz , erkegin annesi, babasi vs taki takacaktir. Takilar hepsi kadina kalir hicbir aile bolusemez bunu.
  • Erkegede ya saat ya da yuzuk takilir bu sart degildir ama isteyen takar ve sart olan sudurki erkege bisuru hediyye alinir kiz evi tarafindan.
Peki sizde adetler nasildir? Memnunmusunuz?
Dugun adetlerinizden memnunmusunuz?
Cevapla