Bunların hepsi evrimsel gerçeklere dayanan ama artık günümüzde hiçbir geçerliliği kalmamış, mantığa ve kalbe aykırı şartlandırmalardır.
İstatiksel olarak baktığınızda, evet, ilişkilerde erkek yaşça daha büyüktür. Bunun sebebi yüz binlerce yıl evvelki atalarımızın davranışlarından gelir. O dönemde çiftleşme, kazanılan bir haktı ve uğruna dövüşerek gücün ispatlanması gereken bir süreç gerektirirdi. Aynı durumun hâlâ birçok hayvan türünde geçerli olduğu gibi.
Tabii bunun sonucunda yaşça büyük erkeklerin kas yapılarının gençlere göre daha gelişmiş olması beraberinde rekabet üstünlüğünü getiriyordu. Dişilerin doğurganlığa eriştikleri yaşların erkeklere göre daha erken olması da yine tarihsel süreçte ilişkilerde erkekler lehine yaş farkını destekler nitelikte gelişmiştir.
Ama artık günümüzde bunların hiçbir geçerliliği kalmamıştır. Eski dönemlerde hayatta kalma ve soyun devamını sağlayan bu tip stratejilerin anlamsızlığı aşikârdır.
Günümüzde sağlıklı bir ilişkinin temelinde yaş uyuşmasından ziyade akılların ve daha da önemlisi kalplerin uyuşması tek gerekli şarttır kanımca.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Mesela senin yaşında bir kızla benim gibi 24 yaşındaki bir erkeğin duygusal olarak, sevgililikte asla cinsel ilişki olmadan hemen evliliğe bir bağ kurması gayet güzeldir, ve taraflarda bakir-e ise o evlilik gerçekten ciddi, olur bir taraf yapmışsa vay o evliliğin haline, ben Maraşlı dizisindeki Burak Deniz gibi karakterli 2 metre bodyfit mavi gözlü kızların bana olan bakışları aşk anlamında olsa da onlar beni gördükten sonra bana açılmadıkları için kısmetim kapalı :(
Bakirsin galiba eğer öyleysen bakire istemen çok doğal çünkü ben de oyleyim. Şu konuda bazı insanları anlamıyorum bir insan özeldir ve tektir kendisini en özeline en güzeline saklamayı bilmeli bence🦋
Yemin ediyorum, bir kızdan duymam gereken en güzel sözü sen söyledin, senin gibi kızdan sence sadece bir tane mi vardır yoksa birkaç tane daha var mıdır, evlenmek için hazırım da ben, ama önce flört etmek lazım tabii birbirimizi tanımak için, onun öncesinde de arkadaş olmak gerekiyor, güven için, bakire bir kızla evlenmek istediğimi başka platformlar da söylediğim de bana kötü davranıyorlar, bence bu gayet normal bir şey, 2 dakikalık zevk için evleneceği adama özelini ve güzelliğini saklamamak şeytana uymak acizliktir. 🦋
Bu mesajımı benden hoşlanan kız gördü ve ilişkimiz bitti yorumumu da beğenmiş, ben onu bakire olmasa da kabul ederim, ama o değer verdiği erkeklerden vaz geçerse. Şu anda mutsuzum, üzgünüm, keyifsizim, o olmadan hayatıma nasıl devam edeceğim, bana DM den dediği son sözü, kendine bakire kız bulursun kardeşim :( ENGELLEDİ ! BENİ BİR SÖZÜME SKTR ETTİ SENDEN ALLAH RAZI OLSUN SAĞ OL SENİ SEVİP SEVGİME SKTR ÇEKTİĞİN İÇİN. UMARIM SANA VERDİĞİM DEĞER FAZLASINI BÜYÜK PİŞMANLIKLA BAŞLASINDAN ALIRSIN...
Aynı duayı ben de senin için ediyorum, sohbetimiz daim olsun inşallah senin gibi kız bulmak zor, şu anda ikimizde birbirimizi bulduğumuz için şanslıyız, kaderim de senin gibi bir kızla tanışmak çok anlamlıydı nice senelerimiz olsun inşallah 🦋
@sweetcheryline tabii erir senin erkek arkadaşlarının hepsi sana zina gözüyle baktığı için, s4n4 gir3n çıkanın haddi hesabı olmasının rahatlığıyla ass ını kaşıyorsun, zamanında takıldığın erkekler yüzünden çok canın yandığı için hasret gideriyorsun :D
flört ettiğin halde sitedeki kızlara nadir olduğunu söyleyip kız arkadaşından sikitr yemen gyet doğal bi eylem olmuş tebrik ederim kıza aklı başındaymış it kopuk serseri seni kız sana tasma mı bağlasın dfgokdfgıkdfdofvsd
Uyum ve duygu varsa çok abartılı olmayacak kadar yaş farkı kabul edilebilir. 4 5 yaşa kadar bence sorun çıkmaz. Fazlası kısa vadede sorun gibi görünmesede uzun vadede sorun çıkarır ve ilişki yürümez.
Şahsen evleneceğim biriyse benden bir kaç yaşa kadar büyük olmasını çok sıkıntı etmem, eğer gerçekten birbirimizi seviyorsak ve kafalarımız uyuşuyorsa.
eğer gerçekten duygusal anlamda bi şeyler varsa; sevgi, aşk, hoşlanma... yaş farkının zerre bi önemi yok benim için 20 yaş yaş farkına kadar normal karşılarım
En fazla 2-3 yaş olmalı bence. Kuşak farkı olunca insanların fikirleri, hobileri değiştiği için kafalar uyuşmuyor. Bu da ilişkide güvensizlik ve kavgaya neden oluyor.
mesala benim de öyle oldu ben 18 yaşındayken 24 yaşında bir kıza aşık olmuştum zamanla unutuldu tabi, sonra yakın zaman da 38 yaşında bir kadından da hoşlandım. ama işte sonuçta yaş kadında erkek den büyük olunca olmuyor
yaş hiç önemli değil isterse kadın 10 yaş büyük olsun ne olacak yaşayın gitsin ya ben çok gördüm öyle yaşayanlar gayet mutlular (: ama ben öyle bir ilişki iiçinde bulunmam bulanacak olsam bile cok sevmem lazım bir başak kadını olmak bunu gerektirir.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
7 ay büyüğüm çok takıyorum aslında ama mutluyuz birde zaten ben küçük duruyorum annesi demis ki oğlum bu kız çok küçük değil mi😂
bence bu bir sorun değil. annem de babamdan bir yaş büyük ve sevgi saygı çerçevesi içinde 23 senedir evlilik yürütüyorlar. böyle şeylere takılmayı bırakmamız gerektiğini düşünüyorum ben.
Hiçte sorun değil benden 2 yaş büyük sevgilim zevkten uçuruyorum resmen
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bence çok büyük sorun değil ama benim pek hoşlanmadığım 20-30 yaş fark olan ilişkiler. Geçmişte birbirlerini tanımıyorlarsa yani eskiden gelen bir hoşlantı yoksa biraz mantıksız geliyor bana.
Merhaba.
Bunların hepsi evrimsel gerçeklere dayanan ama artık günümüzde hiçbir geçerliliği kalmamış, mantığa ve kalbe aykırı şartlandırmalardır.
İstatiksel olarak baktığınızda, evet, ilişkilerde erkek yaşça daha büyüktür. Bunun sebebi yüz binlerce yıl evvelki atalarımızın davranışlarından gelir. O dönemde çiftleşme, kazanılan bir haktı ve uğruna dövüşerek gücün ispatlanması gereken bir süreç gerektirirdi. Aynı durumun hâlâ birçok hayvan türünde geçerli olduğu gibi.
Tabii bunun sonucunda yaşça büyük erkeklerin kas yapılarının gençlere göre daha gelişmiş olması beraberinde rekabet üstünlüğünü getiriyordu. Dişilerin doğurganlığa eriştikleri yaşların erkeklere göre daha erken olması da yine tarihsel süreçte ilişkilerde erkekler lehine yaş farkını destekler nitelikte gelişmiştir.
Ama artık günümüzde bunların hiçbir geçerliliği kalmamıştır. Eski dönemlerde hayatta kalma ve soyun devamını sağlayan bu tip stratejilerin anlamsızlığı aşikârdır.
Günümüzde sağlıklı bir ilişkinin temelinde yaş uyuşmasından ziyade akılların ve daha da önemlisi kalplerin uyuşması tek gerekli şarttır kanımca.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.
🙏🙏
hocam çok güzel bir konuya parmak soktunuz tebrikler...