siz öpüşür müsünüz?

Herşeyin bir yeri ve zamanı vardır. Yer ve zaman algısını ortadan kaldırmaya gerek yok eğer bir şey ayıpsa o ayıptır.
İnsanların özel hayatı olmalı , eğer bu özel olanları ortaya çıkarırsak yarın benim niye özelim yok diye ağlamaya kalkmasın kimse , bugün buna normal bakarsın yarın sokaklar Amsterdam'daki Red light sokağa döner.
Bazı ufak masum hareketler topluma ön ayak olur ve saklı duyguları ortaya çıkarırlar. Bizler insanız kendimizi diğer tür canlılardan farklı yapan düşünme yetisini kullanarak hareket etmeliyiz.
Sokağına göre değişir. Ama tabi pek uygun olmadığını söyleyebilirim. Geçen yıl salgından önce iki üniversiteli ayakta yiyişiyorlardı. Çağırdık okulun çıkış saatiydi. Uygun olmadığını söylemek için. Oğlan özür diledi hatasını kabul etti. Kız ise yanlış bir şey olmadığını abarttığımızı söyledi ısrarla. Tabi sonra anlattık ettik. Ama şaşırdık tabi.
corona var herkeste maske var bu imkansız
ama bunlar bitince sevgilim yanımdaysa öpesim gelirse
ufak bir buse alabilirim dudağından ama
öyle uzun şehvetli öpücüklere gerek yok sokakta. yani
Gayet normal
Bu ülkede Sokak ortasında kadın dayak yerken susan ama sevgilisiyle öpüştüğü için millete ahlaksız diyebilecek kadar kanı bozuk insan var
Cevap
79Cevap
Olmayaninda cani ister kul hakkina girmeyelim durduk yere😄
Çok kalabalık ortamlarda ayıp bence
Toplum ahlakı buna izin vermez gadası. Kendini ve ailesini bilen biride böyle birşey yapmaz.
Sokak ortasında öpüşmek doğru bişey değil. Ailelerin ve çocuklarında bulunabileceği bir alanda edep dışı bir görüntü bu. Tenha da olmalıKendi çocukları böyle bir şey görse anne bunlar ne yapıyor dese ne diyebileceklerini düşünsün herkes. Avrupa da aile kavramı bitmiş. Kedi yavruları gibi sokağa birakiliyorlar 18 yaşına geldiler mi ayrı ev şartı koşuyor öz aileleri... Edepte kalmamış ahlakta Ah ülkem ah toprağına suyuna Kurban olayım.
Burası Türkiye. Bizim "Toplumsal ahlak kurallarımız vardır".
Bizde bir kadını sokak ortasında dövebilirsin, saçlarından tutup yerlerde sürükleyebilirsin. Bir kadını yerde paspas gibi çiğneyebilir, 30 yerinden bıçaklayabilir, hatta boğazını kesebilirsin. Bir kadını kurşun yağmuruna tutabilir, beynini yollara saçabilirsin. Bir kadının yüzüne asit atıp hayatını karartabilir, mahkemeye takım elbise ve kravatla çıkıp "İyi hail indirimi" alabilirsin.
Ama bir kadını öpemezsin. Bu bizim "Toplumsal ahlak kurallarımıza aykırıdır".
Sokak ortasında birini öldürmek ayıp değil, öpüşmek mi ayıp? Rahatsız olan bakmasın...
orada çocuk olabilir ve ilerleyen zamanlarda seni taklit edebilir anne babanın öğretisinin dışına çıkmış olur o zaman ve buda bireyin aile içi problemlerine neden olur.
Anne Babalar çocuklarına bir takım bilgiler sunar aynı şeyi toplumda yapar fakat çocuğun neyi seçeceğini belirleyen faktörler vardır bunu anne babayla ilgisi yoktur, kimse çocuğuna git bir kadını öldür git birine tecavüz et git şunu bunu yap diye öğretiler sunmuyor fakat insanlar büyüdüğü vakit bu tür şeyler yapıyorlar burada bu davranışlara sebep olan toplumdur ve çevredir (arkadaş çevresi).
Kim oldurmek ayip degil diyor mk
Ne diyon ya nerde yaşıyon aw
@toxics Aslında gayet anlamlı ve güzel bir görüş yapmışsınız, tabii ülkemiz insanı şaşırtmıyor.
Merhaba,
Sevdiğin değer verdiğin insanı çarşıya pazara sermek istemez insan. Bana kalırsa ulu orta yapılacak şey değildir bu. İnsanın özeli, hayatınızdaki kıymetlisini başkalarının gözünden böyle görünmesini istemez onurlu insan.
Yaşanacak bir şey varsa yaşanır, lakin bu ulu orta olmamalı.
Tenha ortam varsa ise öyle olur ulu orta yapmam
Türkiye'de sevgilinin dudaklarına löp diye yapışamazsın, hoopp aile var, edep yahu, evinize gidin ulan diye serzenişte bulunan şok fazla insan olur. Ben şahsen öyle sırnaş dolaş gezen tipleri sevmiyorum, özel bir ortam da baş başa, diz dize pekâlâ insnaların gözüne batmadan öpüşülebilinir
Kolumu atarım yanağından ıstırırım yani ayıpsa da ayıp benana.
başkası yaparsa benim için normal, yargılamam bakmadan geçerim..
ama kendi adıma mahrem anlayışım var..
mahremimi ortalık yerde paylaşmam..
Hele ki günümüz Türkiyesinde, herkesin içinde öpüşürsek, ben çapkın, kız arkadaşım / eşim kötü kadın olur.. Buna asla ve asla izin vermem..
Ben hiç öpüşmemiş ve asla öpüşmeyecek bir adam olarak öpüşmesin ayıp dersem kendi öpüşemiyor milleti engellemeye çalışıyor diyecekler ben öpüşsünler desem ahlaksız adam milleti azdırıyor diyecekler. Herkes bildiği gibi yapsın. Benim küfür yemediğim ihtimal hangisiyse o olsun.
Rezalet, hayvan mısın da cinsel şeyleri ulu orta yaşamayı normal görüyorsun. Bunu yapan erkeğin ne olduğu belli zaten de kadının kendini düşünmemesi garip. Sonra kadın neden cinsel obje. Bunlar gibiler yüzünden. Utanma denilen duyguyu kayıp edince böyle olması normal.
Aynen öyle. Onları da kenardan izleyenler kadını kafasında soyuyor işini kafada bıtırıyo zaten, al sana kadını cinsel obje yapmanın ve gavatlığın b versiyonu.
Evet ayıp. Toplum içinde; aileler, çocuklar vs var. Ki çocuklar her şeye merak dönemindeler. Bu davranışları görüp de buna merak salmasınlar. Aileler de bunları çocuklarına izah etmek zorunda kalmasınlar. Özel, özelde kalsın.
Ayıp değil ama görünce canımız çekiyor. Olan var olmayan var. Ben bu sebeple sokak ortasında sevgilimi öpmem.
Ayıp tabiki ve de gereksiz. ama o an içinden gelmiştir dudaktan bir buse kondurmak sorun olmaz yine de çok kalabalıkta olmamalı, dikkat çekmemeli
Sokak ortasında uygun değil milletin sevgilimle öpüşürken görmesi kadar saçma Bişi olamaz bizim örf adetlerimiz var unutmayalım herşeyi sokağa dökmek zorunda değiliz.
Madem sevgilin var git kendi özel alanında istediğin kadar seviş. Buna maruz kalmak zorunda olmayan birçok insan var. Bekarlar var, çoluk çocuk var, yanında annesi babası olan var, kötü bir gün geçirmiş olan var, hormon bozuklugu olan insanlar da olabilir, terbiyesizlik yapmayın ortalıkta, gizliden ne bok yiyosanız yiyin.
Edep, erkan yol nerde kaldı yeğen
https://www.youtube.com/embed/btVJKMyDkdcHerkesin özeli var herjes özelini kapalı ortamlarda insanlardan uzak yerlerde yapsın
Ayip degil ama sart mi yani ozel olan birseyi herkesin gozune sokmaya gerek yok
Ahlaki değerler açısından normal durum değil ve tavsip edilmez. Bunu yapmaya çalışan gösteri amaçlı yapar. Tabi bunların yeri sirk olabilir.
Herkesin ayıbı kendine.
Sevgilim dediğim kişi bunu düşünmüyorsa aklımda binlerce soru işareti olur.
Ayıp. Ayıp değil diyen yaw he ve sevgilisine mutfaktaki sarı bez kadar değer veriyordur
Sokak ortasında öpüşmek doğru değil. zamanla gören insanlar daha ileriye gider
Normalde ayıp değil ama çocuklar falan olduğu için yakışık almaz
Gereksiz ve ergence bakin benim sevgilim var der gibi🙃
Bu sokak ortasında öpen yarın sokak ortasında sikmeye çalışır
ben öpüşmem, öpüşenler için bunun bir anlamı bir mesajı olmalı, onu anlamak lazım.
Yok ya neden ayıp olsun ki. Hatta sevişmek de ayıp olmaz. Şey... Ayıp neydi ya?
Pek hoşuma gitmez ama ağzımi açip da bir laf etmem. Göz hapsine almam onları.
Cesaretli sevgilim olduktan sonra problem yok öperim
en yakın arkadaşımla öpüşüyorum ayıp değil. rahatsız olan bakmasın
Herşeyin bir yeri bir zamanı vardır.
Ama caktirmadan olabilir :)
Yabancı ülkede ayıp değil ama türkiye de normal bulunmuyor.
Sokak ortasında taciz edip öldürenler utanmıyorda ben öpüşürken mi utanıcam? Rahatsız olan bakmasın.
Genellikle kalabalığın az olduğu saatlerde öperim bakarız etrafımıza şap diye öperim olur biter :D
Tenha yerlerde olmasi gerekir kalabalik ortamlarda yanlis buluyorum
Hayır, öpüşülmemeli başkası yapıyor diye bizimde öpüşeceğimiz anlamına gelmiyor, eğer anne babanın yanında öpüşebiliyorsan sorun olmaz o zaman sokak ortasında öpüşmek
pardon düzeltiyorum sorun olur orada bir çocuk örnek alabilir bu davranışı ve bu büyüdüğü vakit bu davranışı tekrar edebilir, ailenin etik olmayan kurallarına aykırı olabilir bu davranış
hangi sokak bu? ülkeye bölgeye mahalleye göre değişir, mikanosta çıplak güneşlenirken mahallede el ele gezmek ayıp karşılanır..
Yanlış inanışlara sapmamak lazım. Her şeyi serbest görmek batıla hizmettir. Edep var akıl var.
Bilemedim şimdi, ama ayıp olan sokakta olması olmaz bence, öpüşeceksen nerde olsun fakretmez. ayıbın yolu kayıp
Ülkemizde bu durum ayıp karşılanır ve halk bu durumu polise şikayet eder. Bu durumda bu konu ile ilgili bizim ne düşündüğümüzün pek bir önemi yok
Bence ayıp. Milletin gözüne sokmaya gerek yok
Otobüslerde parklarda yiyişenlerle dolu ortalık. Özel şeyler ulu orta yapılmamalı
Daha tenha yerde canım kaynarsa öperim , yoksa öyle kalabalık yerde yapıp o kötü bakışlara maruz kalmak istemem (türbanlıyım ve benim yüzümden laf edilsin istemem hiçbir gruba )
hoş değil bence. yani öpmek falan olurda öyle öpüşmek yiyişmek falan hoş olmaz
Hayır değil bunu ayıplayan ların bunlara alışması gerekmektedir
Biz kültürümüzde olmadığı için aşırı dikkat çekiyor gereksiz bir eylem oluyor o yüzden de.
Bence gizli yaşanmalı.. sonuçta sokakta çocuklar var teyzeler var dedeler var.. hoşlanmayan insanlar olur.
Herşey yerinde iyidir. Kültürümüze ve ahlak degerlerimize gore hareket etmek gibi güzeli var mi. Medenilik adi altında her halti işleyip durmayın artık. Asıl yobazlık bu bence.
Toplum yapısına göre değişir. maalesef bizim kültürümüzde böyle şeyler yadırganabiliyor. özellikle kursal kesimlerde.
Bi an tatlı gelir bi hareketi bakışı dayanamam öperim o da öpünce accık öpüşme olur ama fazlasini sevmem dışarda
Doğru bulmuyorum. Sonuçta rahatsız olacak insanlarda var onları da böyle şeylere maruz bırakmamak gerek.
medeni ülkede normal, türkiye gibi geri kalmış toplumlarda lokasyona bağlı olarak normal karşılanmayabiliyor.
hiç gerek böyle şeylere
insanın özeli kendinde saklı olmalı
Gönül kime ne diyebilmek isterdi. Kadıköyde, beşiktaşta sırıtmaz ama bağcılarda sallandırırlar.
Bence yanlış. Biz öpüşürken başka erkeklerin benim sevgilimi öyle görmesini bile kıskanırım.
Hayir , başka şey de olmali sokakta, maalesef olmuyor şimdilik
Ayıp değil diyenlerin anasını bacısını sokakta öpüşürken görmesi dileğiyle ajaja
french kiss yapacak kadar abartmamak şartıyla bence öpebilir sorun yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?