Arkadaşlar şimdi bu dünyada birine aşık oluyoruz mesela 3 ay boyunca dünyanın en mutlu insanı oluyoruz sonra sıradanlaşıyor monotonlaşıyor ona karşı ilgimiz kalmıyor sıkılıyoruz.. cennette aşk olacak mı her gün tekrarlanan hic sıkılmayacagimiz bir şekilde yoksa öyle bir durum söz konusu değil mi. Ben hiç ask yaşayamadım bu yüzden soruyorum var mıdır diğer dünyada
Cennette sonsuz aşk vardır kardeşim, oraya giren kişi bu dünyada hiç evlenmemiş olan nice insanlar olacak şehitler vs onlardan kimi istiyorsan onunla evleneceksin, orada sonsuz zevk var, sıkılma yok, usanma yok, kin yok, nefret yok, kıskanmak yok, bu duyguların hepsi cennete girmeden önce sökülüp alınacaktır, cennetin en büyük zevki de, her cuma günü Allahı göreceksin. Daha söylenecek çok şey var ama soruna cevap için bunlar yeter diyorum.
2
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Anladım.. ben sanirim biraz nefsani düşünüyorum. Yani hani böyle flört zamanı tatli kıskançlıklar falan olur ya sahiplenme duygusu ondan bahsetmiştim aslında böyle bir sey olur mu ki diye
Anladım, hayır malesef dünyadaki gibi o dediğin bazı özellikle olmayacak, Bu soruyu yanlış yerde sormuşunuz, burada ne kadar İslam düşmanı varsa hemen içtiğin suyun içine bir idrar damlası gibi damlamışlar.
Onlari umursamıyorum zaten ama sorabilecegim başka bir yerde yoktu maalesef.. Evlilik bana biraz garip geliyor yani bilmiyorum sanki mutsuzluk gibi hissediyorum
Evet çok haklısın olgunlaşmak farkli bi konu daha 18 yasindayim yani genel baktığımda hic gerçekten dert ettiğim bir konu olmadı sanırım bu yüzden bunu düşünüyorum. Pişmiş zorluk çekmiş bi insanin bu tarz konularla uğraştığını da düşünmüyorum zaten ama yine de merak ya. Aşk güzel bir şey sonuçta zina yapmadığın sürece
O acı olmasa aşk kimseye güzel gelmez bak inan bana :D millet tatlının yanında acı da yemeyi seviyor buna bende dahil çok psikopatca.. neyse insallah aşk vardır o zaman ne diyim..
Cennete gidip gelen biri olmadığı için, garanti bir şey söylemek mümkün değil.. Ama çoğu inanca göre cennet, iyilerin olduğu, dileklerin gerçekleştiği bir yer... Aşk da olabilir, güzel şeyler de olabilir...
Yanlış düşünüyorsunuz... Örnek vermem gerekirse; sen nasıl yaşadığın ülkenin kanunlarından dışarıya çıktığında cezalandırılıyorsan, Allah'ın kurallarından da dışarı çıktığında cezalandırılırsın... Yaradan kurallarını söylemiş, yapıp yapmamayı, inanıp inanmamayı kişinin kendi öz iradesine bırakmış... Kişi bunu bildiği halde yanlışa düşüyorsa, faşist olan din değil kendisidir...
O mahşer günü öyle ama o beden güzelleştirlecek yani cennet için konuşuyorum, insani fonksiyonlar olmayacak yani demek istediğim şu, dünyada üremek için insan beğenir hoş bulur aşık olur, yaşamak için yemek yemek su içmek zoundadır vs. ama o mahşerden sonra zaten ölüm olmayacağı için aşk ya da açlık olmaz, hoşnutluk gibi en temel acı gibi duyular olur
Yok öyle değil mesela cennette suret çarşısı varmis hadislerde söyleniyor. Orda kisi beğendiği yuzu güzelliği hicbir ücret ödemeden kendine alabilecekmis yani tamamen insan olarak girecegiz
Aslında bakarsan aşk cok kısa bir duygu dogru kişiden ziyade.. daha sonrası sorumluluk cocuk vs zaten aşk bitiyor. Bu yüzden sordum bitmeyen bir aşk var mı. Aşk varsa zaten bitmez cennette yani orda her sey sonsuz da aşk var midir bilinmez bir nevi flört gibi
Evet aşk ulaşamamaktan oluyor zaten herşeyi elde edince bu sefer sıkılma ya da yeni heyecanlar arama oluyor. Sen bu dünya da saygıyı sevgiyi bulda öbğr dünya da aşk başka şeylere