Erkek tarafı nişanda altın zincir, bileklik ve saat istedi. Bu ne demek boyle bir âdet mi var?

Ben onlardan hicbir şey istemedim. Ne bilezik ne altin. Sadece bir alyans yeter dedim maddiyatci bir insan degilim cok sukur bunca zaman yokluk cektirmedi babam bize okudum kendi parami kazandim. Dedigim gibide yaptilar söz takarken alyans geldi. Sözlüm evlenme teklifi de etmedi bana zaten aradı bir gun haftasonu seni istemeye geliyoruz dedi bu kadar. Onemsemedim bende zaten ciddi dusunuyorduk. Neyse şimdi Nisan yapilacak. Ben bir organizasyon istemedim sadelikten yanayim ama onlarda tamam dedi sonra ablasi aradi beni bizim sartlarimiz var damada altin zincir, bileklik bir de gümüş saat istiyorlarmis. Sasirdik tabii cunku nisani âdet üzerine biz yaptik, erkek tarafinin bohçasını biz düzdük, hatta benim evimin esyalarinin yarisini da babam aldi. Salakmiyiz biz yani paramiz var ödüyoruz sesimiz cikmiyor kibarlik insanlik edelim diyoruz aptal yerine konuyoruz resmen. Hayir zoruma giden istemeleri degil. Biz bu yaptiklarimizin bir kere lafini etmedik beni arayip sartimiz var nisanda bunlari takacaksiniz diyolar. Yemin ederim kan beynime sicradi. Siz ne yapardiniz?
Erkek tarafı nişanda altın zincir, bileklik ve saat istedi. Bu ne demek boyle bir âdet mi var?