3-5 yıl hatta bazen daha uzun birliktelik sonrası ayrılan ve hemen yenisini bulup 1 yıla kadar evlenen çok fazla insan var. Sizce bu doğru insanı bulmalarından mı kaynaklanıyor? Evleneyim kurtulayım mı diyorlar? Çözemiyorum ben bu durumu. 😕
Uzun ilişkiden çıkıp hemen başkasıyla evlenen insanların amacı nedir?
(Uzun bir yazı olacak konu onu gerektiriyor, birde hem kendi fikrim hemde yorum analiz yapıp bu yazıyı yazıyorum) Şimduk kafanı daha çok karıştıra bilirim hehehe🤣
Büyük bir oran ile yanlış tercihler sonucunda bu boşanma olmuş olabilir.(Benim bu konu ile ilgili yorumum var eğer okumak istersen linkte EierkekGörüşün'de bula bilirsin (Reklam yaptığıma göre konuya geri dönüyorum) Reklam 😀
Zaman içerisinde duygular körelmiştir.
Erkeler dikkat farklı yere kaya biliyor hanımefendiler elinde tutmayı bilmiyor da ola bilir.(Tam tersi de)
Saçma gele bilir test sürüsüne de çıkmış ola bilur edit: James Eugene Carrey
Unutmak için evlenmiş oluna bilir veyahut direkmen evlenmek içinde ola bilir yaşım geçiyor diye ola bilir insanları anlamak çok zor daha çok açıklamada ola bilir aklıma gelen bunlar ama ilk başta yazdığım bana göre %90+ kapsar
video linki hatalı gitmiş KizlarSoruyor yemin ederim kodlaya nı bulup döner bıçağı ile... ilgili yer 2.57 @ta00ta Nedenini bilmiyorum ama kendimi insanlara anlamaya adamış diye bilirim hâlâ cevap bulamadım kendilerine benzemiyor diye başkasını dışlayan gördüm (Dış kabuğu geçtim içi insana insan olduğu için değer veriyor ama diğer insanlar yapmadığından bu şahıs dışlanıyor) Dünyanın sonu bizim yüzümüzden gelecek kendi kendimize yaptıklarımızdan dolayı ben bile huyumu suyumu bilmeme rağmen acep ileride değişir miyim evlenince iyi baba eş olur muyum kötü davranır mıyım sorusunu düşüyorum halbuki çok uysal sakin sevecenim (talipleri beklerim 😄kendimi övmede tamam 😁) Yani senin ve benim dediğim gibi İnsanları anlamak çok zor hatta sırf merakımdan insanları anlam sanatı kitabını da alacaktım üşendim (okumaya)
Öncelikle sorunun içeriği açısından kimseyi suçlamak değil niyetim, bunu belirtmek isterim. Fakat şöyle bir durum var ki, çoğu ilişki bitiren ve arkasından hemen yeni birini hayatına dahil eden insan ilişki içinde bir şekilde o mevzu olan ikinci insanla bir bağı ve iletişimi olmuş oluyor. Yani demem o ki ilişkisi varken diğer insanla ya dostluğu ya da muallakta bırakan bir süreç (iletişim) içinde olmuş oluyor. Dolayısı ile biten bir ilişki ardından hemen hayata dahil ediliyor.
Diğer taraftan da ele alırsak, içindeki durumdan yeni bir evlilik veya ilişki kurunca çıkmış sayıyor ve büyük çoğunluğu hüsran oluyor. Ama kurtulmak ama duygusal açlık çektiklerinden ve bunu hayatlarına henüz hazır olmadan diğer bir ilişki içine girebiliyorlar.
Bence yoruluyorlar ilişki konusundan. Karşılarına bir fırsat çıktığında da fazla didiklemeden, eşelemeden kabul edilebilir biriyse uzatmadan evlilik yoluna adım atıyorlar.
Çoğu saçmalığı uzun ilişkisinde deneyimlediği için artık bunlara bir sünger çekiyor. Daha huzurlu, sakin sularda yol almaya çalışıyorlar. Ne kadar mutlu oluyorlar orası tartışılır tabi.
Doğru insan bu kadar kolay bulunamaz bence. Şu sebepten olabilir. İyisini bulana kadar elindeki ile idare ederler, iyisini bulunca da elindekini bırakıp iyisi ile evlenirler.
Bazıları unutmak için bazıları yedekte tuttukları için evlenirler.
Sizinle sevişen bir insanın aslında kiminle savaştığını bilemezsiniz. Sizi öperken kimi öldürmeye çalıştığını, sizi severken kimden nefret ettiğini tahmin bile edemezsiniz. Çünkü her aşk diğerinin intikamıdır aslında..
Hayat seni, sevmediğinle seviştirir, sevdiğinle savaştırır… Kalbinin sahibi ile değil, mecburiyetin izniyle evlenirsin… Gönlünün hayır dediğine evet der dilin. Ömrünün geri kalanını, aynı evde, aynı odada, aynı masada, aynı yatakta, ama sana dünyalar kadar uzak olan biriyle yaşarsın… Kalbini kürtaj ettirmiş bir mahkum gibi, dolanır durursun kendi içinde… Etrafın “elalem ne der” telleri ile çevrilmiştir… Kendi hayatını uzaktan seyreden, mutsuz biri olursun zamanla… Ve kimse seni duymaz sen kaderine bağırırken… Gözün gibi baktığın tenin, ve herkesten sakındığın gözlerin, acımasızca yağmalanır her gece…. Sular yıkamaz gözyaşın olmadan üzerine sinen kiri… Çünkü, insan ait olmadığı insanın yatağında sürgündedir, ve ait olmadığı insanın hayatında rehindir..
Aslında böyle tanıdığım abilerim ve ablalarım var. Ayrıldıklarında başta kötü olup önlerine gelen ilk kişiyle evlenmeleri özellikle kendilerine saygısızlık diye düşünüyorum. Ayrılsan bile arada ki bağların koptuğuna inanmıyorum. Hem ilişkiye hem sevgiye ihanet etmenin anlamı yok. Duygusal açıdan güçsüz insanların başvurduğu yöntem gibi.
boşluga dusup anı kararlar vermek.. ayrıca yenı bır ılıskıye baslarken eskısı kadar samımı olmaya gececek surenın cok yorucu olması ve bazen karsındakı ınsanı kaybetmek.. bunun en garantı yolu en hızlı sekılde olayı cıddılestırmek.. bu hataya bende dustum.. 4 senelık ılıskıden sonra basladıgın her förtte o samımıyetı arıyorsun hızlı bır sekılde ama olmuyor sonra kaybedıyorsun ee evlenmekte oyle kolay sey degıl benım gozumde..
Demek ki o uzun ilişkisi olan insanla öylesine gönül eğlendirmiş derim ben. Onca seneni veriyorsun ayrılıyorsun ertesi gün başka biriyle evleniyorsun hadi lan yerim böyle aşkı 😅 sorsan uzun ilişkisindeki insanı çok seviyorum der öyleleri üfürekten teyyare
Bende uzun ilişkiden çıktım çıkalı 1 yıl oluyor ama öyle bişi olmadı olanlar da nasip işi bence öyle denk geliyor bide yıllarca oyalanınca karşı taraftan evlenmek isteyen evliliğe hazır birini bulmuşken evleniyorlar diye düşünüyorum.
Bir ömür başkasını düşünerek öpüp koklayacak birini... 1-) kendine yapacağı işkence mi? 2-) haberi olmasa bile eşini bir başkasını düşünürek öpmesi en büyük ihanet değil mi?
Yaptığının farkında olsa önce Kendi için yapmaz zaten...
Bunu genelde bizim kızlar yapıyor. Etrafta tek kalınca bir kız ve kendi çıkarlarını düşündüğü için hemen oradan dürüst bir erkek bulma vs vs sonra yapışıp hemen evlilik. Bunun amacı çıkar başka bir şey değil.
Herkesin doğru kavramı başka başkasına doğru gelen bize yanlış gelebilir ama herkesin kendi hayatı sonuçta bir şey diyemem. Belki arayış içinde olma belki kendine göre iyi anlaştığı kişiyi bulduğunu düşünmesi net olarak bilemeyiz 🙃
Bazen uzun sürede göremediğini 5 dakikalık bir dinginlikte farkedenler var. Evlendikten sonra da arkasında kalana bakıp verilmiş sadakam varmış diyenlerde çogunlukta goruyoruz cevremizde.
İki amacı vardır; 1- Sevgilisini evlenene kadar kullanmıştır. 2- Uzun ilişki sonrası ayrılık büyük acı verdiği için bir an önce unutmak amacıyla evlenmek istemiştir.