Dünyada sevdiğim biri var diyelim ki bana nasip olmadı evlenmedim yani bana onunla evlenmek nasip olmadı ama o bir başkasıyla evlendi ama ben de hâlâ onu seviyorum ve ben bir gün öldüm ve cennete girdim ben yine cennette ahirette o sevdiğim insanla birlikte olabilecek miyim ama bütün bunların hepsi örnek önemli olan soru
Çünkü öyle bir hadis varya herkes cennette ahirette sevdiğine kavuşacak diye peki durumumuz sorudaki gibiyse ne olucak olur
Çünkü öyle bir hadis varya herkes cennette ahirette sevdiğine kavuşacak diye peki durumumuz sorudaki gibiyse ne olucak olur
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
insam sevdiğiyle olurmuş
İyi de onun bi başka seveni ya da sevdiği de olursa diyorum
öbür dünyanın nimetleri
burdaki gibi değill
Tamam da diyelim ki ben ve sevdiğim kişi ve onunda sevdiği ya da seveni üçümüz cennettelik olduk eee işler karıştı
Yani demek istediğim cennette de herkes sevdigiyle yani iki kişiyle yapılan evlilikler olucak ama biz nolucaz yani ben sevdiğim kişi bide onun seveni ya da sevdiği hiç komik değil ama üçlü evlilik mi yapicaz Sevgi iki kişiliktir biz üçlümu yasicaz
oranın kanunlarını bilemezsin
ama imanlı gitmek güzell olurdı
Kitapta herkes istediği. Bey ya da hanımla evlencek olucak yazıyormuş
ben kısmet diyorum..
herşey mümkün
İnsan cennette ahirette sevdiğine kavuşacakmis ama insan nasip değilse sevdiği kişi cennette de üzülcek mi sonuçta o kişiyi bana sevdiren de Allah
Bi daha niye o kişiyi bana nasıp etmeden ahirette de hasret bıraksın beni sevdiğim insana karşı niye Allah kulunu heleki sevdiği kulunu durup dururken üzsün tövbe haşa
bizim işimiz öbür dünyaua kaldı
ben ewliyim ama
yaşkaç
Teşekkürler yazmicam herşey için teşekkürler
neye sinir oldun
Allah bilir. Karşılıklı sevgi varsa bence.
sevgiğin kişi evli olduğu kişi ile birlikte olur
İyide cennette üzüntü yok o zaman ben napicam sonuçta o kişiyi ben dünyada gördüm sevdim bunu da Allah nasip ettirdi yanı tövbe haşa Allah beni sırf ceza çekeyim üzüleyim birini seveyim ama o kişi de başkasını sevsin bende onun sevgisiyle geberim diye mi tövbe haşa Allah kötü mü durup dururken kuluna niye üzüntü versin
öbür dünya ile bu dünya aynı değil kardeşim, bu dünyada kim ile evliysen öbür dünyada onunla birlikte olursun, sende yeni birisiyle tanışmış ve şuanki sevdiğin kişiyi hiç tanımamış olursun, adı üstünde öbür dünya, yeni hayat
Anlatamadim galiba
Diyelim ki ben o insanı unutamadım sevdim ölene kadar sonuçta bunu bana yaşatacak hissetiricek de Allah
Doğru muyum neyse devam ediyorum
Ben birini sevdim ama nasip olmadı öyle ya da böyle nasip olmadı ama o insan evlendi
Ve ben hic evlenmedim
Ve ben cennetlik oldum yine ona kavuşabilecek miyim
Yani sonuç olarak şu kesin herşeyi Allah nasıp ediyor bütün duyguları Allah yaşatıyor adı üstünde ezeli ve ebedî kaderden birtek Allah haberdar birtek Allah bilir
Oyuzden Allah kulunu cennete uzerek zorla bir başkasıyla evlendirirmi bunu böyle bir şeyi nasip ettirir mi tövbe haşa Allah hiç üzer mi tamam Allah neyi dilerse isterse onu nasip eder ama kulunu heleki sevdiği kulusunu hiç üzer mi tövbe haşa
ben doğru anlattığımı düşünüyorum ama tekrar diyeyim, sevdiğin adamın sevdiği var ve o kişiyle evli, sen ise onu seviyorsun ama onunla evli değilsin? bu dünyada kim ile '' evli '' isen öbür dünyada da onunla evli olursun ve yeni bir hayata başlayacaksın. ailen, arkadaşların hepsi yeni kişiler olucak ve başka birisini seviceksin, sevdiğin kişi ise evli olduğu kişiyle olacak. Allah kullarına üzüleceği dertler de verir, hayat bu sadece mutluluktan ve bizim istediğimiz şeylerden ibaret değil
Hayır yanlış anladın
Ben öbür dünyadan bahsediyorum
Ve çok büyük yanlış konusuyosun
Allah adaletlidir dilediği kuluna dilediğini yapar ama sevdiği kulunu ya da herhangi bir kulusunu sırf o kul üzülsün diye yani nedensiz tövbe haşa Allah kötü kalpli olduğu için kulusunu üzmez tövbe haşa Allah kötü kalpli değil
Ve bildiğin yanlış yani şöyle insanlar yine kimle eş ise orada da olucak ama orda evli olup ta istemediği insanla olmicak herkes istediği sevdiği insanla olucak sevenler kavusucak kitapta böyle yazıyormuş
Zaten benim sorum bu değildi neyse herşey için teşekkürler
sen beni anlamadın kardeşim ne diyeyim sana çok merak ediyorsan din hocalarına sor veya internetten detaylı araştır
Teşekkürler anladım da ben anlatamadım teşekkürler