Saçlarda günlük olarak 100-150 tel dökülmesi uzmanlar tarafından normal karşılanıyor. Bunun çok üzerinde saç dökülmesi bir problemdir ve tedavi edilmesi gerekir. Saç mezoterapisi de son zamanlarda saçları hızlıca uzatmak, sağlıklı bir görünüme kavuşmak ve dökülmeyi engellemek için tercih ediliyor. Peki saç mezoterapisi işe yarıyor mu?
Saç mezoterapisi nedir?
Saç mezoterapisi nedir?
Saç mezoterapisi saçların ihtiyaç duyduğu mineral, aminoasit ve vitamin gibi maddelerin enjeksiyon yardımıyla saç derisine uygulanmasıdır. Bu uygulama sayesinde saç kökleri beslenir, saçlar daha sağlıklı hale gelir. Kıl köklerini uyardığı için yeni saç oluşumu gözlemlenebilir, bu sebeple saç mezoterapisi kellik tedavisinde de kullanılmaktadır.
Saç mezoterapisi nasıl uygulanır?
Saç mezoterapisi nasıl uygulanır?
Saç köklerinin ihtiyaç duyduğu maddeler saç derisine enjeksiyon yardımıyla uygulanır. Uygulama sırasında küçük iğneler kullanıldığı için çok fazla acı hissedilmez ancak isteğe bağlı olarak anestezik spreylerle de bunun önüne geçilebiliyor. Saç mezoterapisi uygulamasında köklere enjekte edilen maddeler kan dolaşımını hızlandırır, saç köklerini besler ve saçların daha güçlü olmasını sağlar.
Saç mezoterapisi işe yarıyor mu?
Saç mezoterapisi işe yarıyor mu?
Saç mezoterapisi uygulaması saçların durumuna, ihtiyacına göre 3-10 seans arasında sürebiliyor. İlk uygulamadan sonra etkisini göstermeye başlıyor ve saçlar daha parlak, daha sağlıklı hale geliyor. Saç dökülmesi duruyor, yeni saç oluşumu gözlemlenebiliyor. Saç mezoterapisi etkinliği kanıtlanmış bir uygulamadır. Dolayısıyla saç mezoterapi yaptıranların yorumlarında memnuniyetlerini net olarak gözlemleyebilirsiniz :) Genel olarak saçlarındaki değişimden ve dökülmelerden kurtulmaktan mutlular.
bence yaptirma.. benim de sacim cok dökülüyor, hatta kel kalacagimi falan düsünüyorum. bu nedenle gectigimiz kis mezoterapi yaptirmaya karar verip taninan iyi bir doktora gittim. o doktoru 10 dakika zor dinledim. sadece ne kadar tuttugundan bahsediyordu, indirim yapacakmis falan filan.. ama dökülme duracak mi, sacim cikacak mi gibi önemli seylerin hicbirinden bahsetmiyordu (sormama ragmen)..
eger sac dökülmen, kafa derisinin görünmesini saglamayacak sekildeyse önce bitkisel seyleri dene, hormonlarina baktir, stresi azalt ama bu para tuzagina düsme. ayrica mezoterapi yaptirsan bile altta yatan neden ortadan kaldirilmadigi sürece dökülme devam ediyor..
Benim şaçlar uzun kısayken daha az dökülürdü şimdi kafama her elimi atımı 3 tel falan geliyor banyo olurken çok dükülüyor vs vs fakat bildiğim kadarıylla 100 tel günde normalmiş ...
Benim eşim saçları dökülmeye başlayınca yaptırmıştı. Vitamin enjeksiyonu gibi bir şey yapıyorlar saçları beslemek için. Uzunca süre de etkisini gördük biz. Şimdi tekrar yaptırmayı düşünüyor hatta.
Bu arada konu ile ilgilenenlere önerim Dr. Fulya Tezel. Ankara'da Çukurambar'da kliniği.
Bu türlü tedavi ve önerilerde öncelikle denenmiş ve sonuçlardan % 100 başarı saglanan yöntemler uygulanmalı,bir çok ürün var,insan metabolizması aynı olmadıgından farklı yan etkiler ve sonuçlar görünebilir,kullandıgımız suların kireç oranında ve tuzluluguna baglı olarak saç dökülmesine ve tedavisine etkendir,bu konuyu gözden kaçırmamalıdır,
saç mezoterapisi cok etkili oluyor bende belli aralıklarla yaptırıyorum. Dr. Aynur Hamidova işinin ehli bir doktor hem de dürüst size ne iyi gelecekse onu öneriyor. Bağdat caddesinde nezih bir kliniği var.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
regenlab kitle prp yaptırsana
ama dr çok güvenilir olmalı kanını alıp kit kullanmadan enjekte ederse fayda görmen olası degil
saçın neden dökülüyor önce onu tespit etmen lazım. Bunun için bir doktora görün. Pekçok faktör söz konusu olabilir ve mezoterapi doğru çözüm olmayabilir.