Bana göre 25-30 arası yaşlar gayet ideal. Tabi kişilerin psikolojik olarak kendilerini evliliğe hazır hissetmeleri de gerekiyor. Eğitim, kariyer, iş, güç, psikolojik yönden hazır hissetme bunların hepsini bir arada düşündüğünüzde ideal evlilik yaşı kaç olmalıdır?❤️
Aslında en ideal yaş dediğin gibi 25-30 çünkü doğacak çocukta göz önünde bulundurulmalıdır.
Düşünsene çocuk 10 yaşında sen 45 yani 30-35 yaşları arasında evlenmişsin çocuk 15 yaşına geldiğinde ve kendini keşfetme sürecine girdiğinde sen 50 yaşında olacaksın şimdi şu an ki an içerinde 15 ila 50 yaş arası iletişim sorununu gözlemle ne görüyorsunuz.
Nitelikli bir iletişim var mı sence?
Yok dimi yani 50 yaşında hayatın tüm yorgunluğunu omuzlarında bir Kadın/Erkek o 15 yaşındaki çocuğa ne kadar ilgili olabilir (istisna hariç) ne kadar anlaya bilir ki?
Ama şu da var, Mevcut yaşam şartları, mevcut yaşam şartları ne yazık ki 30 ila 35 yaşları arasında evlenmeyi doğru gösteriyor çünkü şartlar öncesi için ciddi zorluklar çıkarmakta sayısız dağılma ve niteliksiz çocuk yetişme var ama sebebi herkesin ilgisiz olması değil, hayat şartları.
Nasıl mı? Ekonomi Eğitim Sosyal kazanım Sanat kültür Toplum da kendini kanıtlama
Eskisi gibi öyle okul okumak ya da askerlik yapmak yetmiyor aile de ekonomik destek sağlayacak birikimin var ve erken erişme şansın var yok ise kendi başına çabalamak zorundasın ve o çaba günümüz şartlarında 3 yılda elde edilebilir değil.
Bunun üzerine daha çok yazabilirim ama çok sıkıcı gelebilir umutsuzluk verebilir o yüzden bu kadarı bile fazla. Mutlu kal 🌺
Yukarıda parantez içinde "istisna hariç" yazıyor sen onu görme üstelik 38 yaşındayım diyorsun hadi yarın evlenmiş ol, 39 da çocuk sahibi ol çocuk 1 yaşında sen 40 be adam çocuk ergenliğe merhaba derken sen 53 olacaksın. Çocuk 15 sen 55 olacaksın hala bana saçmalama diyorsun Allah aşkına bir çocuğun dedesi yaşında ama babası olacaksın, emin misin benim saçmaladığıma.
Genel olarak kabul gören bazı araştırmalar ve istatistikler doğrultusunda cevap verecek olursak, insanın duygusal olgunlaştığı yaş sınırı 25 kabul ediliyor. Yani bu yaştan önce yapılan evliliklerin genel sağlıksız olduğunu ve daha ileri yaşlarda insanın ne istediğini daha iyi ayırt edecek olgunluğa eriştiği için evlilik kararı alırken daha gerçekçi yaklaşık sergiliyor... Doğru insanı bulduğuna emin olarak herkes evlilik yoluna adım atıyor ama maalesef sadece duyguların etkisini de ve beynin tamamla süreci içinde yapılan bir çok karar yanlış sonuçlar doğurmaya gebe ve doğacak şey genelde de huzursuzluk oluyor...
Selam 🙋🏻♂️ Bence ideal evlilik yaşı diye bir şey yok. 18 yaşında reşit biri olduğu sürece evliliğe kendi rızasıyla başlayabilir. Veya ilerleyen zamanlarda 40-50 yaşında da evlenebilir. Bunun belirli bir yaş zorunluluğu veya şartı yoktur. İdeal evlilik yaşı değil, ideal evlilik için hazır zaman vardır kişi ne zaman hazır hissederse o zaman evlenebilir.
Bence ideal evlilik yaşı diye bir şey olmamalı herkesin hür iradesi kim ne zaman isterse o zaman evlenir. Ama eğer bebek düşünüyorlarsa biraz acele etmeleri gerekiyor. Bu tür insanlar 45-50 yaşından önce evlenmelidirler.
En az 18, ideâl 20 diye düşünüyorum. Benim açımdan 25'ten sonrası olmaz gibi geliyor. Arada çocuk da olacak, geç yaşta anne olmak istemiyorum açıkçası.
“20 yaşında evlenebilirsin. 40 yaşında hala bekar olabilirsin. 18 yaşında okulu bırakabilirsin. 50 yaşında okula başlayabilirsin. Dünyayı gezebilirsin. İstediğini giyebilirsin. İstediğini düşleyebilirsin.
Hayat senin hayatın.”Normal” kriterini belirleyecek olan tek kişi sensin.” Demişler. Altına imzamı atarım
Yaşla ilgisi yok bunun, karakterle ilgisi var, hazır hissetmekle ilgisi var. 20 yaşında olup evliliğin sorumluluğunu taşıyan birey olmuş insanlarda var,40 yaşına geldiği halde sorumsuz kişilerde var. Evlilik herkesin taşıyabileceği, kaldırabileceği bir sorumluluk değil
18 yasında iken okulu bitirip hemen evlenmem gerek demiştim 21 yasından itibaren evlenmeye gayret ettim 26 yaşında evlendim bu günkü aklım olsa 18 yasında evlenirdim bir dakika beklemeye gerek yok kendini bilen insan evlenir
Her yaşta evlenilebilir. Sadece burda kadının çocuk sahibi olması adına doğurganlıgın yoğun oldugu yaşlar tercih edilmeli buda 18- 30 arası denebilir birde yaş farkı en fazla 7 olmalı bence.
En az 25 30 u geçmemesi daha iyi olur çocukları büyüteyim falan derken en geç 30 bence. Ben 25 yaşındayım düzgün birisi denk gelmiyor gerçekten zorlaştı doğru insanı bulmak :(
neden bu toplumun tek derdi evlilik abi ben anlamıyorum. kendinizi geliştirin, dil öğrenin iş kurun, borsa öğrenin. aptal aptal düğünlere, mal mal davetiyelere, eşyalara, çeyiz denen zırvalığa para harcayacağınıza bunları yapın toplum kalkınır