Sevgilim astsubay oldu, halamin kizi benimle konustu ve bunları soyledi. Sizce hakli mi?

Merhaba ben yakinda 26 yaşıma girecegim KPSS calisiyorum 6 yillik bir iliskim var sevgilim kaldırım mühendisliği bolumunden mezun ama maalesef atama yok bu sebepten dolayı da sevgili oldugumuz gunden beri bana hep ben polis olmak istiyorum veya askerde kalmak istiyorum diyordu bende kendisine dedim ki "ben kimsenin yollunu gozleyemem" bu sebepten dolayı da kazandigi polislik sinavlarinida geri tepti ben istemiyorum diye ama simdi sevgilim benden habersiz gizli gizli astsubay sinavlarina girdi ve yaklaşık 1 ay sonra haberim oldu inanin cok sasırdım aglamak geldi icimden. Her neyse yurt disinda yasayan 23 yasinda bir kuzenim var kendisine de anlattım whatsapptan dedim ki "Sanem, Harun astsubay oldu bana söylemeden sınavlara vs girdi dedim. Kendisi de bana "6 yildir berabersiniz ve en basından beri ona dedin ki ben kimsenin yollunu gozleyemem Gizem kusura bakma ama senin onu sevdiğin gibi o seni sevmiyor yani seviyor ama senin kadar degil sen evliliği cok istiyorsun ama eger oda senin gibi isteseydi senin asla istemediğin bisey senin arkandan gizli gizli yapmazdı demek senin kadar ciddiye almıyor bu iliskiyi ya da eskisi gibi ciddiye almıyor, cunku adim kadar eminim ki ailen seni bir askere vermez cunku senin abinde astsubay olmak istedi ama ailecek karşı ciktiniz simdi kalkıp seni bir askere mi verecekler? sen onunla evlensen bile mutlu olmasın ki hamile olunca yanında olmayacak doguma girince yanında olmayacak dogum günleri evlilik yil dönümleri hep yalnız olacaksın evinde yalnız olacaksın yani mutlu olmazsın gibime geliyor yani bilmiyorum isin zor dedi." bende ona dedim ki yok oda beni seviyor vs diyip sohbeti kapattım ama sizce kuzenim söylediklerinde hakli mi?
Sevgilim astsubay oldu, halamin kizi benimle konustu ve bunları soyledi. Sizce hakli mi?