Terazi burcuyum 1 aylık ilişkim var öncesinde 4 senedir tanıyorum ve uzak ilişki. Ben karakter olarak çok güler yüzlü konuşkan hareketli biriyim ama sevgilim akrep burcu tam tersi daha soğuk durgun biri ve aramızda doğru düzgün sohbet edemiyoruz ve ben kendimi sanki bişey yapmışım gibi hissediyorum sürekli kendimi onun gülmesini konuşmasını beklerken buluyorum ve içimde keşke ayrılsak böyle ilişki mi olur konuşamıyoruz hissi uyanıyor ama konu olmadığı soğuk biri olduğu içinde ayrılmak etik gelmiyor sizce ne yapmalıyım ne düşünüyosunuz
Sevgilimle iletişim kuramıyoruz, ne yapmalıyız?

Merhabalar,
İle-ti-şim... Olmazsa olmazımız. İletişim kurabildiğiniz insanla gönül bağınız uzun sürer. Konu ne olursa olsun İletişim sağlıklı olduğu sürece çözüme iyi veya kötü kavuşulur. Ama İletişim yok ise kafanızda sürekli "sanmalar" gelir gider.
Sanmak da insanı ziyan eder. Bu konuyu karşınızdaki insanla konuşmayı ve çözüm odaklı bakmayı deneyin. İlişkilerde yaşanan probleme çözüm odaklı bakılmadığı sürece duygu ve düşüncedeki iniş çıkışlar hiç bitmez. Hal böyle olunca kendinizi çok yorulmuş hissedersiniz. Beyin yorgunluğu insanı hayli yıpratır. Kişilikler birbiriyle çok uyuşmayabilir, elbette.
Ama bir ilişkiyi ayakta tutmak ve gerçekten var olan bir sorunu çözmek istiyorsak özveri mutlaka göstermeliyiz. İlişkilerde sorunlar olur ama çözüm odaklı yaklaşmalılardır çiftler. Öz eleştiri yapabilmelidirler. Empati kurabilmelidirler. Duymaktan ziyade dinlemeyi bilmelidirler. Var olduğunuz ilişkide gerçekten mutlu musunuz, değil misiniz? Bu soruyu kendinize samimiyetle sorun. Karşınızdaki insan sizi gerçekten seviyorsa mücadele yoluna girecektir.
Belki sizin istediğiniz gibi olmayacak ama en azından elinden geleni yapan bir insanı görebilmeniz gerek. Sevgiyle, huzurla kalın.😊
Banada yardımcı olabilir misiniz 🙏
@Csknnn tabiki olurum😊
Aşağı yukarı 2 senelik bir ilişkim var. Ayrıl barış ilişkisiydi bizimki ama. Beni kırar uzer ama sonra pişman olur özür diler. Değişmek için çok sözler verdi ve en ufak tartışmamızda yine tutamadı sözünü. 2 3 haftadır ayrıydık bana sinirlenip resimlerimizi bile yakmış. Ama şimdi çok pişman olduğunu söylüyor bi an önce benimle ciddi yola girmek istiyor. Psikoloğa ve piskiyatriye gitti bugün bu takıntılı ve sinirli halini yenmek için. Erkek arkadaşım daha 21 yaşına yeni girecek aynı yaştayız. Doktor bu yaşlarda daha karakter oturmadığı için böyle olman normal demiş. Beni çok sevdiğini söylüyor ve ben ne yapacağım bilmiyorum. Inanmali miyim?
...
@Csknnn bana instagram adresi üzerinden ulaşabilirsiniz @demet. kolkilic