Neden yuvak uğramasın Evet aile sevgisi bir işin temelinde çok önemli bir rol oynar Bunu asla ve asla bir insan olarak ikimiz Hadi inkar edemez Fakat ben her zaman şuna inanıyorum ki kişi zaman isterse kendini yetiştirebilir benim öyle arkadaşlarımı vardı ki Samimiyetimle söylüyorum ailede mutsuz hiçbir şekilde Sevgi görmüş ama belli bir yerde kariyer yapıp şu an evli ve gerçekten kimsenin mutlu olamadık kadar mutlu yani bundan hiçbir zaman bir kıstas olarak bizim karşımıza çıkmaz için kendisine bağlıdır kişi kendi ne kadar yetiştirirsen ne kadar ileri görürse o kadar daha mutlu ve mesut bir hayat sürer Bu kadar basit
Bu konuda tam tersi etkiler göründüğünü biliyorum. Örneğin babası tarafından ilgisiz büyüyen çocuklar ilerde kendi çocuklarına daha fazla ilgili oluyor ya da daha mutlu bir aile içinde mücadele ediyor. Olabilir netice aynı aileden olsa dahi insanların huyları aynı değildir
Bazı güven sorunları, korkuları olması muhtemel ama aşkın gücü araya girdiğinde her şey iyiye gidebilir fakat tek ihanetle her şey daha kötü olabilir. O insan güçlü biriyse korkamaya gerek yok, atlatır ne varsa.
Mutsuz ailede büyüyen bir insan mutlu bir yuva kurabilir. Fakat bunun için mutsuz olduğunun farkına varması ve o mutsuzluğa nelerin sebep olduğunu bulması gerekir. Bu şekilde kendi kurduğu yuvasında neyi yapıp neyi yapmayacağını çok daha iyi bilir.
Yaani aslında bu kişiye ve bu durumu nasıl değerlendirdiğine bağlı. Mesela mutsuz bir ailede büyüyen A kişisi - ben annemden babamdan böyle gördüm, mutsuz büyüdüm, bunlar bende iz bıraktı ben böyleyim der ve ailesi ona nasıl davrandı ve nasıl yetiştirildi ise öyle bir yuva kurar. Diğer mutsuz bir ailede büyüyen B kişi ise - ben annemden babamdan böyle gördüm AMA çok mutsuz oldum baari ailemi mutlu edeyim onlar gibi olmayayım der ve mutlu bir yuva kurar. Kısacası bu kişiye bağlıdır. Ama insanların %65 i B kişisi gibi düşünerek mutlu bir yuva kurdugu gözlemlenir ve olması gereken de odur bana göre.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
kim bilebilirki.. nasip ve kısmetden ötesi yokki... çatışmanın hatta kavganın bol olduğu bir evde büyümeye çalıştım.. anne ve babamı uzun ömrümün kısacık bir zaman diliminde yan yana hatırlıyorum sonunda kimse başaramadı ve ayrıldılar.. peki hafızamızda neler kaldı? ne gördük ne yaşadıkta bize ne etkisi oldu.. biz böyle yapmayacağız! biz şunu demeyeceğiz biz şuna karışmayacagız! yahu benim sünnetim bile savaş haline dönecekti neredeyse! bunlar olunca çatısma buyuyor.. yanı tam hazırlıkla baslıyorsun o yuva kurma işine! cephanen bol! ama yinede baht işi bu! sen ne kadar istersen ne kadar çabalarsan ne kadar yürütmek için uğraşırsan uğras karsındakınde gayret yoksa olmaz.. bu işler tek kişiye baglı ısler degıl mutlaka cıft işi! hiç bir zaman tek kişi tek başına sonsuz suçlu olamaz mutlaka biri iter biri çeker ip öyle kopar.. ne diyorduk? nasip ve kısmetden ötesi yok...
2 seçenek var burda. Mutsuz bir ailede büyüyüp, mutluluk hasreti çeken ve ailesinde gördüğünün zıttını yapan ya da mutsuz bir ailede büyüyüp gördüğünü uygulayan. Kurabilir yani.
Aile ortamı, insanın genelde ilk gördüğü ve öğrendiği temel bilgileri belirleyen yerdir. Tabiki de çocukluktan hissettirilemeyen, öğretilemeyen ya da aşılanamayan aile sıcaklığı ve aile sevgisi mutlu bir yuva kurmada zorluklara yol açabilir. Ama bireyin de her zaman kendi iradesine sahip olduğunu ve bazı şeyleri kendi öğrenmesi, uygulaması ve hayata geçirmesi gerektiğini de unutmamak gerekir.
Evet çok mutlu bir yuva kurar. Çünkü aileye özlem vardır, hataların hepsini bilir ına göre yapmaz. Kendi eksiklerini görür ailesinde tamamlar. Annesinin eksiklerini bilir anne olduğunda bunları yapmaz ya da baba olduğunda tekrarlamaz. Ne kadar mutsuz ve sevgisiz büyüdüyse ailesi mutluluk ve sevgi dolu olur.
Mutsuz bir ailede büyümüş bir birey olarak konuşuyorum.
Yuva kurmak istemez genelde bu insanlar bence Birincisi o kadar sorunu siniri stresi yaşama korkusu İkincisi aslında tek mevzunun sevgi oduğunu anladıklarından ve şuanda çıkar ilişkisi olmayan hiç bir ilişki bulunmadığından sevgiye olan inançlaeıda yoktur
Aslında mutsuz bir aile tablosunun nelere yol açtığını gördüğü ve mutluluğa hasret kaldığı için mutlu bir yuva oluşturmaya yönelik azami olarak çaba sarfedeceği muhtemel. Ancak tam terside olma ihtimali olup ailesinden gördüğü şeyleri kendi eşinede yaşatabilir.
Kişiden kişiye göre değişir bu durum. Ailesinde mutluluk göremeyen kişiler yaşayamadıklarını ailesine gösteriyor mutluluk anlamında, bir diğeri ise ailesinde gördüğünün aynısını kendi ailesini uyguluyor. Şahsen ben ailemde yapmak isteyip de yapamadıklarımı kendi ailem olunca yaparım. Mutlu olmak için her şey yaparım.
Mutsuzluklar ve yıkımlar insanda büyük hasarlara yol açar. Bu o hasarları bir ömür taşımak zorunda olduğumuz manasına gelmez. Hastalanmakla tedavi olmak gibi düşünelim. Çok acılar çekerek, mutsuz, huzursuz ve bazen şiddetle büyüyen insanlar bile muhteşem yuvalar kurabiliyorlar. Buradaki o kişinin geçmişten ders alması veya kendi geçmişini ailesine taşıması belirleyici oluyor.
Ben çok mutsuz ve huzursuz bir ortamda büyüdüm ortamda diyorum cunki ailem olmadi desem yeri var kendi gordudugumle kendi okudugumla kendimi yetiştirdim geliştirdim 24 yıllık evliyim 20 yaşında ikiz kızlarım ve 11 yaşında birde oğlum var eşim türk ancak avusturyada yetismis okumus 18 yasinda kanima girdi bana kendini kacirtti cok zor jir sekilde evlendik annesine anne babasina baba demek istedim ancak birturlu kabul goremedim bende uzak durmak zorunda kaldim esimle gecirdigim yıllarda birçok insan gibi evl8gime saygım oldu esimede ama eşimden aynı saygıyı ne bana nede evlilerimize gostermedi ben hep benim cektigimi ve yaşadıklarımı cocuklarim gorup uzulmesin diye 20 yil ittim evliligimi peki esim yurt disinda iyi bir hayat iyi bir ailesi vardi ve şimdi mutsuz bir evliliği hala daha sürdürmenin sıkıntısını çekiyorum siz olsana ne yaparsınız? şimdiden teşekkür ederim
Evet kurabilir çünkü zaten bir ailenin nasıl mutsuz olacağı konusunda yeterli tecrubeye sahip ve bu noktalara ister istemez dikkat edecektir bu yuzden mutsuz bir ailede büyüyen bir insanin mutlu bir yuva kurması bence mümkün.
Seçtiği insana bağlı. mutsuz bir ailede büyüdü diye kendi hayatının da her zmn mutsuz devam edecek diye bir şey yok. Mutlu olmak mutlu yaşamak mutlu bir yuva kurmak hem kendisinin elinde hem de seçtiği hayat arkadaşının elinde. Aslında mutsuz bir ailede büyümek insana her şeyi öğretir. Bu yüzden daha mutlu olacağına mutlu olmak için ne istiyorsa kendi ailesiyle yapabilir gerveklestigerçekleştirebilir diye düşünüyorum
Benim babam babasından her zaman dayak. yermis evlendi annemin yanında bile babamı dövermiş. Sonra üvey anne şiddetine maruz kalmış. Ve söyle söylim size babam bize bir tokat bile atmamış insandır.
Kişiden kişiye değişir. Kimisi aile kavramını ve rolünü bilmediği için kuramaz kimisi ise eksikliğini bildiği şeylere kendi ailesinde daha çok dikkat eder
kendini nasil yetistirdigine ve karakterine-enerjisine, tabi biraz da sansina kalmis bir sey bence. en mutlu ortamlarda buyuyup saglikli bir aile kuramamak da ihtimal dahilinde.
Tabii ki geçmişimiz geleceğimizi etkiler fakat mutsuz bir ailede büyümüş olsan bile bu mutlu bir evlilik yapamayacağın anlamına gelmez. Kişiden kişiye değişir. Ve bence büyüdüğün aileden çok eşinin nasıl biri olduğu daha çok etkiliyor.
Bazı insanlar bu olaydan kötü etkilenince, herkese karşı kin tutar ve herkesin bu duyguyu yaşamasını ister. Bazıları ise bu olaydan yeni bir hayata atılıp mutlu olmak ister ve mutluluğunu ailesi ile paylaşır..
Gecmis travmalarini profesyonel destek ile aştıktan sonra en güzel aile hayatini da kurar eskiden tadamadigi mutlulugun acisini da fazlasiyla cikarir diye dusunuyorum 😊
Mutsuz bir ailede büyüdüm hem de çok ama şu an şunları düşünüyorum çocuklarımın hiçbirini bunları yaşatmayacağım her an bunları düşünüyorum evimde hiçbiri bunlar olmayacak diye
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Tabii ki kurabilir. Geçmişi geleceğe yansıtacak kadar sorun haline getirmediyse... 🌺
kurabilir elbette hatta çok da iyi yapar bunu eğer isterse çünkü mutsuz bir yuvanın nasıl hissettirdiğini tattığı için daha çok daha çok mutluluğu arayacaktır