Diyelim ki sevgilinize/eşinize başka biri saldırdı ve kavga başlattı (partnerinizin bir kabahatı yok, kavgayı başlatan kişi karşı taraf) ve partneriniz genelde sorunlarını konuşarak halletmeye çalışan bir adam. Ancak olası kavga (lar) da kendini fiziksel olarak savunmayı beceremediği için genelde hep dayak yiyen taraf oluyor.
Partneriniz böyle olsa sırf bu yüzden ondan soğur ve/veya ayrılır mıydınız?
Partneriniz böyle olsa sırf bu yüzden ondan soğur ve/veya ayrılır mıydınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ben onu korurum ya nolcak sevgiyle alakası yok bu olayın
hani bir düşünce var ya '' erkek kendisini savunamıyorsa, ayakta duramıyorsa yeterince 'erkek' değildir'' gibisinden. Ve kadınlarımız genelde böyle daha 'sert' , 'maço' , ağırlığını koyan tipte erkekler istiyor ya, ondan dolayı sordum bu soruyu.
Evet var öyle düşünenler ama bana saçma geliyor. Fiziksel kuvveti bi etken değil bence sevgide.
Bence de değil. Ancak ben soruyu daha çok şu bakış açısıyla sormuştum: Böyle biriyle beraberlik kurar mıydınız ya da hali hazırda beraberseniz sürdürür müydünüz?
Şeklinde sormuştum.
Zira şu algı oluşabiliyor; ''Daha kendini koruyamıyor, beni veya ileride çocuklarımız olsa onları nasıl koruyacak''. Yani tam olarak bu düşünce şekline dayanaraktan sormuştum bu soruyu, hani sevgiden ziyade. Umarım açıklayabilmişimdir :'D
Haa sen baya fiziksel olarak sormuşsun. Orda da değişen bişe yok bence ya hep erkek mi güçlü olucak ben koruyabilirim, siyah kuşak taekwondocuyum :D
yaşa be :D gerçekten bu çağın getirdiği rollere olan 'toksik' toplumsal dayatmalara karşı cinsi için bile karşı çıkabilen kadınların olması güzel bir şey. Bu arada milli sporcu musun yoksa sadece siyah kuşağa kadar mı geldin? Ayrıca belki rastgele o fotoğrafı bulmuş da olabilirsin ama profil fotoğrafına bakaraktan da gamer bir kızımız olduğunu görüyorum :'D
Milli sporcu değilim farklı kariyer hedefim var, yaşam hobim benim taekwondo. Tabi ki ben değilim resimdeki ama gamerim evet :D
İnsanın böyle tutkulu hobileri olması çok güzel bir şey keşke benim de olsaydı derim hep. Profilindeki yaşın doğru olduğunu farzederekten, 20 yaşındasın sanırım ve sormamın sakıncası yoksa tekvandoya kaç yaşında başladın ve ustalaşması ya da şöyle sorayim, kendini savunacak düzeye gelmesi zor mu? Ve yani resimdekinin sen olmadığını biliyorum da Türkiye'de pubp lol ve cs dışında oyun oynayan kızların olması da güzel de, bu anlamda söylemiştim :D
13 yaşında başladım, 17 yaşımda siyah kuşağımı aldım. Hala tam gaz devam ediyorum, 2-3 sene bu sporu yapan biri çoğu erkeğe karşı kendini savunacak seviyeye gelir. 5+ sene yapanlarla fiziksel olarak sataşan hayatının hatasını yapar öyle söyleyeyim :D Zor tabi bu seviyeye gelmek, bırakmadan bu kadar devam etmek herkesin yapabileceği bir şey değil.
Anladımm, peki bir şeyi merak ediyorum bir yerde görmüştüm, siyah kuşağa devam edebilmek için bir sözleşme tarzı bir şeyin imzalanması gerekiyormuş, işte kimseye saldırmayacağına saldırırsan ellerinin silah sayılacağı için direkt suçlu konuma düşeceğin tarzında bir şey. Böyle bir sözleşme tarzında bir şeyi imzalamadan siyah kuşağa devam edemeyeceğinle ilgili bir şey görmüştüm zamanında da doğru mu bu? Bir de daha 21 yaşındayım zaten ama, sence bu yaş bu uzak doğu savunma sanatlarından birine başlamak için geç midir? Ayrıca azmini takdir ediyorum.
Böyle bir şey var evet sporcuların dışarda kavgaya karışması suç sayılabiliyor o yüzden.
Erken başlasan tabi ki daha iyi olurdu ama 30larında başlayıp iyi yerlere gelen de var. Yani ne geç kaldın ne de tam vakti senin için. Tavsiye ederim başlamanı. Teşekkür ederim ayrıca :D
Bir gün fırsatım olursa başlamak istiyorum yani tekvando mu olur bilmiyorum ama istiyorum ben de teşekkür ederim :) Peki sen bu tarz bir şey imzaladın mı dediğim gibi?
Hayır o formalite icabı bazı salonlarda yapılıyor, imzalamaya gerek yok yani herkesi kapsıyor diyebilirim.
Anladım çok teşekkürler.
Rica ederimm, başla taekwondoya :D
Koronadan sonra şehrimde bunun eğitimini adam gibi veren bir yer bulursam ve kendimde o azmi bulabilirsem (bu biraz zor işte :D) başlayabilirim tabi neden olmasın :D Zaten ya tekvando ya da muay thai veya kick boks falan düşünüyordum eğer olursa diye. Genelde dayak yiyen yani kendini pek savunamayan bir tipim zaten bu soruyu da biraz da ondan açmıştım :'D
Eğer amacın kavga ve savunma odaklı olacaksa kickbox veya muay thai daha uygun senin için. Taekwondo ve karate tarzı sporlarda kendini savunacak seviyeye gelmen uzun sürer, diğerleri daha basit ve kavga odaklı Özgüvenin yerine gelir başlarsan :D
Özgüven zaten yerlerde de :D Ben normalde daha çok sorunlarını konuşarak halletme taraftarı biriyim ancak işte herkes benim gibi düşünmediğinden savunma bilmek önemli oluyor yani yoksa kavgacı değilim ama dediğin gibi uzak doğu sporlarında kendimi doğru düzgün savunabilecek düzeye gelmem 2-3 sene sürecekse pek de az bir süre değil gibi duruyor :D zaten öyle buradan baya ilerletmek iş olarak yapmak tarzında hayallerim yok maksat dayak yemiyim :D
En mantıklısı zaten seninki merak etme ya. Bakma dövüşçü olduğuma ben de konuşarak her şeyi halletme taraftarıyım, ama işler yolunda gitmezse yeteneklerimi tattırmak gerekir :D
Aynen ya sonuçta medeni olmak bunu gerektirir. Yani mağara adamları misali niye sorunları sürekli kavga gürültüyle çözmeye çalışır insanlar, pek anlamıyorum daha doğrusu mantıklı bulmuyorum açıkçası. Ama elbette baktın böyle olmuyor mecbur kaldın, eh senin de maşallah var siyah kuşağın, çok gerekirse kullan tabi :D Peki dışarıdan bakıldığında siyah kuşak tekvandocu tipi var mı sende yoksa daha çıtı pıtı misali bir kız mısın :D
Siyah kuşak taekwondocu çok spesifik oluyo öyle görünmüyorum da atletik görünüyorum diyelim, yağsız sıkı vücudum var hani biri bakınca anlar sporcu olduğumu :D
Görünmekten kastım hani böyle daha işte 'iri yarı' bir tip misin anlamındaydı misal sana bakan birini daha '2 kez düşündürecek' bir tip misin anlamındaydı, ya da işte böyle daha minnak diyebileceğim bir tip misin gibisinden sormuştum :'D
Ahahah minnağım o zaman ya zaten güleryüzlüyüm, boyum 176 ama ince sayılırım, yani korkutucu bi görüntüm yok asla :D
Minnaktan kastım aslında böyle 155 hafif balık etli vari bir tipti ama sen kendini minnak görüyorsan gerisi boş elbette önemli olan senin nasıl düşündüğün :D o iri yarıdan da kastım böyle hormon eklentisi yapan vücutçu hanım ablalarımız var ya, onlara benzer ya da onlara yakın mısın anlamındaydı :D
Anladım seni ya benim de minnaktan kastım zayıf olmaktı boydan ziyade :D
Ya işte böyle hani poğaça derler ya kısa boylu bazı kızlara o anlamda sormuştum :D ama neyse dediğim gibi sen kendini minnak görüyorsan gerisi teferruat elbette :D
E tabi benim dediğimi kabul et yoksa döverim seni :D
Bundan sonra sen ne dersen o :D Ayak üstü tekvandocudan da dayak yemeyelim şimdi :D
Ahahah çok tatlısın :D
Teşekkür ederim o senin minnaklığın :D
Minnak görüşlülüğün diyeyim hatta :D
Aferin bak dayaktan kurtuldun :D
İyi iyi bugün de sağlamız çok şükür :D Seni ben koruma olarak alsam olmaz mı ya :D
Hayır