+1 yılHiç işim olmaz aşk meşk meseleleri ile. Şimdiye kadar da hiç denemedim. Hep platonik oldu olduysa da. Ben seversem içimden severim. Tek kişilik yaşarım o duyguyu. Tek başıma yaşarım ki kazançlı çıkayım. Hayallerimde yaşatayım onu. Gerçeğe dönüşmesin. Hatta o konuda kendi blogumda yazdığım yazıyı paylaşmak istiyorum:
Bugün yine dalgın ve düşünceliyim. Babam da kahvaltıda fark etti dalgın olduğumu. Gözünden kaçmıyor adamın. Ben de geçiştirdim bana "Yine neye daldın?" dediğinde. Bugün biraz aşk ve platonik aşktan konuşmak istiyorum. Hepimiz en az bir kere ya aşık olmuşuzdur. İster platonik olsun ister karşılıklı olsun. Ben genelde platonik aşka maruz kaldığım için, yazım da platonik aşk ağırlıklı olacaktır, şimdiden bilginize.
Nedir bu şarkılara konu olan, insanı tepetaklak eden, içine girildiğinde dünyayı cennet sanmamıza neden olan aşk denilen şey? Hepimiz aşkı güzel bir şey sanırız. Oysa gerçekten de öyle midir? Hiç düşündük mü bunun iyi bir şey mi yoksa kötü bir şey mi olduğu konusunda? İnsanoğlu öyle bir canlıdır ki, hem mantıkla hem de hisleriyle hareket eder. Bunu önceki yazılarımın birisinde az da olsa söylemiştim. Bu ikili dengede olmadıktan sonra, işler sarpa sarar. Yücelttikleri kadar var mı bu aşk? Dile pelesenk olmuş bir kere. Mısralarda, şarkı sözlerinde, kitap okurken satır aralarında, günlük gözlemlerinde, kısacası her yerde karşımıza çıkar. "Aşk aşk dediğin nedir ki? Aşk dediğin elimin kiri" diye bir söz vardır hatta. Bu kapalı bir söz. Bir sürü anlam çıkarılabilir bu sözden. Kir çok olduğu için bolca bulunan bir şey olabilir bu aşk, ya da elinin kirini önemsemeyen insanlar için önemsiz bir konu da olabilir. Sorsan herkes farklı tanımlamalar yapar aşk üzerine. Kimisi aşık olduğu insanı anlatır. Kimisi denk geldiği bir pasajı okur. Dedim ya "İnsanoğlu mantık-duygu ikilisi dengede olduğu sürece sağlıklı kararlar verir" diye, işte bu aşk denilen şey de mantık denilen kısmı devre dışı bırakır. O döneme denk gelirseniz, eyvah! Çok saçma kararlara sebebiyet verebilecek tehlikede. "Aşk için ölmeli aşk, o zaman aşk" diyen Sezen Aksu gerçekten de bu kadar hazır mı aşk için ölmeye? Karşımızdaki kişinin hatalarını görmezden gelmemize neden olan bir şeyden bahsediyoruz sonuçta.
Bu dediğim karşılıklı aşk içindi. Peki ya tek yönlü aşklar (ki en çok da buna yanarım ben 😅)? Karşındaki insana hiç açılmadan, hiç ona nasıl hissettiğini belli etmeden yaşanan aşklar? "Ah bizim oğlanımız zamanında açılmadı. Açılsaydı bu kadar tasa etmezdi" dediğinizi duyar gibiyim. Evet evet, belki de tasa etmezdim. Ama bazılarının güven problemi olur (benim gibi). İşte eğer durum böyle olursa, o kişi ne yaparsa yapsın, karşısındaki kişiyle konuşma cesareti bulamaz bir türlü. O yüzden de kendi içinde yaşamaya başlar bu aşkı. Hep hayalini kurar o kişiyle birlikte olmasının, o kişiyle anılar biriktirmesinin. Bazı şeyler hayalde kalınca güzeldir zaten. "Amaaan! kalırsa kalsın. Aşık olduk da ne oldu?" Bu da biz platonik aşk yaşayanların sıkça söylediği cümlelerden bir tanesidir. Genelde de sıkça hayal alemine dalmaz mıyız, gerçek hayattan kaçmak için? Gerçekler bizi sıkmıştır. Biraz olağandışı şeyler düşlemek için dalıp gideriz işte. O düşlerde de sevdiğimizin hayalini kurarız sıkça. Hayali gezintilere çıkarız o kişiyle. Hayali buluşmalara gideriz. Hayali bir şekilde birlikte film izleriz saatlerce... Liste böyle uzar gider. Ve neden böyle olur biliyor musunuz? Çünkü biz genelde hayalimizde bir imaj yaratırız o kişiyle ilgili. Ve gerçektekiyle uyuşmadığı için hep hayalde o haliyle kalsın isteriz. Rüyalarımızda kalsın isteriz. Gece boyunca onunla birlikte yaşamış oluruz böylece. Güneş açtığı anda o rüyayı hatırlarız bir gün boyunca. Hatta ailemize heyecanlı bir şekilde bundan bahsederiz (tabii biz deyince kendimi buna dahil etmiyorum).
Gelelim bu iki aşk türünün karşılaştırılmasına: Gerçek aşk, can yakar. Çoğu zaman sağlıksız kararlar verdirir. Ama doğru yaşandığında "yeme de yanında yat" tadında olur. Anı biriktirebilirsin gerçek aşkta. Tüm duyguları yaşantılarsın: heyecan, hayal kırıklığı, öfke, keder, üzüntü... Platonik aşk ise sadece hayallerde yaşanır. Gerçeğe dönüşmesini dilersin. Sonsuz sürsün diye o hayallerini beslersin, bir çiçeğe yaşaması için su verircesine. Tek hissettiğin duygu aşktır, çünkü malum gerçek yaşantılar yoktur. Rüyalarınla sınırlıdır o aşk.
Yazımda biraz platonik aşkı savundum gibi oldu 😆 Belki de ben hep platonik aşkı deneyimlediğim içindir, bilemiyorum.
Biraz uzun bir yazı, kusura bakmayın. Keyifli okumalar.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kendime güvenirim. Sınırlarımın ve yapabileceklerimin farkındayım fakat ukala bir tavır sergilemek hiçbir zaman adetim olmadı elimi sallasam gibi.
30 Yorumla
- https://www.youtube.com/embed/OrN-NIjrIC0
Elimi sallasam ellisi tokatlar beni. 😀 Karşı cins sonuçta ne yapacağı belli olmaz. 😀
14 Yorumla- +1 yıl
Terlik, tokat vs. belli olmaz evet. 😀
- +1 yıl
😀😀
- +1 yıl
Teşekkürler... 🌌
- +1 yıl
Rica ederim..
+1 yılUkalalık yapmak istemem lakin yazan veya beni beğenen çoğu kişi beni tipi ile etkilemesi çok zor. Karakter ve davranış benim için her zaman güzellik algısından önce oldu. Ayrıca ruh eşi kavramına inanırım. O yüzden ellisi değil yüz ellisi gelse de cevap verdiklerim veya beğendiğim nadirdir :))
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
135Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
u +1 yılEl sallamak hoşçakal demek değil miydi? Şaşırtmacalı soru aboo.
Denemedim ama kendimdem ümidim var, lücifer gibi herifim.😅
Deneyeyim mi hı?🤤17 Yorumla- +1 yıl
Kalsın, öldü luci.😕
- +1 yıl
Beyaz kanatlarımı görmek ister misin?😅
- +1 yıl
Denemek lazım.🙄
Serseri gibi davranan biri olsam evet elimi sallasam ellisi beni bulabilirdi ama tempkinli hareket eden ve bu üstteki söylediğim duruma karşı birisi olduğum için sırf iyi niyetimden kaybediyorum diyelim biz ona.
41 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 894 cevap paylaştı. Elini sallasan ellisini bulmak mesele değil adam olani bulmak mesele elini sallayana gelen zaten kolaydir yani cilveyle ancak karakteri zayif kişileri kendine cekersin onemli olan ağırbaşlı olup saglam karakteri kendine cekebilmek..
30 Yorumla
+1 yılDiyebilirim de, ellisini istemiyorum, tek birisi olsun, hep benim olsun istiyorum.
10 Yorumla
+1 yılBu gevşek insanların işi olur. Ne münasebet! Ben kendime has bir kadınım. Her önüne geçenin tercihi olmanız sizi daha yüce yapmaz 😉 birinin peşinde fazla kuyruk varsa çok mükemmel olduğunu da göstermez. Okyanusun derinliklerindedir kimisi de. Herkes keşfedemez.
10 Yorumla
+1 yılNh bulur kimse kusura bakmasında ben tescillenmiş güzellikle bunu diyorsam sizin hiç söyleme hakkınız yok öyle bi dünya yok elimi sallasam ellisiymiş he gecelik takılmalardan bahsediyorsan söyleyen çok kadın erkek var
20 Yorumla
+1 yılKendime güvenirim ama asla böyle seyler diyemem. Cünkü bugüne kadar sevdiklerimin hicbiri beni sevmedi yani karsilikli bir sevgi hic yasamadim. Ama beni sevenler vardi, onlarida ben sevemedim. Ve Şu an onlara yazsam sevgili olabiliriz ama istemiyorum iste
00 YorumlaBu Kadar Egoist Değilim. Ayrıca 50 Taneyi Napcam İnsan Olana 1 Tane Yeter. 1 Olsun 50 Ye Bedel Olsun.
30 YorumlaNormal konuşmalarda bülbül gibi şakıyabilirim ama aşk mevzusunda mal gibi de kalabiliyorum yeter ki ilk adım atılmış ve sonuca ermiş olalım gerisi kolay yani kendine güven sorunu kalmıyor
10 Yorumla
+1 yılistisnasız her konuda kendime güvenim tamdır ama şımarıklıkla aradaki çizgiyi ayırabilirim elli tane olmasada bikaç kör topal sağır kötürüm en azından aklı_kıt'a carparım herhalde:)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılElimi sallasam ooo manyağı bulur sıkıntılısı bulur hastası bulur bulurda bulur😊
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır neyseki zeki erkekler barındıryorum etrafımda🤪Herkes istemiyor beni yani
30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Hayır bu şekilde düşünmüyorum asla ama bir kadına aşık olursam onu elde edebileceğime çok inanıyorum. Yeterki isteyeyim. :)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. İstesem elde edemeyeceğim kız yok kızların neyi sevdiğini biliyorum ama çok saçma geliyor. Üşeniyorum saçma kaprislerle, isteklerle uğraşmaya
10 Yorumla
+1 yılElimi sallasam ellisi diyemem ama elli kişiden içime sinen biri yoksa o sayınında bir anlamı yok. Seveceğim bir kişi bana yeter.
10 Yorumla
+1 yılDengine denk gelmedikçe, değil 50si 150si gelse boş! 😉
21 Yorumla- +1 yıl
Bence de çok doğru hanımefendi
+1 yılElimi sallasam aptalı anca bulur mıknatıs misali çekiyorum
20 YorumlaBizim erkekler ucuz mala bile kaliteli muamelesi yaptığı için çabuk g*tleri kalkıyo
20 YorumlaKarşi cinse nefes alsın yeter zaten o yuzden tum kizlar parmagini oynatsa 50si.
20 Yorumlaİhtiyaç duymuyorum fazla fazla insana fakat evet ellimi sallasam 50 si gelebilir, ben değil insanlar bunu bana söylüyor.
Fakat tek isteğim 1 tane zevkinden bogulacagım yaramaz sanal bir insan :)00 Yorumla
+1 yılYok o kadar büyük boylu değilim elimi sallasam 10'derim 🤭😁
10 Yorumla
+1 yılEgoistçe yapmam böyle bir şeyi. Yapsak da olmaz da neyse 😅
10 YorumlaBulur ama benden kaynaklı bir durum değil, abazalardan kaynaklı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılElimi sallasam delisin bulurum ama o ellisi de benim kafamdaki kişi olmadiktan sonra ne fayda? Elimi salladıgımda olması gerekeni bulmak benim için yeterli.
10 YorumlaSırf bu yüzden elimi sallamıyorum işte elli kadının içinden sağ çıkılmaz 😂
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı. Hiç diyemem çünkü o kadar şanslı ve umutlu değilim😊😊😊
10 Yorumla
+1 yılÖyle diyebilmem icin cok yakısıklı olmam lazım 😅 o yüzden diyemem o kadar da değilim
10 Yorumla
+1 yılKendime güveniyorum ama önemli olan bu değil karşı taraf beğenmedikten sonra istediğin kadar kendine güven malesef olmuyor tecrübe
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılElimi sallasam 50si değil de, biri ikisi falan bulur bence beni 🙄
10 Yorumla
+1 yılBi bilsen ne tipsiz olduğumu, haddime mi o iddia.😁
10 YorumlaEllisi değil görseldeki bayan bulsun. Mirandacığım bul beni...
10 Yorumla
+1 yılLaf değil icraat adamıyım gerisini anlatmak önemsiz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Elimi 1 değil 50 defa da sallasam duvara çarpar 😂
60 Yorumla
+1 yıl50 bırak 1 tane bile bulmuyor takside durmaz sanırım
10 Yorumla
+1 yılAslında öyle ama hayırlısı beni bulmaz diye ürküyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yıldiyemem.çünkü uzun süredir sosyal cevremden soyutladım kendımı
10 Yorumla
+1 yılEllisini bulmak problem değil.
En iyisini bulmak problem.
İmza: #Armut10 YorumlaFazla abartı bir laf kendime güvenirim ama böyle de demem
10 YorumlaElimi sallamaya üşenirim, sallamadan beni bulanlar olur.
10 YorumlaO kadar burnu büyük değilim ama istediğim her an ilişki edinebilirim.
10 Yorumla
+1 yılİstediğimi alırım ama sorun şu ki kolay istemem, çabuk vazgeçerim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılKendime güvenim var ama ellimi sallayarak bulacağımı sanmıyorum.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 544 cevap paylaştı. Her kör satıcının, kör bir alıcısı vardır. Bu düşünce ile bekliyoruz işte 😁
10 YorumlaDiyemem. Hiç gözüm yok çünkü elimi sallamam ben tutan tutar.
10 Yorumla
+1 yılDemem.
Reelde ilişki kurmak çok zor.
Sanlada da insanlar sanıyor ki elimi sallasam ellisi Allah aşkına kaçı cidden sizin peşinizden gelecek.20 YorumlaÖnemli olan elini sallamak değil! ... Önemli olan birbirini bulmak yegen! ...
00 Yorumla
+1 yılDiyebilirim fakat çaba harcamakiyimki bu konuda basarabileyim. Etraf zengin kariyerli erkek meraklısı acizler dolu onlara muhtaç olmamak için çalışıyorum
00 Yorumla
+1 yılBu soruya evet diyenler neyin kafasını yaşıyor anlamadım, saygı duyarım tabi. Benim cevabım hayır, diyemem. Öyle bir şey de istemem zaten
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılDemem çünki elli kişiyi istemiyorum. Ben tekil birisiyim. Elimi sallayınca sevdiğim gelsin bana yeter. Diğer 49 kişiyi allah sahibine bağışlasın :)
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Bunu kimse diyemez, sen zaten boş ego kasar. Dünyada öyle bir insan yok. Kendimizi kandırmayalım.
Ben öyle bir şey demem110 Yorumla- +1 yıl
Ben derim
- +1 yıl
Yo
- +1 yıl
Selena gomeze de çekici değilsin diyen de
- +1 yıl
@Pınardiyebiri Ahaha bu arada o kızı hiçbir zaman beğenmedim kusura bakma aykırı tipler her daim vardır az da olsa. Selena da beni beğenmedi diye düşünüyorum merak etme. Sadece birine milyarlarca ya da binlerce kişi arzu ya da hayranlık duyuyor diye o kişiyi herkes sevmek ya da istemek sorunda değil öyle bir kanunda yok dimi.
- +1 yıl
Doğru
- +1 yıl
50 çıkar 51. düşünürüz
+1 yılBir taneyi buldum da ellisi kaldı. Yok bulamam ben.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Hayır millet elini sallasa ellisi , ben elimi sallasam geri * zekaliya çarpıyor
20 Yorumla
+1 yıl@jcometopapa ne kadar sallarsan salla dona düşer son damla
20 Yorumla
+1 yıluyum içinde anlaşaileceğin birini bulmak çok zordur zaten uyum varsa kopamassın ondan oradanda anlarsın doğru kişi olduğunu
00 Yorumla
+1 yılKimseyi bulmaya niyetim yok kimsenin de beni bulmasına gerek yok çünkü elli kişiyede güvenim olmayacak.
00 YorumlaYok ya benim begendigim begenmiyorki , ya da anlasamiyoruz😕 Ama istesem saniyede bulurum kismetim acik😄
00 YorumlaEllimi sallamaya kalksam kolum falan kopar ha kolum kopmadimi elimi araba falan ezer gerek yok o yuzden
00 Yorumla
+1 yılKendimi evleneceğim adama sakladığım için, elimi sallasam en iyisi gelecektir. Bunun için bekledim.
En güzeli olmalı <300 Yorumla
+1 yılHayır. O kadar yüksek bir beklentim yok bu konuda..
10 Yorumla- Devamını Gör (234)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat