Nefret aşkın zıttı değildir, kayıtsızlık aşkın zıttıdır. Rollo MayMuhteşem bir silah, umursamamak. Vuramaycağı ve kansız öldüremeyeceği hedef yok.Ben bu söze sonuna kadar katılıyorum. Nefret etmek daha çok ilgilenmek demek, en büyük ceza umursamamak, hiç olmamış gibi yaşamaktır.
Aşk Çok Güzel Bir duygudur aşk o kadar çok güzel bir şey ki anlatılmaz yaşanır diyorum 😊 insan aşık olunca sevince bambaşka birisi haline getiriyor aşk sevdiğini gördüğünde kalbin yerinden çıkacak gibi çok hızlı atıyor için kıpır kıpır Oluyor ona dokunmak istediğin de istemsizce heyecan oluyor gözlerinin içine Bakıyorsun her geçen gün sevdiğine daha çok bağlanıyorsun gözün ondan başkasını görmüyor sevdiğine kötü bir şey olsun Allah korusun o kötülüğü yapana karşı gözü dönüyor o herifi gebertmeye kadar Gidiyor bu o kadar seviyorsun ki sevince dünyaları verseler istemiyor insan yalnızca Sevdiği olsun yeter insanın ömrünün sonuna kadar onunla kalmak istiyorsun şimdi senin soruna gelecek Olursam da aşkın zıttı maalesef akla aşk acısıni getiriyor aşk acısı gerçekten çok kötü bir şey 😔 aşık olmak ne kadar çok güzel duygu insanı çok mutlu huzurlu Ediyorsa acısı da bir o kadar acı üzüntü veriyor hayatın kararıyor resmen kalbinde boşluk yalnızlık gariplik hissediyorsun aklın sevdiğinde kalıyor onun yanında olmaması seni çok üzüyor kısacası hayattan anlam Mutluluk alamıyor insan perişan oluyor çünkü sevdiğine çok bağlıyor aşk Allah kimseye aşk acısı ve daha kötü acıları üzüntüleri yaşatmasın Amin 🙏🏻😥
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
14
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sevmenin zıttı sevmemek bile değil iken, aşk gibi hastalıklı bir duygunun zıttı neden aranır. Ya hastasındır sağlıklı düşünemiyorsundur aşıksındır, ya da sağlıklı düşünceyi seçersin iyileşmeye çalışırsın yani hasta hissettiren kişiden uzak durmak en sağlıklısıdır. Umursamamak kişinin kendiyle çelişmesini sağlar yani duygularını bastırmasıda sağlıklı bir tutum değildir ne yaşandıysa yüzleşip anıların olduğu rafa kaldırmalı kişi. Karşı tarafa herhangi olumlu ya da olumsuz duygu gönderimi yapmaktan ziyade içsel olarak bakmalı yaşananlara.
Umursamamak şöyledir. Bir eşya alırsınız ve ihtiyacınız kadar kullanırsınız, yahut size alerji yapar ve kullanamaz hale gelirsiniz. O eşyayı çöpe atmak veya başkasına bırakmak gibidir, canımızı yakan kişileri hayatımzıdan çıkarmak.
Ben hayatıma aldığım kimseye eşya muamelesi yapmadığım için hayatımdan çıkınca çöpe atmış hissini yaşamadım eğer sizi iyi hissettiriyorsa umursamayabilirsiniz. Ama içinizde olanları ancak siz bilirsiniz çöpe atmak nekadar çözüm olur orası sırdır.
Hayatımıza her giren bizim sevdiğimiz ve sevgimize layık olduğunu gösterdiği sürece insandır. ÇÜnkü insanın tam manası; sevgiyle yoğrulmuş, sevmeyi ve sevgiyi bilen varlıktır. Bu iki özelliğinden birini kaybeden veya bu hissi hiç olmayan varlıklara yaratık diyoruz. Bir yaratığa nsne veya eşya demek bile onlar için büyük ödüldür.
Ben hiç yaratık sevmedim bilemem bu sizin şansızlığınız olmuş geçmiş benim için değerlidir. Geçmişte kalıp raflardada çürüse de değerlidir. Çünkü onları hayatıma ben dahil ettim. İyi ya da kötü bir şekilde hayatımdan çıkmış olmaları yaşananları değiştirmedi.
Var ve bunu kabul ediyorum. Maskesiyle geldi ise maskesi ile kalsın diyorum veya en baştan benim amacım bu. Şunun için geldim ve şu kada süre şu sınırlara kadar seninle varım desin. HEr ürünün bir alıcı vardır ve bana uymuyorsa alıcısına gitsin. Benim hayatımı kullanıp, beni çöpe atıp gitmesin. Zaten kendi menfaati için canımı yaktı ise benimde onu çöpe atmam en doğal hakkımdır.
Sizin haklı olduğunzu noktaları sevgiye olan inancınız belirrliyor. İnsan üzerine her dediğinizde haklılığınızı takdir ettim ama maalesef inan takliddi yapan kişiler yüzünden insanlara yaklaşım korkularımız oluştu.
FArk şu; insanlar ile insan taklidi yapanları ayurt etmek için aklımız var. Ama bizler çoğunlukla kendimizi kandırmayı seçiyoruz. "Olmamasınan iyidir" cümlesi kadar hatalı bir cümle yoktur. Tam olarak bize lazım olan şey değilse yerine ikame kullanmak hatadır. Biz çok zaman o ürünü kenimize kabullendirmek için çabalıyoruz ve sonuç; ağlayan, üzülen ve kırılan taraf biziz. Evcil hayvanım olsun diye gezinirken akrep bulup, hiç olmamasından iyidir yalanıyla kendimizi avuruyor ve tüm uyarılara kulak ve gözlerimizi kapatıyoruz. Sonrasında en çok kendimize kızma sebebimiz bu.
İnsan değer verdikçe hassaslaşır. Maskesi olanlar umursamazlaşır. Sizi çok iyi anlıyorum. Umarım bundan sonra size sizin kadar iyi insanlarla karşılaşmayı nasip eder allahım
Evet kesinlikle en büyük ceza umursamamak ve hiç olmamış gibi yaşamaktır. Sonuna kadar katılıyorum. Aşkın zıttı bu anlamda nefret olamaz. Nefrette aşk gibi yoğun ve şiddetli bir duygu. İnsan nefret ettiği kişiyi de aşık olduğu kişiyi de devamlı düşünür. Aşkın zıttı kayıtsız olmaktır, tepkisizliktir
Aşkın zıttı elbette nefret değildir. Ama her duygunun bşr zıttı vardır demek de yanlıştır. Kayıtsızlık aşkın zıttı değil aşka karşı bir şey hissetmemek yani nötr kalmaktır. 1990'lı yıllarda I love to hate you (senden nefret etmeyi seviyorum) diye bir şarkı da vardı.
Aşk garip bir duygu zıttı yok galiba, çoğu duygunun zıttı olmadığını düşünüyorum mesela mutluluğun zıttı üzüntü mü? İkisi çok farklı şeyler ama zıt değiller bence, nefretin zıttı sevmek olabilir mi? karşılaştıramıyorum duyguları hepsinin yeri ayrı
Aşk bana göre sevginin takıntılı halidir nefret de aslında aşk denilen bu duygunun basarizliga uğramış halidir birine hem aşk hem de nefret duyabilirsin bu eşsiz duygunun bence zıttı yok bazi şeylerin zıttı olmaz
Bı söz okumustum şöyle diyordu " seni kafamda binlerce kez çeşitli şekillerde öldürmeyi düşündüm ama sana daha kötüsünü yapacağım seni umursamayacagim " diyordu. Kesinlikle doğru en beter intikam şekli.
Cinsellik yoksa aşk olmaz. Olsaydı hemcinslerine aşık olurdu heteroseksüeller. Tabi bu benim fikrim. Siz psikologsunuz sizin kadar bilemem. Sadece fikir yürütüyorum
Aşkın zıttı olduğunu duymamıştım hiç. Umursamamazlık biraz yakın bir cevap ama o olduğundan emin değilim. Aşk bir şeyin varlığından çıkıyor o yüzden zıttı yokluktur yani hiç olmayışıdır.
Askin zitti gene asktir. eger gercektrn asiksan, nefret edersin, kizarsin, aglarsin... sonra gene kendini onu severken bulursun. Ne zaman tamamen biter, o zaman herkes gibi olur senin icin.
Umursamamak her konuda olabilir. Parayı umursamazsın, şöhreti umursamazsın, başarıyı umursamazsın vs vs. Bunun sonu yok. Sadece aşka özel bir durum değil bu. O yüzden aşkın zıttı kayıtsız kalmak denilemez. Aşk ya vardır ya da yoktur. Net.
O zaman tek bir tanımı yoktur. Aşk bir çok duyguyu içimde barındırır. Aşk bittiğinde hepsi zıttı olur zaten. Bu nedenle ya vardır ya yoktur. Zıtlık durumu tek kelime ile ifade edilmedir.
Aşk, merhamet ve sevginin zirvesidir, yanlış kapıyı çalmadık veya yanlış kişiye kapıları açmadı isek. Hem zaten yanlış kişide aşka ulaşılamaz, sadece kendimizi aşık olduğumuza inandırırız.