Selamlar, uzun ilişki anlayış, hoşgörü, birbirine bir şey katma, derdine derman olma odaklı olduktan sonra çok büyük şeyler katıyor insana. Bir de evliliğe gidiyorsa tadından yenmez. Fakat göze batan şeyler tolare edilmeden birbirine sarılıyorsa, birbirinden bir şeyler eksiltiyorsa bir hayli insanı yıpratıyor ve bir daha ilişki yaşama isteğini bitirecek raddelere gelebiliyor. Nitekim bu işler biraz da kısmet işleri. Bazen mücadeleye rağmen yürümeyebiliyor, bazen de çok kasmadan mükemmel halde ilerleyebiliyor.
Uzun ilişkinin avantajları -sevdiğine daha çok güveniyorsun, daha çok vakit geçirip daha iyi tanıyorsun kendim için söylemek gerekirse daha çok bağlanıp daha cok aşık oluyorum günden güne çünkü her geçen günde yeni şeyler fark ediyorum, güzel şeyler... Dezavantajları -zamanla üzerinde bir baskı hissetmek olabilir ona iyi bir hayat sunmak istersin ve bazen istediğin şeyler olmayabilir bunun için yanindaki kadını iyi secmen gerekir ki sana destek olsun ve seni daha iyi yerlere taşısın. İsin özü doğru kadını bulmakta. Doğru kadını bulursanız dezavantaj felan kalmaz.
Kadın var kısa mesafede 400 bin kilometre yapmış gibi yorar, Kadın var 1 milyon km yapsan bile adama bir bakarsın adam fabrika çıkışı gibidir. Adam var kadınına bir en narin çiçek gibi davranır, Adam vardır adam demeye bin şahit lazımdır 2 günde insanın ömrünü yer... Yani herşey karakter meselesi...
Avantajı hasretin verdiği o özlem tutku insanı daha çok birbirine bağlıyor kavuşma anı için geçerli bu bağlanma (en azından bana göre) dezavantajı ise uzun ömürlü bir ilişki olmaz yıpratıcı bir süreç olur tecrübeyle sabit🤓
Dez avantaj arabozucular ve ihanetler kıskançlık lar bunlar olmadığı sürece anavtajları Mutlu çiftler birbirlerine güvenirler, birbirlerinin hayallerini ve umutlarını desteklerler, başarılarını kutlarlar. İlişki için sorumluluk alırlar, birbirlerinin hislerini ve isteklerini anlarlar. Beklentilerini ve ihtiyaçlarını açıkça dile getirerek birbirlerini gözetirler. Yapılan hataları yeri geldiğinde hoşgörü ve mizahla karşılarlar.
İnsanın her günü ve her anı başka Her şey değişirken ilişki aynı kalamıyor Arge için önemli bir pay ayırmak lazım 😊 Daha doğrusu ilişki yaşamak akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemez isen gerilersin ve bir şelaleden düşersin 😬
Avantaj olarak hayatında her anını paylaştığın birinin olması. Dezavantaj ise insanın bazen yalnız kalmak istemesi ama karşı taraf üzülür diye yapamaması
Avantajı manevi anlamda çok, dezavantajı ise ufakta olsa bir yıpratıcılık payının olmasıyla beraber daima fedakarlık ve anlayış gerektirmesi. Yani duygularını biraz törpülemen gerekiyor.
Uzun bir ilişkinin en büyük avantajı, iki tarafta birbirini çok iyi tanıma fırsatı bulur. Dezavantajı ise, artık heves kalmaz, merak kalmaz, heyecan kalmaz...
Bir dejavantaji olduğunu düşünmüyorum. Avantaj olarak birbirini daha iyi tanıma fırsatın oluyor. Ben uzun ilişki taraftarı değilim. Bir iliskim olursa 2 yıl da falan evlenme teklifi ederim.
Avantaji bir birini cok iyi taniyorsun huylarini öğreniyorsun sevdiklerini sevmedikleri ni öğreniyor sun ortak noktalarini ogreniyorsun Dezavantaj ilişki biter se zaman kaybi yillar cöp 😔