şöyle ki, onun yanında kendini mutlu huzurlu hissetmelisin önce, beraber geçirdiğin zamandan keyif almalısın, erkekte ya da kadında sahip olma fikri değil aidiyet duygusunu benimsemeli, olduğu gibi sevmeli seni asla kendi gibi yapmamalı, anlayış göstermeli fikirlerine saygı duymalı, doğru eş gerektiğinde öz eleştiride yapmalı problemler karşılıklı çözülmeli, ve her koşulda yanında olup o desteği verebilecek yapıda olmalı, güzel düşünüp o sözlerle kalbime dokunuyorsa zaten evleneceğim kadınıda seçmişimdir..
Doğru eş demek ömürlük hayat arkadaşı demektir. Şimdi şöyle düşünelim insan en çok kimi sever? Muhtelemen evladını. Sonra anne diyelim baba diyelim kardeş diyelim v. s (kişiden kişiye göre sıralama değişebilir.) Bu saydıklarımın hepsi sizi bırakıp gidecek. Evladınız evlenip gidecek. Allahtan başka kimin önce öleceği belli olmaz ama anne babanız sizden önce ölüp gidecek. Kardeşlerinizin apayrı bir düzeni ve ailesi olacak. Yani demek istediğim siz son nefesinize kadar yanınızda olacak kişiyi seçiyorsunuz. Yani her ne olursa olsun yanınızdan gitmeyecek kişiyi... Tekrar cümlemin başına geliyorum. Doğru eş demek doğru ömürlük hayat arkadaşı demektir. :)
Engin Günaydın bir programda şöyle demişti: "Ben ilişkilerde insanların birbirinde huzuru bulmasını isterim. Zaten bütün gün iş stresi, trafik stresi vs. Bir sürü şey oluyor eve geldiğinde bütün bu stresten arınmak isterim. Oysa günümüzde insanlar tamamen birbirini yormak üzerine ilişkiler kuruyor." Sanırım benim aşka ve evliliğe bakış açım bu. Doğru insan huzur verendir.
Beraber eğlenebileceğim, üzüleceğim, dertleşeceğim, düşüneceğim, fikir alacağım, birbirimizi anlayacağımız ve sevgimizi hissettireceğimiz bir birlikletik. Hayatın her alanında beraber dimdik duracağım, her anımızda birbirimize sığınabileceğimiz bir eş olmalı. Böyle evlilikte huzur da olur, mutlulukta olur.
Bence doğru eş, yüzünü sonradan göstermeyen en başından beri olunabilecek en şeffaf haliyle sana gelen kişidir. En şeffaf haliyle gördüğün için zaten sana uygun mu değil mi? anlaşabiliyor musun kimyan tutuyor mu? görebiliyor ona göre karar verebiliyorsun. Çünkü bu devirde ne çektiysek karakteri, huyu suyu zamanla değişen, problemlerini başta söylemeyip sonra “ben buyum” diyen tiplerden çektik
Doğru eşin tanımı yok bence. Bir profile göre seçmiyoruz o kişiyi en azından ben öyle yapmayacağım. Bana hissettirmesi gereken temel şeyler var. Bunları hissettiğimde kararımı vermiş olurum. Mesela huzur gibi, güven gibi, tutku gibi..
Görsel güzel özetlemiş. Anlamak, anlaşılmak, anlaşmak ister insan her şeyden önce. Doğru bir iletişim, fikirler uyuşmasa bile o fikirlere saygı duymak gerek. Saygı duyacak biri gerek.
evlilik için doğru kişinin zaten olamayacağını anladığımız anlardır insan hep yanlış kişileri seçer evlenirken evliliğin özü budur zatenyanlış olan bir olguyu yanlış kişiyle gerçekleştirmek
Yanında iken rahst hissedip gülebiliyor isen ve merhametli güven veren mesleği olan nefsine hakim birinden olur. Yani bunlar yetmez aileler uyumlu olmalı sonra ortalık karıştırır
Anlamak, anlaşılmak, paylaşmak, eğlenmek, saygı duymak, dinlemek, alttan almayı bilmek, olduğu gibi kabul etmek, kötü zamanda da yanında olmak, birbirine yuva olmabilmek
KS de çok çok uzun zamandan sonra bir soru cevaplarken düşündüm yani zor bir soru tanımını şu ya da bu diyerek cevaplayabileceğimizi sanmıyorum çünkü her şeyi sayarız bir şeyi unuturuz oda saydığımız hepsine bedeldir.
Eş.. Zaten adından da anlaşılabilir. Sana , senin gibi bakan, seni tamamlayan, her zaman arkanda değil, bazen yanında bazen önünde varlığını hissettiğin, eksik yanının kalan kısmı demektir aşk..
Selam, benim için doğru eş rahatlik ve samimiyettir. Rahatça ve içtenlikle konusabildigim, dertlesebildigim kişi eş olabilme vasfına sahip olur. Sacmalayabilmeli, aglayabilmeli onunla herşeyimi paylaşabilmeliyim.
evet doğru ama kadınlar bunu buldukları zaman sıkılmaya sonrasında ise aldatmaya başlıyorlar. hemcinslerim kesinlikle böyle şeylere aldanmayın. kadına ihtiyacı olanı verin fazlasını vermeyin. unutmayın sizden daha iyisini bulduğu anda sizi bırakacaktır bu yüzden onu her zaman kaçabilecek bir varlık olarak görün sizde planınızı ona göre yapın